Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

argenson 

všechny recenze uživatele

Výborné slovní špičkování mezi Janem Dolanským a Viktorem Preissem probíhá na bázi hry kočky s myší, v níž několikrát dojde k výměně rolí a překvapivým zvratům. Naopak to překvapivě drhlo tam, kde by to člověk nečekal - nevýrazný Pavel Zedníček v roli šéfa taxislužby nebo násilně stylizovaná nablblá tetička v podání Jany Hlaváčové. Jako vždy mě ale potěšila - i když jen v malé roli - moje oblíbená Jana Štěpánková. Já jsem se bavil dobře. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

No jo, asi tomu moc fandím, ale pár světlých chvilek to mělo. Ty bohužel přebíjí zbytečné karikatizující :-) postavičky a natahovaný konec...co bylo vlastně smyslem filmu? Jo, čtu komedie, takže jsem se aspoň tak nějak...pobavila. Všechno nejlepší! není žádny zázrak, smíchy se u něho za břicho popadat nebudete, ale pořád se na to dá koukat. (viz Pásnká jízda) ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč to všici srovnávají s otřesnou pánskou jízdou. Oproti PJ je tenhle film naprosto výborný. Neříkám že poměrem k ostatní tvorbě je to nějaký skvost, ale rozhodně mě bavilo na něj koukat. I když se příběh postupně vleče do silně odhadnutelného konce, je zábava sledovat peripetie oněch "dvou pánů v autě" jako tomu bylo i v již zmíněném (ne zas o tolik lepším) Collaterallu. Svého času sledováním tohohle filmu nelituju a snad se pan Kotík prokodrcá od hrozného, přes průměrný až třeba k výbornému filmu. To se uvidí. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení od pro mne zcela neznámých tvůrců. Skloubení zkušených mistrů svého řemesla (Preiss, Zedníček, Hlaváčová, Štěpánková) s mladými (Dolanský, Křížová) se ukázalo jako cesta k natočení velmi zdařilé komedie o jednom mladém lehkovážném taxikáři, který je nucen po celý den jezdit s panem Požárem, aby pochopil, že život není peříčko a že se může i při tom "machrování" pěkně spálit. Výborná Hlaváčová v roli Alzheimerem postižené tetičky... skoro by se dalo říci, že si s předstihem zahrála to, co ji tak tragicky postihlo v životě. Na plný počet hvězdiček to ovšem nemělo, ale docela věrně to ukázalo třeba i to, jaká svinstva se v dnešní době dějí. Tleskám. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Posun oproti Pánské jízdě je tu jasně patrný, proto se nebojím vyššího hodnocení. Chvílemi to trošku drhne, ale to se dá vzhledem k jednoduchosti scénáře očekávat. Co se ovšem režiséru Kotíkovi nedá upřít je dobrá ruka při výběru herců. Ústřední dvojice se opravdu povedla a dobře se doplňuje, ačkoliv Jan Dolanský působí občas trošku bezradně (za což ale nemůže). Naopak například radost z nového auta z něj čiší naprosto neodolatelně. :-) Podtrženo, sečteno - vypadá to, že by jsme se mohli jednou dočkat i docela slušné komedie s podpisem Martin Kotík. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno