Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::: Geniální dílo s geniálním a brilantním hereckým výkonem Petera Sellerse ! Na to, jak byl film dlouhý, jsem se nenudil ani chviličku ! Moc krásný, inspirující a laskavý film. Na tohle se můžu dívat kdykoliv a kdekoliv, kde je televize a elektřina ;-) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

peter sellers mal dostať oscara! hal ashby tiež! tento chlapík sa po zhliadnutí dvoch jeho filmov zapísal medzi mojich obľúbencov a má tam neotrasiteľné miesto. tento film je lahôdka, je to mrazivý, no pritom vtipný, geniálny a pri tom jednoduchý príklad dokonalého filmového podobenstva. veľmi veľmi odporúčam! chcelo by to napísať viac, určite si to pozriem ešte raz a vyjadrím sa s odstupom, teraz, čerstvo rozrušený výnimočnosťou tohto dielka by som sa nezmohol na viac, ako senilný výpočet superlatív na adresu hercov, scenáristu (a predlohy) a režiséra . . . ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Dlhú dobu túžil Peter Sellers preniesť na filmové plátno novelu Jerzyho Kosinského a našťastie sa mu to podarilo v hodine dvanástej. Rok na to totiž zomrel. Možno to chcel osud, aby tak dlho čakal na príležitosť zahrať si vysnenú postavu záhradníka Chanceho, lebo jeho telo bolo po mnohých infarktoch poznamenané a tým jeho geniálne herectvo dalo väčší punc postave. Sú to práve herecké výkony, ktoré zdobia tento príbeh a posúvajú ho do vyšších levelov. Je to nádherný a múdry film. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Life is a state of mind." Myslím, že tahle satira nikdy nepřestane být aktuální, Peter Sellers a Melvyn Douglas na sklonku své herecké a vlastně i životní cesty. Oba předvádějí velmi uměřené a uvěřitelné výkony, přesto pro mě hlavní hvězdou byla Shirley MacLaine, jejíž part si mě naprosto získal a já jsem stále okouzlen jejím přirozeným hereckým projevem. Suma sumárum vynikající film s promyšleným scénářem, jméno Ashby se mi pevně zarývá do paměti. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola paráda. Nezvyknem na úvod chváliť herecké výkony, ale to, čo predviedol Sellers je neopakovateľné. Jeho všetky panterovské role dokopy sú nič, proti tomuto. Scenár bol už od začiatku načrtnutý znamenite a vlastne s jednou myšlienkou v pomerne nezmenenom tvare sa udržiava počas vyše dvoch hodím v malebne pestrom tempe. Satira na spoločnosť v tomto prevedení je platná stále. Neviem či účinne, ale zato bez pochýb trefne. Veď vedzte, že stojí za to pozrieť si príbeh o obyčajnom záhradníkovi, ktorý nevie čítať, ani písať a pritom spôsobí Prezidentovi USA potenciu. 100%. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Závěrečná scéna napadla Hala Ashbyho během rozhovoru s jiným režisérem, když popisoval, jak jde všechno hladce a řekl: „Je to jako vznášet se ve vzduchu.“ (džanik)
  • Peter Sellers se na roli Chance připravoval také tak, že si pořád dokola nahrával svůj hlas a experimentoval s různými styly a polohami. (džanik)

Reklama

Reklama