Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Přímo učebnicový příklad, jak udělat na (pro mě) nezajímavé téma perfektní pořad. Vše je zde předvedeno tak zábavně, že si snad každý najde něco, co ho na pořadu zaujme. Když se podívám na české alternativy typu autosalon, nemám o nadprůměrnosti Top Gearu pochyb. Moderátoři jsou příjemní, zábavní a se skvělým britským smyslem pro humor. Obzvláště mám rád Richarda Hammonda, který září i v "Brainiac: šílená věda". Pokud bych měl Top Gear hodnotit jen jako pořad o autech, udělím 100%, bohužel musím ohodnotit o stupeň níž, protože jsou i lepší pořady. Edit : A nakonec hodnotím plným počtem, jde snad o nejlepší televizní pořad, jaký jsem kdy viděl. Ta kombinace tří skvělých moderátorů, neomezeného rozpočtu pořadu a britského humoru je prostě nepřekonatelná! Časem navíc musím říct, že z tria je nejlepší James "kapitán šnek" May :-) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedinej pořad o autech, na kterej se zvládnu podívat. Ne kvůli autům, ale protože se vždy pobavím víc, než u většiny těch lepších sitcomů... a přitom se ještě naučím spoustu zajímavých věcí. Nápň dílů je opravdu fantastická. Nejvíc se mi líbily závody skrz londým mezi lodí, autem, kolem a mhd, nebo díl, kdy jezdil Jeremy s nejmenším autem na světě po městě, po kancelářích, ve výtahu a tak. Nebo díl se simulací zimních olympijských her pro auta... a to nevynechali ani skoky na lyžích. Prostě zábava. Jen Stiga nemusím... je takový... bílý :-) A pokud chcete příblížit vtipy, tak třeba: Jeremy: "Kdyby tohle auto byla Amerika, bylo by to plné lidí, co tam dělají... vlastně všechno. Incest, hlavně, myslím", nebo: "Vy jste američanka? Jaktože nejste tlustá?" ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nemůže být řeč o čemkoliv před rokem 2002 (tzv. Old Top Gear), a v mém případě ani před příchodem Jamese Maye. Až kvarteto Clarkson - Hammond - May - Stig dalo vzniknout fenoménu, z něhož se stala nejméně obvyklá automobilová show na světě, s největší fanouškovskou obcí, vlastním světovým turné, a tak dále, a tak dále... A překvapivě je to taky nejdražší pořad o autech na světě (pokud tedy nevysílají v Dubaji něco o Rolls Roycech z ryzího zlata a drahého kamení, a netestují jejich odolnost proti písečným bouřím a džihádistům;)) Buďto ty nadšené blázny berete nebo ne... já se u jejich "recenzí" nejednou se slzami smíchu v očích poroučel k zemi, a nevěřícně sledoval obojživelná auta, výlety na činné sopky, čtyřpatrovou japonskou zahradu na korbě pickupu, silnice smrti v Jižní Americe - nebo taky na Jihu USA. Legendární scénu s rednecky, kteří si to přijeli vyřídit s bandou demokratických buzíků na benzínku kdesi v Alabamě, snad netřeba připomínat. A navíc nedejte si pět hvězd show, která Škodu Yeti pasuje na nejlepší auto na světě:) 90%, ale kdybych znal všechny reálie, které jsou třeba k plnému pochopení, byla by to určitě stovka. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Při sledování druhé série jsem narazil na pár zásadních zjištění. 1. Top Gear je opravdu dobrý pořad, když sledujete jen jeho části. Jako celek je to neustále se opakující smyčka. Jen ta auta se mění. 2. Jeremy Clarkson jako by si v pořadu kompenzoval fakt, že doma ho manželka drží pod pantoflem, a tak se chová občas jako kretén. Jeho názor na cokoliv je vždy pravdivý a všichni, kdož jsou jiného názoru, jsou prostě diletanti. Nejlepším příkladem je stěna měřící "cool" efekt auta. 3. Na druhé straně Hammond je zábavný a podnětný. 4. Pořád to na mě celkově působí jako kdyby se děti rozplývali nad tím, které lízátko jim chutná víc. Není přece tak důležité, jestli jedno auto zajede kolo o 2 vteřiny rychleji nebo že má o 50 koní navíc. Netřeba nad tím slintat. S1** (Začátky byly hodně krušné. Střih a především hudební podkres je velmi amatérský a nevkusný, místo Maye se občas objeví nějaký obtloustlý chlapík, který většinou mluví jen o cenách aut, jinak jen tak přicmrndává kolem, powery lapy jsou místy sestříhané do 5 záběrů, uvedené celebrity znají pouze Britové a o nějakých speciálech si můžeme nechat jen zdát... ani ta chemie mezi Clarksonem a Hammondem neexistuje. Je s podivem, že se tenhle pořad vůbec po první sérii uchytil, už jen vzhledem k tomu, že většina času je vyplněna tlacháním.); S2*** S nástupem druhé série a Jamese Maye stoupla kvalita pořadu na novou úroveň. Pryč je amatérský střih a podivný hudební podkres, teď už jen vylufrovat ty nesmyslné výzvy typu "kdo je nejrychlejší vládce vesmíru". Poprvé a naposledy také uvidíte, jak Clarkson objímá Maye :). Až při zpětném pohledu je vidno, že tahle kamarádská trojice je sice pouto na celý život, ale přitom jsou všichni tři tak rozdílní, že jejich nesnášenlivost na obrazovce při sledování Grand Tour je opravdu nepředstíraná:); S13 ****; S14 ****; S15 ****; S16: ****; S17: ****; S18: ****; S19: ****; S20:****; S21:**** ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Naprosto autům nerozumím i když díky tomuto seriálu už trošku ano. Po zhlédnutí pár dílů jse usoudila, že i když je to seriál pro pány tak mě uchvátil. Naprosto nenásilný humor, který je použit přesně v danou chvíly kdy má být. A co se týče moderátorů já dávám palec nahoru Jeremymu a Stigovi.Jedním slovem BOMBA :)) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • V roce 2001 byl Top Gear zrušen. Jeremy Clarkson se však rozhodl zůstat a spolu s producentem Andym Wilmanem prosadili současnou verzi Top Gearu. (Ruuzha)
  • V pořadu byli hosty piloti Formule 1 osobnosti motorsportu obecně, konkrétně Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Nigel Mansell, Jenson Button, Michael Schumacher, Rubens Barrichello, Sebastian Vettel, Damon Hill a Richard Burns. (Turbinen)
  • Stigova helma je značky Simpson, typ Diamondback. Koupit ji lze za přibližně 16 000 Kč. (jirijost)

Reklama

Reklama