Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Stiller společně s Robinem Williamsem vévodí hvězdnému hereckému obsazení tohoto neskutečně zábavného filmového hitu. Když Larry Daley (Stiller) získal práci nočního hlídače v muzeu, velkou zábavu nečekal. Brzy ale zjistil, že výstavní exponáty po setmění ožívají. A tak se Larry v novém zaměstnání ani nestačil rozkoukat a už se ocitl tváří v tvář kostře Tyrannosaura Rexe, jež je plná energie, kolem něj korzují římští vojáci a kovbojové a navíc ho zlobí neposlušná opice, která ho přivádí k naprostému šílenství. Ale možná se mu nakonec podaří najít způsob, jak tenhle chaos dostat pod kontrolu a v očích svého syna se tak proměnit v hrdinu. Nad neuvěřitelnými speciálními efekty si údivem vykroutíte hlavu a smíchy se budete řezat od začátku až do konce. Noc v muzeu – to je vaše vstupenka do říše nekonečné zábavy! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (597)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsme, ze tenhle film bude desna kravina, coz se potvrdilo, ale nastesti to byla skvele zabavna kravina. Musi se preckat zhruba 15 minut na zacatku, nez Stiller zacne hlidat v muzeu, ale pak nastane spravne hustej chaos, vsichni pobihaj, vyrvavaj a Stillerovi se kazdou chvili neco stane. A potesi pidi (doslova) role Owena Wilsona a Stevea Coogana. Bohuzel do tohohle vyvadeni s obcas velmi vtipnym napadem (Attila a Ceciluv trest, praclovek a ohen, stary hlidaci atd.) obcas tvurci rvou nejaky ty citovy sceny, ve kterejch vetsinou vystupuje Stilleruv syn a ty nudi. Co se tyce triku, tak ty jsou celkem slusny, rezie je svizna a hudba je velkolepa. A ackoliv je scenar vymastenej, tak samotnej napad je docela originalni. Ale musim rict, ze Stiller tu je krapet krecovitej, nejvetsi krutak tu je Wilson a hned za nim krutej dedek Mickey Rooney. Takze shrnuto se jedna o zabavnou, vetsinou lehce predvidatelnou kravinu s par nudnejma a par velmi vtipnejma momentama. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si jako malý kluk, kterého za dobré vysvědčení vezmou rodiče do hračkárny a může si vybírat - tu dinosaura na klíček, tyhle gumový indiány, tohodle velkýho plyšovýho lva a tamto autíčko na dálkáč bych taky prosil zabalit. A když i rodinná moralitka se smrskne na snesitelnou míru a vyznění typu "Mějte rádi muzea!" a k tomu přidáte sympatické herce, tak není co řešit. Sice nic světobornýho, návštěva kina by byl asi zbytečný luxus, ale sympatická oddychovka na zaplácnutí večera to je určitě. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Poriadna hovadina, ale musím povedať, že aj poriadne zábavná. Stiller nezostal divákom naozaj nič dlžný, nesklamal a naservíroval nám ďalšiu bláznivú komédiu, navyše s parádnymi trikmi a originálnym nápadom. Celé sa mi to veľmi páčilo, len škoda, že to celé stavajú tvorcovia na detskom divákovi a tak sme (my dospelejší) ukrátení o plnohodnotnú zábavu, ktorej potenciál v tomto filme teda nebol zďaleka využitý. Potenciál bol hlavne v jednotlivých postavách (exponátoch) múzea, bez prižmúrenia oka by som ich pár vyškrtol zo scenára a bola by to paráda. Začiatok je nehorázne rozťahaný, takmer som neveril, že budem v závere pomýšľať o štyroch hviezdičkám, no nakoniec sa to vykompenzovalo na slušnom nadpriemere, a tú ďalšiu hviezdičku si radšej ušetrím pre plánované pokračovanie, ktoré by mohlo byť trošku dravejšie. Vzhľadom na uspokojivé výsledky z tohto filmu tomu však veľké nádeje nedávam. Ešteže Benova 'Tropic Thunder' stojí na úplnom protipóle ku slovu infantilnosť. 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobre zvládnutá fantasy komédia. Prvotriedne profesionálne filmové triky, svieži scenár, už tradične spoľahlivý herec Ben Stiller, príjemná atmosféra a dá sa na tom aj solídne pobaviť. Jasný troj-hviezdičkový film. Nezapíše sa síce do dejín kinematografie ako niečo výnimočné, ale svoj účel si splní. Tých 108 minút, ktoré mu venujete, nebudete ľutovať. *** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +obsazení, akce, námět -příběh, scénář, děj postrádá vtip/// U filmu Noc v muzeu jsem zvažoval i návštěvu kina. Nakonec mi to nevyšlo a dobře že tak. Pod očekáváním zábavné akční podívané se skrývá jen ta akční podívaná s několika ksichtíky všech zůčastněných. Vě výsledku ovšem není moc zábavná, ale to by nevadilo, problém je, že není ani moc vtipná. Prostě jsem z toho nebyl odvařenej. Vůbec to ani není moc reálné. Sice vím, že je to fantasy, ale i tak mi to přišlo dost uhozené a postrádá to pořádný příběh. Pozor možný SPOILER. To, že borec jde dělat hlídače do muzea. Najednou všechny věci obživnou (WTF?), za čímž se srývá jakási Egyptská věc a hlavními záporáky jsou tři hlídači, kterým jde o to si na důchod přilepšit....no nevím, být mě 10, tak to žeru, ale to mi není, takže co je moc....Konec možného Spoileru. Tenhle film mě tedy moc nepotěšil. Samozřejmě není špatný, ale čekal jsem aspoň výrazný nadprůměr. Na pokračování tedy do kina nepůjdu a vyškrtávám ho ze seznamu nejočekávanějších filmů pro tento rok. Zavíráme./// Celkem 57%/// ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Původně se mělo natáčet v Montrealu, ale kvůli Benu Stillerovi (Larry Daley) se štáb přesunul do jeho oblíbeného Vancouveru. Natáčelo se od 30. ledna do července 2008. (don corleone)
  • Po premiéře filmu se v průběhu prázdnin návštěvnost Amerického přírodovědného muzea zvýšila o 20%. (willy1)
  • 100milionová produkce studia Fox vydělala během prvních třech dnů promítání (22. – 24. 12. 2006) 30,4 milionů amerických dolarů na první příčce žebříčku návštěvnosti a zůstala na ní tři týdny. Po měsíci se tržby v amerických kinech vyšplhaly na 200 milionů dolarů. Celosvětově film utržil 574 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (více)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (více)

Reklama

Reklama