Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (107)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná televizní hříčka, která k možnostem zneužití technologií, přidává i rýpnutí do vlastních řad. Kdyby to někdo bral velmi vážně, mohl by to považovat skoro jako výsměch streamáků směrem ke všem, kteří automaticky odsouhlasí vše nad tlačítkem souhlasím, přijímám. Cituji veskvělou Salmu kurva Hayek...odstavec osm ať si vylíže prdel!...já tyhle sračky nečtu, jsem dyslektická nadaná herečka s pochybnou angličtinou....co uděláte, aby to zmizelo ze všech počítačů světa?! Její výstup u právníka byl geniální. A zbytek taky. Tvůrci se utrhli ze řetězu a moc, moc mě pobavili. K velké spokojenosti by to stačilo i bez toho překvápka v závěru, které některým divákům zamotalo hlavu, ale vlastně bylo přesně v duchu Black Mirror. 4 a čtvrt *  Když ale vidím to nízké hodnocení, zaokrouhlím nahoru. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tradicí, že každá třetí série začíná ženou, která narazí, pak narazí znovu a pak se to s ní veze takovým způsobem, že mi jí musí být líto, ať by provedla cokoliv. Nosedive byl nekompromisní natolik, že mě frustroval, Joan je nápaditější, praštěnější a v rovině meta tak nadnesená, že ji stavím o schod výš. Zároveň je ale natolik závislá na aktuálních tématech v čele se streamovacími službami, že jí hrozí, že snad z celého cyklu zestárne nejrychleji. O to víc jsem si ji ale užil právě teď. ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě to fungovalo. Epizoda skrze svou kreativitu a nápad spojit spousty odkazů na ostatní epizody do jedné fiktivní appky nabízí hypermeta epizodu, která zceluje celý Black Mirror universe dohromady a diváka to rozhodně ponoří ještě více a těší se z toho. Samotné téma je velice aktuální, protože zrovna v tuto chvíli se v Americe vedou protesty organizace WGA a scénáristi mají jako jeden z hlavních bodů právě obavu z nastupujícího AI a jeho posedlosti, či ovládnutí kultury jako takové. Satirické až sitcomové pojednání o tématu bylo moc fajn a dává to smysl, pokud to tedy Brooker konzultoval s gigantem a ten k tomu má takový postoj, jaký z epizody vyzařuje. S openingem BM po 4 letech jsem spokojený a těším se, co bude dál. (btw: Pro mě poměrně neznámá Annie Murphy byla moc fajn a inspirace u Harley Quinn byla tou správnou volbou) ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror se vrací po setsakra dlouhé pauze a rovnou naštěstí s dílem, co by mohl konkurovat kdysi fakticky vyšperkovaným začátkům. To, že tu visí takhle nízká čísla, absolutně ignoruju, spousta uživatelů CSFD jsou občas fakt burani. Zdejší meta satira Netflixu na sebe sama tu už měla být mnohem dřív, tohle se fakt povedlo. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka na styl Inception mě zaujala na první pohled a nutila nebrat do ruky telefon nebo jiný rušitel pozornosti. Myšlenka tajného nahrávání telefonem ve spojení s přijetím podmínek používání mě napadla, ale obratem jsem ji zavrhl kvůli sekvencím, kdy u sebe hlavní hrdinka telefon neměla, přesto bylo její jednání věrně zobrazeno ve fiktivním seriálu. To je jediný důvod, proč jsem nedal plný počet. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)
  • Ve scéně, kdy Joan (Lolly Adefope) vejde do baru, můžeme slyšet píseň „Anyone Who Knows What Love Is“ od Irmy Thomas. (thestrycekfido)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno