Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Dle většiny reakcí nejen zde jsem očekával spíše průměrnější záležitost, jenomže přátelé, na tomhle filmu je dobrá nejen naprosto boží a nahláškovaná první polovina filmu odehrávající se v bance, ale i ta druhá, ve které už se s lupem cestuje na letiště. A ta druhá polovina (která dává vzpomenout třeba na Touhu po zlatě nebo dokonce Velký flám či podobné) "road trip" komedie, je snad ještě lepší! Tvůrci chrlí jednu úžasnou situaci za druhou, luxusní fór střídá ještě povedenější, Jean-Paul je jako vždy neodolatený a korunu všemu nasazuje famózní Jacques Villeret v roli taxikáře. Obrovské překvapení a po Veselých Velikonocích nejlepší Bébelova komedie a jeden z nejlepších scénářů Francise Vebera. Jasných 90%. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Jean-Paula Belmonda, jako malý jsem to jednou viděl a strašně se mi to líbilo. Parádní plán, jak vykrást banku a neodbytný "záporák" Lasky, kterému jsem přál jen to nejhorší :-) Ale i postupem času je to zkrátka dobrá podívaná, na kterou se dnešní filmy o vykradení banky, jen težko hrabou. * * * * ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších Belmondových filmů, Belmondo si roli klauna užívá stejně jako převlek starého dědka. Pro fanoušky seriálu Sex ve městě nebo filmu Policejní akademie je tu Kim Cattrall, která jakoby nestárla. Dabovaná verze se mi moc líbí, Krampol byl nejlepším dabérem Belmonda, jeho hlas mi k Belmondovi sedne víc než Tříska nebo Moravec. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Před pár lety bych dal čtyři vyfutrované hvězdičky, ale když jsem viděl tuhle klasickou komedii po letech znovu, přišla mi už poněkud nevyvážená, s řadou hluchých míst, resp. míst s druhem humoru, který mě neoslovuje. Může za to i nevyrovnané herecké obsazení, Belmondo je o dvě třídy lepší než Cattrall a Marchand. Něco asi není úplně v pořádku, když si druhou půli filmu ukradne herec v ryze vedlejší roli. Několik scén s Jacquesem Villeretem coby taxikářem je úžasných, scéna, kdy Villeret prchá v rouše Adamově, maskovaný větvičkami je jednoduše boží. V první půli film stojí především na Belmondovi a jeho výstupech v masce klauna, chtělo to ale víc zapracovat na dialozích, protože, jak už jsem zmínil na začátku, řada scén, kde se Belmondo nevyskytuje, je nevýrazná. Celkový dojem: 65 %. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když už jsme tady... co si o tom myslíš? Jeden z těch nejzábavnějších Belmondových filmů. Tenhle chlapík dvou tváří zvládne jak komediální role, tak ty drsné, chlapácké a zde předvádí v plné své kráse obě dvě. Ani po letech tento kousek neztrácí na síle a je vidět, jak si Jean-Paul svého klauna neskutečně užívá. P.S. Úplně všechny Belmondovy filmy distribuované v naší kotlině spojuje jedna věc. Dokonalý dabing. Ať už představiteli hlavní role propůjčí v českém znění svůj hlas Jiří Krampol (ten asi nejčastěji), Jan Tříska či Miroslav Moravec, pokaždé se jedná o nevšední zážitek, který ještě povyšuje kvalitu filmu. Tuto starou, dabérskou školu nám ostatní země mohou jen tiše závidět. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)
  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)
  • Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama