Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat „mírné“ SPOILERY (pokud se však v tomto případě dá o něčem takovém vůbec hovořit :-) A potom, že jsou na tom špatně pouze naši důchodci. Kdyby jenom tušili, co Babel pobírá po 30-ti letech u Canadian Pacific.... Valná většina z vás píše, že po opuštění banky snímek ztrácí na tempu. Možná, ale zase vytahuje eso z rukávu v podobě nudistického „blbce k večeři“ J. Villereta aneb co bys nám doporučil? „Svlékl bych ho a zavřel do tamhleté boudy. A nebude mu zima? Ne, já jsem otužilej :-) Navíc závěr v Římě u kašny aneb s jídlem rostem chuť a když už má člověk chvilku volného času a je na to oblečen......miluju a za sebe říkám jednoznačné ANO :-) Co říci závěrem? Bezva finta možná není tím nejoriginálnějším (nejchytřejším) vykradením banky, ale tím nejzábavnějším zcela jistě. p.s. kdyby byl současný dabing alespoň z poloviny na úrovni toho zdejšího a nikoliv těch současných rychlokvašek, co si odběhly od přehlídkových mol, firemních večírků popř. golfových dýchánků (nic osobního golfisto), byl by člověk ušetřen vypínání Tv max po 10min s „lehkým“ náběhem na tik v pravém oku a škubáním v levé tváři.... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bezva finta mě nikdy nechytla a nestalo se tak ani po letech. Sice trochu zajímavý, trošku vtipný, ale až na lehce poblázněné výlevy klauna či převlečeného důchodce je Belmondo již tím drsnějším JÁ, které směřovalo k rolím zatvrzelých poldů. Které jsem rád neměl. Víc než klaun mě tu bavil jeho parťák a bývalý spoluvězeň Luca, který zloděje stále pronásleduje. No a v závěru se objeví oblíbený tlouštík (taxikář), který si také všechny scény ukradne pro sebe. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených Belmondovek, navíc hodně novějšího data. Belmondo se s tím rozhodně nepáře a jako klaun si to nakráčí do banky, aby ji jak jinak než vyloupil. Jeho plán je výborný, ale jak později zjistí, osud mu pod nohy začne klást různé překážky, z nichž jedna se jmenuje Jeremy. Tento taxikář je prostě parádně zahraný. Zkrátka příjemně nostalgický film z dob mého mládí, kdy tohle v televizi běželo, nebudu psát do omrzení. To by rozhodně nebyla pravda. 80% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Jean-Paula Belmonda, jako malý jsem to jednou viděl a strašně se mi to líbilo. Parádní plán, jak vykrást banku a neodbytný "záporák" Lasky, kterému jsem přál jen to nejhorší :-) Ale i postupem času je to zkrátka dobrá podívaná, na kterou se dnešní filmy o vykradení banky, jen težko hrabou. * * * * ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii. (Poker_Face)
  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama