Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

villon17 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu bych řekla, že půjde o trapnou zamilovanou komedii, podle upoutávek v televizi jsem zas myslela, jaký sprosťárničky tam uvidim a bylo to tak půl na půl. Většinu času byla Maggie stydlivou sekretářkou, objevilo se pár sestřihů při "trestání", ale za chvíli oba zas zchladli a vpodstatě se nic nedělo. Ale překvapivě děj ubíhal rychle, nenudilo mě to, a kdyby Maggie nebyla tak podobná jedný nesympatický osobě, mohlo se mi to líbit ještě mnohem víc. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Celé tohle dílko se velmi povedlo. Ať už hereckým obsazením, námětem, scénářem nebo hudbou. Kompletně mi to do sebe všechno zapadlo, takže hodnotím velmi kladně. Nikdo na světě nemůže říct, co je v lásce "normální" a co už není. To je na každém z nás. Jde jen o to nikoho k ničemu nenutit. A když ten člověk sám chce a líbí se mu to, tak proč ne, že? Ti dva si prostě "padli" a o tom to celé je. Dávám plný počet bodů. Nemůžu jinak. James byl okouzlující a Maggie neodolatelná. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když už mne nějaký romantický film donutí dívat se na něj ne jednou, ale dokonce dvakrát, musí být něčím výjimečný, třeba obsazením, tím, že to není klasický pokus o vtip za každou cenu, nebo samotnýma postavama, tím, jak jsou živé a uvěřitelné. To vše "sekretářka" splňuje na výbornou, Jamese Spydera považuju za skvělého od dob, kdy jsem poprvé viděl hvězdnou bránu a Maggie... Maggie je skvělá snad v každé roli a její specifická krása je ozdobou pro plátno jakékoli velikosti. Humor je přítomen v obrovské míře, je skvělý, ale není to ten typ, který se snaží diváka permanentně tlemit, naopak je to ten, který k romantickým filmů sedí, ten, u kterého se nesmějete, ale jen usmíváte. Samotné téma je podáno velmi lidsky, kdy se nikdo nesnaží o nějaké tabuizování a film tak krásně plyne na vlně přirozenosti. Technická stránka věci je jenom třešničkou na dortu ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Že je princip HRY obsažen v jakékoliv mezilidské interakci, to se lze dočíst v kterékoliv učebnici psychologie. Platí to samozřejmě i pro oblast erotiky a sexu. Sexuologové mají zase poučku, že za normalitu lze považovat všechno, s čím dobrovolně souhlasí a co se líbí oběma partnerům. Ideální je tedy (teoreticky!) skloubení například sadisty a masochistky (jsou ovšem různé druhy sadistů - viz pasáž po otištění inzerátu ,,masochistka hledá sadistu"...). Z tohoto příkladu vychází i tvůrci hodně nevšední romantické komedie Sekretářka. Hra má svá pravidla. Pokud na ně přistoupí i divák, dostane se mu vynikajícího filmu. Obohacujícího o nové, překvapivé úhly pohledu. Každý jsme jedinečný, každý jsme jiný, máme svoje specifika, úchylky, někdo je submisivní, někdo dominantní...a tenhle film je výborný... 80% (a pokud vyznáváte S/M praktiky, přidejte ještě jednu poslední * k absolutnímu hodnocení... :-) ) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

PLESK! aneb jak je fajn, když někdo sdělí širším masám, že sadomasochismus není nějaká úchylná, odporná, nečistá věc, která může za všechny neduhy světa, hladomorem počínaje a Georgem Bushem konče... Mimochodem, Maggie je tady naprosto sladká, James Spader super a Jeremy Davies správně nesnesitelný... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Scény v parku, kterým Lee (Maggie Gyllenhaal) prochází, byly točeny bez povolení, jelikož producenti spletli jeho lokaci a získali povolení na jiný. Během natáčení se proto štáb musel domlouvat a vypořádávat s policisty. (TaNya_)
  • Autorka scénáře Erin Cressida Wilson si zahrála jednu z žen sedících v čekárně. (HellFire)
  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama