Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem věřil, že i přes nepříznivé zdejší komentáře se mi to líbit bude, že není možné aby ve filmu nic nezbylo ze skvělé postavy pana Beana, jak jí známe. Bohužel je to ještě horší než 10 let starý celovečerní Bean, tam byly alespoň věci, i když třeba okopírované ze skečů, kterým jsem se zasmál. Tady bohužel není nic...Leda nějaké pitvoření...Zapomeňte na Atkinsona v roli Beana ve filmu. Koukněte raději na jeho serióznější herectví ve výborné černé komedii Univerzální uklízečka ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Beana mám rád a Největší filmovou katastrofu dokonce moc. Ovšem Prázdniny, to je úplně jiná liga... a ano, nejzajímavější je až promítání v Cannes. (BTW, u Dungeon Siege jsem se pozastavoval nad A Uwe Boll film, directed by Uwe Boll... tady byla "umělecká onanie" Willema Dafoe ještě tvrdšího ražení, když se jeho - a jen jeho - jméno objevilo v titulcích snad čtyřikrát po sobě...) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Beanovy prázdniny, pokud si je chce člověk doopravdy užít, neměl by koukat na film, ale jenom na trailery, protože v nich je všechno to zábavný. Ostatek navíc je jen nudná a trapná vata. Některými přinejmenším uznávané menší role Rodena, Rocheforta a Dafoea mi přišly spíš jen jako další vycpávka, ten mladej rusák jen jako zaplnění vzduchoprázdnýho scénáře, a Bean. Božínku, co mu to udělali. Je to jedna velká nuda, trapná nuda, kterou pro mě vytahuje jenom několik krásných záběrů Francie (asi tam napřesrok pojedu) a hezká zrzenka Emma de Caunes (stopro pojedu :) Všemi vychvalovaná scéna v Cannes, je pravda oproti ostatku celkem dobrá, jenže to je stejně podprůměr. Sebeláska čišící z filmu Carsona Claye by byla i zábavná, kdybych něco velice podobnýho (vlastně kromě jména) neviděl už před pár lety v jednom amatérským filmu v jedný soutěži. Největší filmová katastrofa nebyla nejdokonalejší rodinná komedie, ale byla humorná. Jenže Prázdniny jsou prázdné, nudné a trapné. Nic, co bych musel ještě někdy vidět. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

I Mr. Bean se někdy utne, ale ne vinou Rowana Atkinsona. Prázdniny pana Beana jsou vůbec prvním beanovským opusem, na němž se autorsky nepodílel Richard Curtis. Přičemž to byl ale právě on, kdo vždycky vymýšlel ty úžasně gradované situace. Většina gagů tohoto filmu se vleče šnečím tempem a zůstává bez razantní pointy (např. nacistické intermezzo, hon za slepicí a asi 20 dalších). Ty, které pointu mají, obvykle zabíjí režie a střih (např. šéf luxusní francouzské restaurace, pojídající hamburger). Takový nedostatek smyslu pro timing opravdu zamrzí. A pak je tu i starý známý problém prvního filmu - Bean je jen dobromyslný popleta, empatický a mravně nezávadný. Zatímco v televizních skečích se děti stávaly jedinými, komu se cítil být nadřazen a s gustem je všelijak šikanoval, ve filmu... hanba mluvit. Mé tři hvězdičky berte jako hodnocení narkomana, který po deseti letech kruté abstinence dostal další dávku. Byla dietní, přesto se mi pár scén opravdu líbilo - Beanovo operní vystoupení, přestrojení za babu (kde se mimo jiné připomene jeho nevšední výtvarné nadání) a milé finále s písní Beyond the Sea, například. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $33,302,167Tržby Celosvetovo $234,981,342Tržby za predaj DVD v USA $28,564,152 //počet predaných kusov 1,465,848║ Bžunda ako sa patrí, ja som si to teda užil bohato, občas dostalo hrdlo teda riadne zabrať. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Film obsahuje dvanásť vymazaných scén, ktoré sú ale ponechané na DVD. (Arsenal83)
  • Počas scény, kde Sabine, ktorú hrá Emma de Caunes, hlboko zaspí v aute a chrápe, herečka skutočne spí. Pre vieryhodnosť scény sama požiadala, aby jej bola podaná tabletka na spanie. Z chrápacieho momentu bola ale neskôr v rozpakoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama