Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tristan & Isolde (2006) aneb nažeňte do kina slziček-chtivé ženské. A filmaři budou mít na chlast. Hmm, ta atmosféra......., jestli je to regulérní středověk - to těžko, ale každopádně je velmi uchvacující. Sophia Myles jako Isolde je neskutečně přirozeně krásná a hlavně Rufus Sewell docela potěšil. Škoda, že James Franco umí jen bulet...a to ještě mizerně bulet. Tak zase mi přišli nejsympatičtější záporáci - Strong a O´Hara. Filmu se dá vytknout leccos, ale jedno se mu musí nechat: po paskvilech jako Král Artuš nebo Trója konečně aspon trochu slušný film z historického prostředí, ze kterého nedýchají jen prachy, ale i poctivý filmařský záměr + velice zdařilý a patřičně zabarvený soundtrack od Angličanky Anne Dudley, jehož úvodní tóny mě vždycky neuvěřitelně nadchnou. Moje hodnocení je dost subjektivní, protože se mi ten film líbil a za zvuků podmanivé hudby i dojal... Chápu ale, že pro někoho může být slabým odvarem. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem patetické drmolení ve verších, nedovyvinuté puberťáky, co si v životě nesahli na cizí genitál a naprosto nudné utahané divadelní provedení. Tím pádem mě toto filmové zpracování i se svou vražednou dvouhodinovou stopáží mohlo jedině příjemně překvapit. Milostný trojúhelník (zejména když praskne) je zábavný pořád, za krále klacka stejně jako dnes. Rufus Sewell vyvážil Jamese Franca, který se prakticky celý film tváří jako by se mu zanítil apendix , ale trochu si to vylepšuje při turnaji, kde se na jeho bojové tanečky vážně moc hezky kouká. Vytýkat by se dalo do aleluja, nicméně nějaké keltské kouzlo na mě přesto zapůsobilo a legenda o lásce, které nelze čelit, ani když proti ní stojí povinnost vůči své vlasti, mě na rozdíl od většiny současných trapných romantických slátanin důstojně zaujala. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kevin Reynolds vie natočiť dobrý film (Robin Hood) a tento krát to opäť dokazuje, aj keď je cítiť, že rozpočet moc veľký nebol. Niektoré scény sú ale pekne natočené a majú Scotovský vizual (Ridley Scott je podpísaný ako producent), akcie sa tiež podarili aj keď ich je pomenej a výprava, či kostnými tiež stoja za to. Po tejto stránke film vyzerá tak ako má a aj herecké obsadenie nie je zlé, aj keď do roli kráľov by som privítal známejšie tváre. Sympaťák James Tristan Franco si vystačí skoro celý film len s kxichtom ako terminator a Sophia Isolda Myles je krajšia ako som si myslel. Hudba od Anne Dudley mi uviazla v ušiach ešte do teraz a tie scény kde zmizli všetky zvuky a ostala len hudba som skutočne miloval. Proti dĺžke filmu nemám žiadne výhrady, ale ten vzťah by chcelo nejako prepracovať aby bol uveriteľnejší napr. ako v Titanicu, potom by to bolo skutočne dobré. 80% - 4* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr, který dokazuje, že Reynolds stále ještě točit umí. Kdyby to však bratři Scottové zainvestovali trochu více,(a nejlépe to jeden z nich rovnou i natočil), tak to mohlo dopadnout přeci jen lépe. Ze scénáře byly vypuštěny věškeré mytologické prvky a snaží se to o reálný pohled. Což je sice sympatické, ale ne úplně vhodné, jelikož se tím celý příběh o Tristanovi a Isoldě dostává do tuctových vod stokrát viděného. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela zklamání. Opět zde máme příběh zakázané lásky ale tentokrát se to moc nepovedlo. Vztah hlavních hrdinů mi připadal bez lásky a jakéhokoliv citu a bylo to spíše o tom skočit na to a jít si zase po svých. I konec mě nechal chladným a bylo mi úplně jedno jak to s jejich vztahem dopadne (i když to je v takovém filmu jasné už od začátku). Pochvalu si ale zaslouží poměrně slušně zpracované akční scény (klidně jich i mohlo být více) a také Rufus Sewell, který mi byl více sympatický než hlavní hrdina. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (29)

  • Po svadbe nosí Izolda (Sophia Myles) a Marke (Rufus Sewell) obrúčky. V časoch, keď sa film odohráva (5. storočie nášho letopočtu), vydaté ženy nenosili snubné prstene (tento zvyk sa objavil v neskorom stredoveku). Navyše, muži ich po stáročia vôbec nenosili, keďže manželka bola považovaná za ich majetok. (Arsenal83)
  • Lord Marke (Rufus Sewell) oslovuje svojich hostí, že pochádzajú z mesta York. Film sa odohráva v 5. storočí nášho letopočtu, kedy York nemal toto meno a nazýval sa Eboracum. (Arsenal83)
  • James Franco v rámci přípravy na film trénoval jízdu na koni a šerm. (Zbranicus)

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama