Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Kotik se zlepsuje, ale poooomaaaaaluuuuuuuuuu.... odhadem to bude trvat tak jeste dobre 3-4 filmy, nez to na divakovi nezanecha trvale nasledky. Viktor je v klidu, Honza taky, ale ten scenar. Nemusi prset, jen kdyz skape. Ale aspon jsem videl v taxiku Zuzanu Scerbovou - a z te rozhodne neco bude ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Taková odlehčená a nevýrazná komediální rychlovka o jednom dni pražského taxikáře. Je to spíše TV film, jako takový by si ode mě vysloužil tři hvězdy. Když se prezentuje a srovnává s „opravdovými“ filmy, je to jen za hvězdy dvě. Ona to totiž není ani kdoví jaká zábava. Opravdu vtipných momentů moc není a nahoru to táhne především Viktor Preiss. Jan Dolanský to taky zvládá, ale jeho postava vyčůraného floutka mě spíš štvala. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení od pro mne zcela neznámých tvůrců. Skloubení zkušených mistrů svého řemesla (Preiss, Zedníček, Hlaváčová, Štěpánková) s mladými (Dolanský, Křížová) se ukázalo jako cesta k natočení velmi zdařilé komedie o jednom mladém lehkovážném taxikáři, který je nucen po celý den jezdit s panem Požárem, aby pochopil, že život není peříčko a že se může i při tom "machrování" pěkně spálit. Výborná Hlaváčová v roli Alzheimerem postižené tetičky... skoro by se dalo říci, že si s předstihem zahrála to, co ji tak tragicky postihlo v životě. Na plný počet hvězdiček to ovšem nemělo, ale docela věrně to ukázalo třeba i to, jaká svinstva se v dnešní době dějí. Tleskám. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento snímek viděla v kině, měla jsem pocit, že to má nápad, na to, že se to skoro celé odehrávalo v taxíku, do nějž kamera hleděla přes přední sklo, to docela běželo (snad za to mohly rozměry plátna, že to na mě působilo) a sem tam se zdařil inějaký vtip, navíc mě docela bavil Jan Dolanský. Jenže při druhém zhlédnutí - v televizi - jsem si uvědomila, že kromě těch scén v taxíku, které záhy taky přestanou bavit, tam není nic, žádné dialogy, žádní herci (kromě Preisse), žádný nápad... ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Prostě super film.Nechápu hodnocení ostatních.Jasně,že už po dvaceti minutách chcete,aby Viktor Preiss vypadnul z taxíku neb vás nebetyčně sere,ale pokud to překousnete nejdete skvělej humor.Po velmi dlouhé době jsem viděl nějakou premiéru(vyjma filmu Spláchnutej),která mě velmi zaujala....tenhle snímek asi není pro každého,ale rozhodně ho zkuste... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)

Reklama

Reklama