Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Akční komedie Bezva finta nabízí trumfové eso v uhrančivé klaunské podobě. Jeho samozřejmé zaujetí pro věc je vzorem pro všechny případné následovatele. Užívá si s rozkoší pozornost a pomíjivou slávu. Hraje si a neztrácí chladnou hlavu před žádnou překážkou. Především díky sázce na jedinou kartu jde o svižně rozvernou zábavu. Hlavním hrdinou příběhu je Grimm (vynikající Jean-Paul Belmondo), neohroženě vynalézavý zločinec. Svou kriminální akci pojal ve stylu hry a svou roli nehodlá opustit za žádnou cenu. Jen proto si může sarkasticky vychutnat vlastní dominantní převahu. Kraluje a rozdává radost a pozitivní energii se šibalským úsměvem. Nejzuřivějším protivníkem je Simon Labrosse (dobrý Jean-Pierre Marielle), montrealský policejní šéf. K divokému vzteku ho dohání klaunova sebevědomá drzost a jízlivé hrátky. Hlavní ženskou postavou je Lise Lefèvre (zajímavá Kim Cattrall), atraktivní i destruktivní členka troufalé skupinky. Ženská věrnost v nestálosti sympatií dokáže přinést mnohem větší oříšek, než zločin samotný. Hrdinovým nerozlučným kumpánem je Georges (příjemný Guy Marchand), bezelstný ve svých životních projevech a bezmezně oddaný svému jedinému příteli. Komika a nadhled, to je kromě hrdiny také Jeremie (dobrý Jacques Villeret), dobrosrdečný taxikář s odzbrojující přizpůsobivostí měnícím se podmínkám. Z dalších rolí: vykutálené kvítko a děsivé monstrum Lasky (Tex Konig), Labrossův klidnější zástupce a policejní inspektor Fox (Jean-Claude de Goros), přívětivý a zaskočený strážce banky Frankie (Raymond Aquilon), či převezený ředitel banky (Georges Carrère). Jean-Paul Belmondo je zde ve velmi dobré formě, je přesvědčivý a opakovaně svou rozverností baví a unáší na vlně svého osobitého hereckého projevu. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po tolika latech znovu podívala na tuhle skvělou komedii a jsem za to moc ráda. Opravdu povedená komedie jak má být. Naprosto skvělý rozjezd, hned od začátku vás film zaujme. První polovina filmu v bance je perfektní, druhá polovina už trochu ztrácí ale rozhodně jsem se u ní nenudila. Vztahy mezi hlavní trojicí se mi líbily, jak byli natočené, žádné klišé, na které jsme u komedií zvyklý, konec byl taky hodně super. Takže rozhodně nadprůměrná zábava. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě je 371 bank a on je nakonec všechny vykrade." Ale ne, taťuldo, to by Klaun nikdy neudělal. Jemu nějaký ten dolarový miliónek stačí a nebude se přece zbytečně dál unavovat. Na mne tedy jeho výkon zapůsobil tak, že jsem si kdysi začal šít klaunský kostým pro případ, že by nastaly horší časy. Pak jsem si však uvědomil, že v mém případě by mi to určitě zkazil nějaký ten Lasky - šarmantní člověk, na kterého si ve vězení i mouchy bály sednout. Tehdy jsem zahnal myšlenky na bankovní loupež a vydal jsem se vydělávat bohatství do státních služeb. Zatím to moc nejde. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Co je kulaté jako balón a exploduje, když se do něj střelí? Hlava! Chcete vidět explodovat hlavu?" Parádní Belmondovka plná vtipných gagů dle francouzského střihu, kterou miluju už od mala. Kim Cattrall je zde neskutečně půvabná a kdyby nezabral "všiváckej lidskej faktor", kdoví, jak by všechno nakonec dopadlo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)
  • Na začátku a na konci filmu hraje píseň „Hold-Up“, kterou nazpívala Rena Scott. (SONY_)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama