Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (107)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou to necelé tři roky, co jsem sjela prvních pět sérií Black Mirror a to, že jsou teď nové epizody, je jako vrátit se na oblíbené místo, kde jsem našla novou uličku, kterou jsem ještě neprošla - a chci si to užít. Tenhle seriál má prostě od všeho něco a už teď se těším na zbývající příběhy. Joan Is Awful je tak trochu bizarní start série, možná z části nedotažený, ale rozhodně k zamyšlení, přesně ten styl, co mě na BM zaujal a co dělá z tohohle seriálu něco jiného a originálního. ()

exree 

všechny recenze uživatele

Roky čekání a další řada je konečně tady. Juchu. První díl je v podstatě v pohodě, ale… asi jsem na ní čekal moc dlouho. Rozjezd je pomalý a upřímně jsem se po pár minutách začínal nudit, každopádně bylo osvěžující vidět Streamberry a trochu netflixovské sebereflexe. Koncept epizody je fajn a docela jsem se bavil. Co mě ale trochu zklamalo je konec. Proč měli tvůrci potřebu naservírovat finálmí myšlenku na stříbrném podnose? Myslím si, že by bylo výrazně zajímavější nechat konec více otevřený, aby si divák mohl vytvořit vlastní teorie o realitě a simulaci (a jeho roli v obou). ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě to fungovalo. Epizoda skrze svou kreativitu a nápad spojit spousty odkazů na ostatní epizody do jedné fiktivní appky nabízí hypermeta epizodu, která zceluje celý Black Mirror universe dohromady a diváka to rozhodně ponoří ještě více a těší se z toho. Samotné téma je velice aktuální, protože zrovna v tuto chvíli se v Americe vedou protesty organizace WGA a scénáristi mají jako jeden z hlavních bodů právě obavu z nastupujícího AI a jeho posedlosti, či ovládnutí kultury jako takové. Satirické až sitcomové pojednání o tématu bylo moc fajn a dává to smysl, pokud to tedy Brooker konzultoval s gigantem a ten k tomu má takový postoj, jaký z epizody vyzařuje. S openingem BM po 4 letech jsem spokojený a těším se, co bude dál. (btw: Pro mě poměrně neznámá Annie Murphy byla moc fajn a inspirace u Harley Quinn byla tou správnou volbou) ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět určitě zajímavý, ale v případné realizaci bych problémů našel nespočet, což by dle myšlenky Black Mirror být nemělo. Jednání Joan je pochopitelné a působí reálně. Závěrečný zvrat byl dle mého naprosto zbytečný a vůbec do příběhu nic nepřidal. Americký konec musím být, ale s realitou má opět pramálo společného. Parodie na vlastní službu je úsměvná. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda jako na houpačce, které škodí fakt, že se objevuje až v šesté sérii. Většina z fanoušků seriálu totiž pojme podezření už mnohem dříve než by bylo záhodno, protože obsahově jde pořád o jedno a to samé. Díky tomu Joan spadne v závěru do epizodického a poměrně nezajímavého průměru (v rámci Black Mirror). Přitom měla tak třetinu až polovinu stopáže solidní nájezd na perfektní psychologickou šílenost, kterou preventivně nebudu rozebírat dál, protože by to byl až moc velký SPOILER. Edit: Zpětně mi dochází, jak moc stupidní a nelogické to celé je. Hraje se víceméně jen na efekt, ale v mnoha úrovních racionality to prostě od poloviny nedává vůbec smysl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Na domovské stránce streamovací služby Streamberry můžeme vidět pořad „Mad Mind: The Jerome F. Davies Story“. Odkazuje se tak na interaktivní epizodu Black Mirror: Bandersnatch (2018), ve které hlavní postava Stefan (Fionn Whitehead) tvoří počítačovou hru právě podle adaptace fiktivního autora Jerome F. Daviese. (jirikzaboj)
  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)
  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama