Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Růžové peklíčko mě moc bavilo a už tak nějak chvíli čekám, že něco podobného bude skutečně zavedeno i na západě. Mimochodem na stranickém principu už něco takového plánuje Čína. V každém případě důstojná epizoda, asi nejvíc znepokojivá ze třetí řady, dobře natočená, jen ten konec jsem úplně nepochopil... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť skvelá epizóda. Tentokrát o dievčine vo svete, v ktorom sú ľudia hodnotený podobne ako aplikácie inými ľuďmi. Tvorcovia opäť nastavili laťku poriadne vysoko. Dočasný ban hlavnej postavy mi pripomenul moje bany od spoločnosti Malýmäkký a ich hernej konzoly Kiksboks jedna kvôli tomu, že človek povedal iným hráčom pravdu o tom, že táto neonacistická spoločnosť zvýhodňuje hráčov z bohatších krajín iba tak, lebo si myslia že sú nadradený iným národom. Skvelý rozhovor hlavnej protagonistky s vodičkou domiešavača a skvelý záverečný príhovor na svadbe najlepšej priateľky. Zase raz niet čo vytknúť. A čerešničkou na torte česky mluvíci auto... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví dohnané díky společnosti založené na statusech do extrému. Nesnáším afektované a egem zpruzené lidi, takže bych byl jasná 0,01. Zpracování je bohužel přitažené za vlasy...pád příliš strmý, na to jak málo k němu stačilo. Ale přesto...něco do sebe to přecejen má. Na papíře to jistě vyzní líp. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad světa, ve kterém rozhoduje bodové hodnocení člověka, je velmi svěží a vnáší do nové série čerstvý vánek. A že pro ono hodnocení platí jediné - přetvářka a neustálá snaha působit ve vší dokonalosti. No... Není tohle i odraz skutečnosti? Děj se dal nicméně odhadnout až do konce - že zkrátka dojde k nějakému uvědomění, či ne moc veselému vyvrbení, což je pro Black Mirror už klasikou. Co ale překvapilo, byla čeština v autě! To jsem opravdu nečekal a část bodíku dávám už jen tomuto milému překvapení a odkazu na naši malou zemičku a jazýček. Jinak? 4.1, víc neudělím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto snáď už ani nie je sci-fi...či? Absolútna prvá liga, Joe Wright a Bryce Dallas Howard ako ťahúni vynikajúceho scenára. Jej voľba po Čiernobielom svete bola myslím povinnosťou. Som normálny, ak nepridávam na fb takmer žiadne statusy a aj keď, tak to má iba zopár likeov? Ďakujem, že mi táto epizóda ukázala pravdu, teda že normálny na rozdiel od mnohých ešte stále som. Potešilo výtvarné stvárnenie ala Truman show a relatívne otvorený koniec. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)
  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)

Reklama

Reklama