Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Trošku pomalejší rozjezd, ale o to nadupanější finyš. Andy je ukázkový příklad otroka showbuisnessu, který se snaží procpat na vrchol tím, že bude dělat kvalitní komedii (stejně jako Ricky), nicméně musí hrát ve hloupém sitcomu, který sledují ti nejstupidnější jedinci jaké můžete potkat na ostrovech britského impéria. Navíc se v každé epizodě objevuje jedna celebrita s originálními problémy, což seriálů dodává další rozměr. Moji favorité z plejády slavných jsou jednoznačně Ian Mckellen se svou promakanou hereckou metodou a Patrick Stewart, který "viděl všechno". Gervaisionální! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vkusný, vtipný seriálek ze zákulisí světa komparzistů při filmovém natáčení. Se suchým anglickým humorem si dělá srandu z velkých herců a velkých režisérů, kteří se na té srandě osobně zúčastňují a vlastní sebezesměšnění s nadhledem trpí. Ze všeho čiší rozverná nadsázka, ale současně je člověku jasné, že v podstatě je snímek vlastně pravdivý. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělý Gervaisův humor na téma celebrit a slávy vůbec. První série bohužel výrazně převyšuje druhou - ta zápletka s Andyho komediálním seriálem mne moc nechytla. Líbilo se mi když se Extras odehrávaly převážně na place a Andy byl pouze v komparzu. Každopádně Ricky Gervaisovi ironičtější role Andyho Millmana sedí ještě více než role Davida Brenta v Office. Navíc mu v Extras výborně sekunduje Ashley Jensen - takový parťák v Office chyběl (Tim v Office Brenta spíš shazuje a Garreth je šplhoun / idiot). Díky Gervaisově aktuální popularitě se v seriálu objevily slavné herecké hvězdy a ty mají výborné scénky - obzvlášť Kate Winslet mě hodně pobavila, ale výborný byl i Patrick Stewart. I Radcliffe se mi líbil. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Extras bych si dovedl jednoduše představit jako sequel pro Žervého předchozí masterpiece The Office, ono totiž i jeho další alter-ego, Andy Millman, trpí, stejně jako David Brent z Kanclu, napoleonským komplexem a jistou dávkou sebeklamu (a když máte přátele, jako má on, tak ani nepotřebujete nepřátele...). Co se samotného seriálu týče, je to stejná pecka (aby ne, když i tady s Gervaisem spolupracoval Stephen Merchant) navíc okořeněná o různé hvězdy převážně britského (nejen) filmového nebe (vypíchnout zaslouží hlavně Kate Winslet v první sérii a Daniel Radcliffe ve druhé). A ten Millmanův sitcom chci vidět! :-) "You having a laugh?!" ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Další várka trapných, nevhodných situací a rozhovorů z dílny Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta. Podobně jako u The Office se zde těžko vyjadřují pocity z koukání. U Gervaise člověk moc často nevybouchne smíchy, ale má celou dobu na tváři ten úsměv vyjadřující naprosté opojení. Díky tomu, že zde hraje "kladnou" postavu a výskytu nějaké slavné osobnosti v každém dílu, můžete mít konečně Rickyho vděčně rádi a seriál udržuje různorodost. Trošku mě zklamal vánoční speciál, který byl více sentimentální než vtipný. Opravdu kvalitní zábava... /Clive Owen, když mu představí postarší komparzistku-prostitutku, se kterou má mít postelovou scénu/ - "Ou fuck, I am Clive Owen. That's mental!" ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)
  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Každá epizoda nese pojmenování po celebritě. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama