Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký britský důstojník Jack Rose se za druhé světové války o dovolené zamiluje do půvabné zdravotní dobrovolnice Lizzie Carterové. Záhy je ale zajat a uvězněn v německém hradě Colditz, který slouží jako válečný zajatecký tábor. Ještě před tím ale stačí požádat desátníka Nicholase McGradea, aby Lizzii vyhledal a řekl jí, co se stalo. McGrade, který se dostal do Londýna a pracuje nyní u tajné služby, Lizzii najde a i on propadne jejímu kouzlu. Nedaří se mu ji ale získal, a tak začne zadržovat Jackovy dopisy a posléze ho dokonce prohlásí za mrtvého. Jack ale žije a se svými spoluvězni se opakovaně pokouší z Colditzu uprchnout. Když se dozví, že ho v Londýně již rok všichni považují za mrtvého, rozhodne se utéct na vlastní pěst. Jeho první kroky míří k Lizzii. Tu ale McGrade právě požádal o ruku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

I přes svou obsáhlou délku zhruba 170 minut, rozdělenou do dvou částí, dokázal tento film upoutat na celou dobu mou pozornost. Nudných či nezajímavých částí zde mnoho nebylo. Naproti válečné tématice a svému námětu mi zpracování a děj přišel místy spíše jako odlehčená verze podobných příběhů. Při sledování jsem se i zasmála vtipným dialogům. Což by rozhodně nevadilo. Jenže postupem času jich bylo stále více. Měla jsem pocit, jako bych sledovala partu mladých kluků na výletě, kteří se rozhodli, že si vyzkouší, jaké by to bylo, kdyby byli někde uvězněni a začnou zkoušet všemožné způsoby úniku. Pobyt v pevnosti nebyl až na pár momentů jakkoli dramatický či drsný. Všichni vojáci spolu vycházeli v pohodě, žádné větší násilnosti, vypadalo, že si svůj pobyt v poklidu užívají. Strážní k nim, i k jejich opakovaným útěkům přistupovali zcela bez zájmu. Co však oceňuji, je závěr filmu, který mě opravdu dostal. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ve všech je kouska sobeckosti, hlavně se chopit šance a získat výhodu pro sebe. Jinak režimu v Colditzu jsem ve filmu nevěřil, skutečně si tam mohli podle tohoto filmu dělat co chtěli a Němcům to bylo fuk, div ještě vězňům nezpívali vánoční kolegy a nepekli vánočky. Bohužel prostě jen hodně, HODNĚ dlouhý TV film, promarněná příležitost na skutečné druhoválečné drama. Velká škoda. kéž by celý film byl jako jeho konec... ~~~ 2,5* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale jo dá se na to dívat. Romantické drama převlečené do válečného hábitu si na televizní film nevedlo vůbec špatně a podobné filmy ze zásady moc nesleduju. Měl jsem jen strach, aby nebyla celá ta dlouhá stopáž o milostných kecech a o tom, jak se jeden voják snaží dostat pod sukni babě toho druhého. I tohle se dalo překousnout, ale naštěstí se zápletka točí i okolo množství pokusů o útěk z vězení. Tyto pasáže měly akční náboj, tvůrcům se podařilo vytvořit dobrou atmosféru a ani herci si nevedli špatně. Sophia Myles byla ozdobou filmu a potěšila rovněž účast několika českých herců ve vedlejších rolích s Pavlem Křížem v čele. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych měla napsat, že včera jsem shlédla celé Band of Brothers, což mi při hodnocení Colditzu moc nepomáhá, spíše naopak. Damian Lewis v obouch, ale v tomhle ne až tak skvělý, důvod nejasný... Moc často to nedělám, ale nejprve jsem si přečetla komentáře ostatních. Dobré přečíst si alespoň koment. od uživatele jménem Všežrout, plus odkaz, pár věcem dodá smyslu. PS. Na dvd je na přední straně jako první napsaný P. Kříž, zatímco D. Lewis tam vůbec není. ()

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mohlo někoho napadnout postavit film na dvou hlavních hrdinech, z nichž jeden je celý film na dovolené a mluví o svém mladickém románku a druhý je očividně blázen. Celý film se všichni chovají iracionálně, až bych je za odměnu poslal do plynu, aby poznali co je to válka. A koukajíc do blba recitují texty. Stále nechápu jak jsem vydržel čekat na ten zpackaný konec 3 hodiny, když už po té první bylo jasné jak to dopadne. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy desátník McGrade (Damian Lewis) vystupuje z vlaku v Londýně, byla natočena na pražském Hlavním nádraží. (šerminator)
  • Při příjezdu vlaku na nádraží ve 27. minutě jsou nad vlakem vidět elektrické troleje včetně příčného nosníku, na kterém jsou připevněny. Hromadná elektrofikace tratí však proběhla až v 50. letech. (šerminator)
  • V 32. minúte druhého dielu si Jack vo väzení listuje nemecký časopis. Fotka na obálke však bola urobená až o rok neskôr počas bitky v Ardénach. (Smok)

Reklama

Reklama