Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když nejsi první, jsi poslední." Tak to vidí famózní řidič, který umí počítat jen do jedničky a mně nezbývá, než s ním souhlasit. Pokud si prostě chcete jízdu řádně užít i vy, tak je pro vás Ricky Bobby ideálním spolujezdcem. Musíte však mít rádi infantilní humor Made in Ferrell, protože jinak je snadné být zhnusen. Já to mám rád, takže si už lepím na čelní sklo ohromnou reklamu, pro jistotu si zavazuju oči, dráždím divokou pumu na sedadle spolujezdce a rozjíždím to zpátečkou po závodní dráze. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film provázely si myslim docela dobrý ohlasy z Ameriky a taky za něj mluví výdělky. Ale mě se to teda moc nelíbilo. Jo dobře pár zábavnejch scén to má, ale podle mě ten kdo měl tenhle film táhnout, ho spíš sráží do kolen, protože Will Ferrell, jak už sem si několikráv všimnul, hraje pořád stejně, pořád stejný pohyby, ksichty chování a mě to prostě už nepřijde zábavný, takhle si fakt nejlepšího komediálního herce, jak byl několikrát označenej nepředstavuju. Prostě opakovanej vtip už neni vtipem a tak, když po několikáty Ferrell pobíhá ve slipech, tak mi to přijde už spíš trapný. ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost, kde nenajdete Ferrella až tolik ulítlého, jako jste možná zvyklí. I když pár extrémních situací se zde přece jen objeví, zabodnutá vidlička a její dolování nechává pozdravovat. Celkově je to ale příjemně strávený kus života, k čemuž přispívá i ostatní herecké osazenstvo. Děj sice není nijak zamotaný a do detailů promyšlený, ale to u komedie ani neočekávám, takže to nepočítám jako zásadní problém. Třešnička na dortu pro mě bylo T.N.T. od AC/DC. 70 % Oblíbená část- Larry Bird ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jakoby po skvělém Zprávařovi Ferrellovi došla šťáva. Všechny vizuální fórky jsou už v trailerech, hlášek je minimum (těch povedených zvlášť) a dobře natočené závodní scény nejsou zrovna to, co jsem chtěl vidět. Cohen sám film neutáhne a pro Johna C. Reilleyho je to doufám poslední takovýhle úlet v kariéře. Přitom měl Ricky Bobby všechno, co ho předurčovalo ke komediální bombě. Bohužel tentokrát to tak nějak nezapadlo do sebe. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mam tyhle dementní komedie rád, takže berte moje hodnocení trochu s rezervou. Will Ferrell je magor a Sacha Baron Cohen snad ještě větší a když se sejdou v jednom filmu, tak je o zábavu postaráno. Těžko tady psát něco o příběhu. Je to prostě hovadina. Will Ferrell v roli buranskýho závodníka, kterej u večeře z KFC přednáší modlitbu, aby jeho tchánovi nesmrděly nohy, dává občas vzpomenout na jeho (podle mě) životní výkon ve filmu Noc v Roxbury a Sacha Baron Cohen v roli homosexuálního závodníka, kterej se svym manželem chová homosexuální koně - to snad ani nepotřebuje komentář. U filmu jsem se skvěle bavil. Přesto nedám maximální hodnocení. Jednak NASCAR mi nic neřiká (co na tom kroužení po oválný dráze ty američany tak bere?) a navíc si myslim, že film měl poněkud přepálenou stopáž. Našlo se tam občas nějaký hluchý místo. Myslim, že se z toho klidně mohlo tak 15-20 minut vyhodit. Těch 105 minut je na takovej film prostě moc... 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • Vo víťaznom kole na konci filmu sa Calove (John C. Reilly) náušnice medzi zábermi objavujú a miznú. (Arsenal83)
  • Počas kvalifikácie na Veľkú cenu Spojených štátov 2013 Sebastian Vettel a jeho pretekársky inžinier Guillaume „Rocky“ Rocquelin v tímovom rádiu odkazovali na film, keď Vettel zajazdil najrýchlejšie kolo a získal pole position. Dvojica sa odvolávala na film, keď v tímovom rádiu povedali „shake and bake" („potriasť a upiecť"), rovnakú frázu, ktorú používajú Bobby (Will Ferrell) a Naughton (John C. Reilly). (Arsenal83)

Reklama

Reklama