Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

oLí 

všechny recenze uživatele

Vazne nevsedni zazitek. Wristcuttery jsem si pustil bez toho aniz bych o tomto filmu cokoli vedel, coz se stalo memu hodnoceni osudnym :-), a tak to muzu doporucit i Vam. No nechci zde nic prozradit, takze jen - plnej pocet predevsim za originalitu, prekvapeni, humor, za rizka Eugena, hodne prijemnou romantiku a za Mikalinu krasu. A nechybi zde ani trocha toho moudreho ponauceni. Vyborny. PS: Moc diky zdejsi osobe, ktera mi film na diskuzi doporucila. [9.5/10 srpen 2009] ()

Houda666 

všechny recenze uživatele

Veľmi kreatívny projekt chorvátskeho režiséra Gorana Dukica o zemi, kde končia všetci sebevrahovia. Samotná hlavná línia príbehu mi príde dosť predvídateľná, no nemôžem neoceniť niektoré skutočne kreatívne časti filmu (napr. Mikal, ktorá prepisovala každú značku zákazu alebo nebo bez hviezd). Hodnotenie: 75% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Originálne hej. A s pekným soundtrackom. Ale najviac som sa tešil na príchod Waitsa na scénu, bohužiaľ práve ním sa to všetko pokazilo. Film stratil tempo, humor, aj akúkoľvek zaujímavosť a výsledkom je priemer, ktorý zaujme v podstate len svojim nápadom. A asi nemusím hovoriť, že aj ten mohol byť rozvinutý viac a lepšie. Celé mi to prišlo ako postapokalypťák, s nulovou výpravou. Navyše trochu nudný. ()

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Netradiční příběh o tom, do jakého světa se dostanete, když už nebudete chtít být na tom našem. I když ani spíše ne. Tenhle svět nám dělá jen takovou kulisu pro odvyprávění romantického,ale rozhodně ne klasicky romantického, příběhu. Bohužel i tak mi film přišel spíše průměrnější. Herecké výkony, ač sympatické, nebyly zrovna oslnivé a vtipu mohlo být povícero. Občasné hluché scény nejdou snad žádnému filmu přidat k plusu, a proto mé hodnocení 3* nepřekračuje. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Klasická romantické roadmovie s lehce cikánsko-balkánským feelingem je zcela prosté originality a postupně ztrácí tempo, vtip i atmosféru. Happy end je zde spíše z nutnosti a hlavní hrdina mi byl víceméně nesympatický. Na druhou stranu původní nápad není špatný, ženská hrdinka je velmi příjemná a hudba osvěžující, přesto se jedná o průměr... 50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Vyobrazenie postavy ruského hudobníka Eugena je inšpirované spevákom skupiny Gogol Bordello Eugenom Hutzom. Pár songov od tejto skupiny je možné si vo filme vypočuť. (toi-toi)
  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)
  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)

Reklama

Reklama