Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (448)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je originální svým námětem a scénářem, to bezesporu. Dokáže také vyloudit úsměv na vaší tváři a dá se na něj celou dobu koukat. Neboli jsem se u něj absolutně nenudil. Jenže je tu jedno velké ALE... Bohužel jsem viděl předchůdce tohoto filmu, film Božský Bruce s Jimem Carreym a Jennifer Aniston. A to je ta chyba, protože kdybych neviděl předchozí film, tak bych neporovnával oba filmy a kdybych neporovnával oba filmy, tak bych se patrně královsky bavil. Ale takhle musím říci, že zde chybí komika Jima Carreyho a Jennifer Aniston. Ať se Steve Carell a Lauren Graham snaží sebevíc, tyhle dvě hlavní postavy z minulého filmu nemohou nahradit. A tak, i když se mi film docela líbil, dávám tři hvězdičky s konstatováním, že pokud bude tahle série filmů pokračovat, vždy uberu jednu hvězdičku, protože každá další nastavovaná kaše mi patrně bude u této série vadit víc a víc... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Mám rád Morgana Freemana i gilmorku Lauren Graham, ti mi tam seděli perfektně, se Stevem Carellem jsem taky neměl problém, stejně jako s celým příběhem. Až na jeden malý háček - a tím je ta naprosto šíleně amatérská rádoby katastrofická povodeň, kterou tvořil asi nějaký zhulený jedinec, který měl na starosti speciální efekty. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já nečekal vůbec nic. Bylo mi jasné, že Božskému Brucovi to nesáhne ani po kotníky. Ale přesto 95 minut tohodle? Vážně? I když se mi Morgan Freeman jako bůh líbí, tak přesto nevidím jediný důvod proč nazývat tento film komedií. Vždyť to není vůbec vtipný! Bruce měl herce, postavy, nápad. Evan nemá z toho vůbec nic. Je to jak zírat do stropu a myslet si, že se ten strop změní. Ale ani za tu hodinu a půl se to nezmění. Chudáci krásná zvířata, která se producírují ve filmu. Pár bodíčků za ně. Nevzpomínám, kdy jsem viděl tolik hezkých zvířat ve filmu. Je to jako nádherná procházka filmovým Zoo. Nic víc tento film fakt nenabídne. Jen další bezduché pokračování, co se svezlo na úspěchu jedničky. (15 %) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bože, co to bylo? Steve Carell v roli velebného patriarchy s hluboce moudrými a pokornými pohledy. Jakoby se zalekli tématu - z biblických příběhů si přece nemůžou dělat legraci, takže najednou to byl doslovně trapný příběh rádoby Noa, protože neměl ani vtip, ani hloubku a vršil klišé na klišé. Do toho hudba přímo obtěžkaná náboženskou těžkopádností a to nikoliv osvobozující, milující a umožňující třeba i více výkladů. Ne, tohle je drtivý epos polopatické a jediné správné víry - recyklovat, modlit se, poslouchat zákony, trávit čas s rodinou uprostřed přírody a usmívat se na sebe dokonale vybělenými zuby. ____ Jedna hvězdička za zvířata. /7. 5. 11./ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Risk se tentokrát nestal ziskem. Film se Stevem Carellem v hlavní roli komerčně neuspěl, a tak se z něj stal předražený spektákl, který z průměru vybočuje především armádou zvířat, především v digitálním zastoupení. Milovník fauny musí zaplesat nad tím bohatým výčtem němých tvorů. Hlavní hrdina se opět setká s Bohem s tváří Morgana Freemana, opět ho čeká několik trapasů v práci i v soukromí a největší atrakcí filmu je jeho závěrečná apokalypsa, která ovšem nebude mít vážnější dopad na svět. Ovšem divák si to až tak moc neužije. Vtipů není tolik a tahle komedie nesrší třeskutým humorem. Spíše s ním šetří. Průměrná komedie se špičkovými triky. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)
  • Malajská muslimská asociace spotřebitelů (PPIM) vyzvala k zákazu filmu kvůli tomu, že podle ní uráží islám. Generální tajemník Maamor Osman prohlásil, že film zobrazuje potopu světa jako vtipnou záležitost a charakterizuje Boha (Morgan Freeman) jako pouhého člověka, což je v islámu zakázané. Film ale v Malajsii nakonec premiéru měl, a to 23. srpna 2007. (Varan)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama