Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako guilty pleasure celkem fajn zábava, ale slovo "inteligentní" bych se v souvislosti s tímto filmem opravdu bál použít. The Arrival má solidní seriózní sci-fi námět, ale zpracování je vyloženě béčkové, dialogy katastrofa, místy vyloženě WTF. Až příště budu někoho chtít nenápadně zabít, nechám na něj skrz podlahu spadnout vanu. To je skvělej nápad. A celé to podtrhuje totálně mimózní Charlie Sheen, který tu ani nevypadá jako Charlie Sheen. Vlastně ani moc nevím, jak to teď hodnotit, dvoječka by šla, čtverka taky. Asi ale nechám za tři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Máme tu zdánlivě šíleného vědátora, který zachytí signály z kosmu a emzáky, kteří připravují Zemi na svojí invazi, v čemž jim pochopitelně musí někdo zabránit. Sice se nejdená o nic originálního, ale protože tvůrci neměli tolik finančních prostředků, museli se soustředit spíš na příběh jako takový, než na speciální efekty, ačkoliv ty, které tu byly, určitou úroveň měly. Film je tak docela ukecaný, ale určitě to nepůsobí tak, že by si filmaři z nedostatku peněz zoufali. Spíše naopak. Povedlo se i obsazení a ačkoliv bych si na místě Charlieho Sheena dokázal představit někoho jiného, po celkem krátké době jsem si na něj zvykl a docela se mi ve své roli líbil. Poctivá práce. 75% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný film. Naopak mě překvapilo jak fungovalo spojení Charlie Sheen a sci-fi. Příběh je velmi pečlivě budován a atmosféra každého potěší. Neznámý, ale kvalitní sci-fi, která by mělo být viděno. David N. Twohy před stvořením Riddicka natočil zajímavý film, který pro někoho čerpá z ohraných témat, ale poměrně volně a vyváří i svá (možná i nová) tvrzení, které filmu přidávají "něco na víc". Snad časem znovu narazím v televizi na tento snímek a budu si moct jeho kvality opět potvrdit. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Zane (dobry Charile Sheen) objevi se svym kolegou podezrele radiove signaly a kdyz to oznami svemu nadrizenemu, je vyhozen. Nasledne se vydava na samostatne badani za pravdou. Skoda nedostatku financi pro moznost vetsich vizualnich orgii. Jinak prumerna sci-fi, kterych se v te dobe vyskytovalo vice. 55% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zane Zaminski (Charlie Sheen) se zabývá výzkumem radiových signálů přicházejích z hloubky vesmíru. Po letech naprostého ticha náhle v radiovém prostoru objevuje zvuk, který nemůže být jiného, než mimozemského původu. Když ale vše oznámí svým nadřízeným, je náhle vyhozen z práce - a jeho kolega Calvin dokonce zavražděn. Zane zjišťuje, že radiové signály nějak souvisí s náhlou výstavbou elektráren v Mexiku a globálním oteplováním, a že úřady chtějí vše ututlat .. ale proč to dělají? ... Film nelze nesrovnávat s podobně laděným (a dokonce +/-) stejně natočeným Kontaktem. Z širšího pohledu jsou oba filmy na stejné brdo, i když dle mého jde Kontakt více do hloubky - Invaze se (hlavně ke konci) "snižuje" k akčnímu snímku, což působí trochu směšně (u každé radarové stanice jsou pro podobné případy nachystány barely s tekutým dusíkem, že ano). Docela se mi líbila scéna s "průnikem" do tepelné elektrárny, hlavně cesta Sheena s Mzákem ve výtahu. Je mi jasné, že se tímto filmem David N. Twohy jen rozvičoval, jeho majstrštyk přišel o pár let později... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)
  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)
  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)

Reklama

Reklama