Reklama

Reklama

Epizody(11)

Recenze (4)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Celkově mne seriál příliš nezaujal, ale zajímavé bylo jak se tam znovu po letech objevila dvojice, která kdysi spolu zkoušela Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny. Sice se od té doby ze sympaťáka Němce stal dokonalý padouch a z baletky Preissové se stala Suchá noha. Jinak mne v tomto seriálu zaujala pouze Anička Kulovaná, ale ani ne tak herectvím jako spíš tím, jak vypadala a jaké s ní nafotil Tomáš Hanák akty. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Když běžel tenhle seriál poprvé v TV a bylo mi jen o pár let míň, než hlavním hrdinům, docela jsem se s nimi dokázala ztotožnit a jejich příběhy mě bavily. Při opakovaném zhlédnutí nyní už to takový zážitek nebyl, řada postav mě svými charakterovými rysy nebo jednotlivými jednáními neskutečným způsobem štvala, byla mi velmi nesympatická a nějak jsem postupně přestávala vidět důvod, proč je sledovat. Stále si myslím, že se tu docela podařilo zachytit některé radosti a strasti dospívání, ale zub času je na Dobré čtvrti tak nějak patrný více, než na mnohých jiných počinech (ať už co se týče věcí, které mladí lidé řeší, toho jak je řeší, jak tráví svůj volný čas, jak spolu komunikují, co jim připadá vtipné, ale třeba také toho, jak se oblékají - je jasné, že zrovna móda se vyvíjí hodně, ale tím, jak se v tomhle seriálu poměrně často upozorňuje, jak to někomu v nějakých hadrech, ve kterých by člověk dnes nevylezl ani na zahradu, sluší, je ten posun v tom, co se považuje za šik, více do očí bijící). Pořád se na to dá podívat, ale už to prostě zdaleka nepůsobí jako takový příjemný osvěžující závan v mase seriálů o mladých a pro mladé, kterým možná býval kdysi. Ovlivněna nostalgií trochu přidávám na 60 %. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepokrytě levičácký seriál, kde bohatí jsou vždycky ti špatní a nemorální a neplacení nájmu rozhodně není důvodem stěhování do horšího. Taky Zuzka, která si vždycky najde ty lehčí cestičky, aby se měla líp. :-) To není oběť, i když to z vyznění seriálu tak vyplývá, což je vlastně to, co mi na seriálu vadí. Seriál je plastický a vlastně se na něj i dobře dívá, ale chybí mu nadhled a pro mě i lepší morální vyznění. Slabší 3 s vyšší ambicí, kterou mu já, která si myslí, že každý svého štěstí strůjcem, uznat nemohu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vracíme se ke klasické mantře, že dříve bylo všechno lepší. Vážně mě překvapilo, že seriál takového typu může být zábavný a nikoliv úplně pitomý (trapné scény spíše přichází z kontextu doby a ne scénáře jako takového) a že je Dobrá čtvrť na český seriál ČT z roku 2005 takhle odvážný, co se týče explicitních scén, sprosté mluvy a jiných skutečností, které si v dnešním vysílání nedovedu představit. Nebýt týdenního dávkování, smlsnul bych to jako malinu. A je to pochopitelně zásluha hlavně velmi zkušeného režiséra Karla Smyczka (potvrdil jsem si Sněženky a machry)...90% ()

Galerie (127)

Reklama

Reklama