Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Téma o "čecháčkovských" výjezdech k moři v sobě nesporný potenciál skrývá, ovšem to by z toho nesměla vzniknout nudná povídka do televizních Bakalařů. Navíc roztažená na celovečerní stopáž s "významným" poučením jak xenofog i hodný gay nakonec své štěstí našli. Naprosto nenápaditá a tuctová Vejdělkova režie výsledku rovněž nepřidá. Jedině snad někteří herci v několika málo momentech dokážou zaujmout. Toť vše. Stačí-li vám to, tak to zkuste. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jiří Vejdělek .. V doprovodu své mamky jsem se dobrovolně zájezdu také zúčastnil .. Slíbil jsem jí kino a výběr byl na ní. A musím říct, že jsem nebyl nijak zvláště zklamaný! Mnoho vtipných scén odráží českou povahu docela přesně a skutečně pobaví. Nepotěší ovšem některé herecké výkony. Lze zde totiž najít ty výjimečné (Polívková), standardní (Holubová, Klepl) i tragické (Fialová, Kocurová - i když ona je tu kvůli něčemu jinému než hraní.. na kytaru). Viewegha jako chrliče současnických hitovek nečtu, ale určitě šlo knihu zadaptovat ještě lépe. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem se trochu víc zaměřil na český filmy, který jsem dřív v podstatě ignoroval. Účastníci zájezdu jsou zrovna typickej příklad toho, proč se českejm filmům (a obzvlášť komediím) radši vyhejbám. Dost mě udivuje, že film má tady poměrně vysoký hodnocení. Navíc i moji oblíbený uživatelé, od kterejch bych to nečekal, hodnotěj film celkem kladně. Možná je to tim, že se žádnejch hromadnejch zájezdů neúčastnim, ale tohle mi fakt vůbec nesedlo. Několik nezajímavejch postav, který se jmenujou např. Pamela, Max a podobně (asi to má bejt jako kůůl), jede na dovolenou k moři, kde se tak různě válej na pláži a kecaj o nějakejch naprostejch píčovinách. Humor je dost křečovitej, příběh v podstatě neexistuje, nenapadal mě žádnej důvod, proč se na tohle dívat až do konce, takže asi tak v půlce jsem to vypnul a radši jsem šel do jednoho blízkýho baru s obsluhou nahoře bez. Několik piv a pohled na polonahou servírku mi trochu zlepšil náladu, takže jsem se odhodlal kouknout se na ten zbytek. Kdybych věděl, co bude následovat, radši bych v tom baru zustal. Druhá půlka už mi totiž připadala jako epizoda z nějaký Venezuelský telenovely. Jolana by si ráda zašukala s Maxem, ale Maxovi se víc líbí Pamela. Jolana se nakonec dá dohromady s nějakym úchylem. Do toho se Oskar bojí, že ho nechá Ignác a pak tam na sebe žárlej ještě nějaký dvě kamarádky, který se obě zahleděly do místního Myče Bjůkenena. Opravdu to nebylo sestříhaný z nějakýho nepoužitýho materiálu ze seriálů, kterejma nás krmí TV Prima? Než se na tuhle zoufale nevtipnou komedii koukat znovu, to si radši namažu prdel tygří mastí. To s tou tygří mastí a podšálky jsou asi jediný věci, kterejm jsem se zasmál. Na téměř 2-hodinovej film dost málo. A zejtra si asi zajdu koupit arginmax. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem se dívat na celý film i jsem se párkrát zasmál, ale to jen díky podšálkům pánů Krobota a Lišky. Anna Polívková zde ukázala, že není jen dcera herce a skvělého komedianta Bolka Polívky, ale že také umí hrát a ani jí u toho nepřekážel její po otci nos. Celkově však nemůžu hodnotit tento film lépe kvůli nudnému příběhu pana Viewegha, který od Báječného léta pod psa píše spíše pro masy a originální příběh se mu vyhýbá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Účastníci zájezdu zdaleka nejsou nějakou vtipnou komedií roku, spíše milým a sympatickým mixem, který toho nemá až tolik co sdělit, stejně jako takovým modelovým mixem české společnosti. Osazenstvo zájezdu tvoří svérázný kolorit, kde nikdo není vyloženě zlý, každý má jen svoje soukromá tajemství, představy, sny. Vztahy mezi nimi se pročistí, urodí se nové. Dialogy disponují civilností, jsou uvěřitelné, i když některé by měly mít místo pouze na papíře. Řemeslně jde o průměrné, ale neurážející dílko, pro masové publikum bezpochyby vděčné. Co vyloženě potěší je (po delší době v tuzemské kinematografii) herecké obsazení jednotlivých rolí. Od figurkaření (Pavel Liška mi po příjezdu na zájezd vůbec nechyběl), přes očekávané výkony (Eva Holubová a uměřený Klepl), až po zralé herecké party (Anna Polívková je skutečným talentem, kterého bychom si měli i nadále všímat). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Při natáčení v Itálii bylo letní počasí jen zdánlivé. Ve skutečnosti bylo dost chladno a teplota vody v moři dosahovala jen 13 stupňů. (Zazie)
  • Kromě italského města Sisitania se točilo i ve slovinském městě Piran. (Cheeker)
  • Irma (Šárka Opršálková) a Denisa (Kristýna Leichtová) jsou poprvé na pláži a každá si lehá na jedno lehátko. Irma leží na levém, Denisa na pravém. Na dalším záběru, ale leží obráceně. (PAULOO)

Reklama

Reklama