Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Loch Henry (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Loch Henry

VOD (1)

Obsahy(1)

Při natáčení přírodopisného dokumentu v ospalém skotském městečku narazí mladý pár na pikantní příběh provázaný se šokujícími událostmi z místní historie. (Netflix)

Recenze (82)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Loch Henry" je podľa mňa veľmi zaujímavý projekt, o ktorom platí, že niekedy môžeš hrabaním sa v špine odhaliť niečo, čo si vlastne ani reálne odhaliť nechcel. Čo ale spravíš v prípade, že už to vieš? Je pravda, že mistami som sa pri sledovaní trochu nudil, no úvod aj záver sú spracované brilantne a rovnako aj to celkové odhalenie pravdy príde tak nečakane a naraz, že som ostal skutočne zaskočený. Nevýhodou je iba to, že pri určitých postávach budete od začiatku premýšľať nad tým, aká je vlastne ich motivácia a čo sa snažia zakryť. Pretože je to na nich poznať veľmi okato. Každopádne solídna epizóda. Hodnotenie: B+ ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda v řadě, kdy se Netflix rozhodl tak nějak udat sebereflexi a domluvit se s Brookerem, ať to zpracuje do nejnovější série. True Crime dokumenty frčí hrozně moc, každý je miluje a například nedávný seriál o Dahmerovi byl vyloženě hit, z kterého se stál okamžitě meme formát a modla internetu. Nejkurióznější na tom je, že mnohdy se diváci stávají fanoušky těchto vrahů a glorifikují je do nebes. Seriály dostanou ocenění, režiséři poplácáno po zádech a jede se dál, nikoho už zákulisí obětí zločinu nezajímá, jen ty šílenosti a jak moc skvěle a gore zvraty to má. Epizoda mi lokacemi a stylem natáčení připomněla mojí oblíbenou Crocodille a lze tam spatřit inspirace už při prvním záběru a následné scéně v autě. Navíc miluji to propojování univerza a pomrknutí na starší epizody. ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady mi dost vadilo počet sprostých slov. Tolik píči v rozsahu 50 minut byl fakt masakr. Neřeším, že to asi nepatřilo do konceptu BM. Neviděl jsem předešlé série, tak mi to nevadí. Atmosféru to má dobrou, ale měli z toho udělat samostatný film. To by bylo lepší.... A dát tam sympatické duo herců a né ty dvě Netflixové obludy ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající první díl šesté série Joan je hrozná se sotva drží v červených číslech a tahle věc, která se do tohoto seriálu dostala pro mě nepochopitelným omylem, protože se vůbec nesnaží vykreslit budoucnost, má bezmála 80 procent… Takže ne, já to mám přesně naopak a Loch Henry je dramaturgickej přešlap, kterej vrhá stín na celej tenhle unikátní projekt. Je to faul a hlava mi to nebere. ()

dr.Hyena 

všechny recenze uživatele

Netflix natočil díl o tom, jak seriálový Netflix (Streamberry) natočil dokument, v němž dokumentovali natáčení dokumentu. Docela mi to připomnělo minulý díl, v němž herečka ztvárnila herečku, co hraje herečku, co hraje normální holku (ve filmu ztvárněna herečkou).  Bude se tento vzorec opakovat? Nebo je vzorcem sebekritika honby Netflixu za co nejvyššími počty shlédnutí pomocí bulvárních témat? Nebo je vzorcem tvoje máma? Uvidíme příště. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama