Reklama

Reklama

Epizody(11)

Recenze (4)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokroucené, podivné postavy a vztahy, to je to, co mi na tomto seriálu vadí. Ono je to svým způsobem svižné a příjemné na koukání, ale scénář nedokáže propracovat charaktery jako uvěřitelné a z masa a kostí. Jsou to takové karikatury sebe sama. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších českých seriálů posledních let má sice jen vlažnější rozjezd (1. díl 60 %), ale pak se dostává do velmi vysokého tempa. Scenáristka projevuje výjimečný cit nejen pro ženské postavy. Druhé sérii pomáhá i pečlivá režie a příjemně poetická kamera. 80 % (Jaroslav Sedláček, Ci 04/2008) ()

Reklama

SuprSkill 

všechny recenze uživatele

Snad nejdepresivnější seriál, jaký byl kdy u nás natočen. První řada byla velice pěkná, ale druhá? Prakticky nikdo tam není ani chvíli šťastný a každý myslí jen na sebe a jdou přes mrtvoly. Erhartovi se potýkají s drogami (ačkoliv teď již s rekreačními jako je "éčko"), s krádežemi, lhaním, hrou na city a sobectvím (jak Katka, tak otec). Hasellbachovi jsou vyčůraní komplet celá rodinka. Možná jsou ještě větší záporáci než Vladimír z první série. Koneckonců sprostě okupují dům profesorky, která je neumí vyhodit (teď již nejen Zuzana, ale i tatíček a "čmeláci". Neustále využívají lidi kolem sebe (profesorka, Koreň, Palouš, Opelík,..) Podobně je na tom "Prochajda" s matkou, ze kterých češství čiší. Protože jak může mít někdo jiný nové auto, když oni ho nemají? Na dějovou linku Koreňů se absolutně nedá dívat, díky paní Cibulkové. Ta v každé scéně chytá hysterický záchvat s pláčem a po shlédnutí celé série, budete mít deprese i Vy. A to doslova. Proto radím Cibulkovou přetáčet. Vlastně i linka s Danicou a únosem je spíš depresivní, než zábavná/zajímavá. Opelíkovi jsou taky parádní depka. Poctivý dědek, který pije poctivý rum přijde o vnuka který zemře, syn s chotí opět odletí a ve finále přijde i o Speedy Johna. Jediní chvílemi zábavnými jsou Bondy a Mrkváč. Zvlášť z Mrkváče chtěl režisér udělat hlavní zápornou postavu seriálu. Což se nepovedlo, reálně bylo jeho chování nejracionálnější ze všech postav. (Vždyť mu Bondy spláchl do záchodu 30.000Kč a ještě ho zbil před celým Černobylem - to by naštvalo a ponížilo každého.) Nejvtipnější moment seriálu je potom u schránky Erhartů, kde Mrkváče nachytá otec Katky. Ten se Mrkváče ptá, odkud se znají, že ho někde už potkal. Mrkváč mlží, až otec Katky prohlásí: "Už vím, viděli jsme se v Černobylu!" Načež Mrkváč odpoví: "Černobyl? To je někde v Rusku ne? Tam já nejezdím." Pokud můžu radit, druhá řada nestojí za sledování. Skutečně Vám akorát způsobí depku, protože autorka se v druhé sérii snaží předat divákům, že vlastně ani nemá smysl žít. Což je pochopitelně nesmysl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada byla až na jednu postavu víceméně feel good záležitostí, kdežto ta druhá citelně tlačí na pilu a místy je to skutečně jen depka. Ačkoliv je druhá sezóna výrazně slabší celkově, i tak se jedná o jeden z vůbec nejlepších seriálů novodobé historie ČT...75% ()

Galerie (166)

Reklama

Reklama