Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jsou chvíle, kdy od filmu očekávám jen velmi málo, a je přímo tragické, když dostanu ještě méně. American Dreamz je přesně takovým snímkem. Absolutně netuším, jak je možné, že se zde vyskytuje tolik známých jmen. Kecám, je mi to jasné. Scénář byl po celou dobu jedním velkým špatným, obsahoval humor, kterému se mi nechtělo smát, a jak příběh (he, he... příběh...), tak postavy mi byly od počátku do konce úplně ukradené. Byl to typ filmu, jež by raději neměl opustit území Spojených států, protože právě tam by mohl najít větší množství fanoušků. Hvězdička hlavně za masky, bo Willem Dafoe:-) / Poučení: Bez kvalitního scénáře nemají ani známí herci co předvést. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Kupodivu me to fakt bavilo. Pritroubly prezident Dennis Quaid me kazdou chvili rozesmal, Hugh Grant se svymi kosilemi nemel chybu, priplesly Willem Dafoe a naivka Chris Klein taky potesili a jako bonus mamina Jennifer Coolidge. Vlastne nechapu hodnoceni 2 hvezdy a min, u me jsou to silne tri, temer ctyri! ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je založená na dvou dobrých postřezích: 1.) Hugh Grant má lecos společného se Simonem Cowellem, "zlým Angličanem" z americké Superstar. 2.) Dennis Quaid je trošku podobný Georgi Bushovi. Pro účely filmu nastudoval jeho mimiku tak dokonale, že má člověk sto chutí podat mu banán. Jenže s dějem je to horší - satira na Superstar i na nekompetenci mocných by si zasloužily každá vlastní film. Autorům dalo tolik práce proplést ta dvě témata dohromady, že už nezbylo moc místa na humor. :( 50% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch novějších filmů s mým oblíbencem jménem Hugh Grant. A dopadlo to relativně dobře. Film srší zajímavými nápady i vtipem, což je jen dobře. Nádherně jsou zde zparodovány hudební reality show a také prezident USA. Je vidět, že Paul Weitz si s filmem pohrál a je to na výsledku znát. Co mne naprosto odbourávalo byly především záběry na teroristy na íránsko-pákistánské hranici, kterak koukají na show Americký sen. Ale dost vtipná byla například i vsuvka s Williamem, se kterým se rozešla jeho přítelkyně, on vstoupil do armády, odjel do Íráku, hned první den ho postřelili do ruky a on se domů vrátil jako válečný veterán po jednom dnu v Íráku. Prostě sranda. Tenhle film originalitou přímo čiší a konec je doslova překvapivý, ale o to více zajímavý. A Hugh Grant jako cynický moderátor a Dennis Quaid jako americký prezident filmu dodávají na zajímavosti. Celkově jsem si film užil a příjemně pobavil. Prostě super zážitek a opět se mi potvrdilo, že v poslední době si Hugh Grant pečlivě vybírá scénáře a nekývne na každou blbost. Takže celkově jsem byl spokojený a dávám čtyři hvězdičky, protože tato komedie je určitě solidní nadprůměr. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná "blbůstka" do které se "nechali ukecat" Dennis Quaid (americký prezident v depresi), Willem Dafoe (jeho poradce S PLEŠÍ !) a Hugh Grant, jehož postava v tomto filmu je směsí postavy z MUSIC & LYRICS a reálného SIMONA Nevímjakdál, který mám soustavně obohacuje život dalšími a dalšími variacemi na tyto soutěže....Hugh vypadá, jako že se dobře baví..... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama