Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem narazila úplnou náhodou (přes pár fotek na hádejfilm.cz) a jsem za to vděčná. Další povedený nezávislák s parádní Sossamonkou, excelentníma postavama ve vedlejších úlohách a už méně excelentním hlavním hrdinou, který moc charismatu nepobral. Nevím, čím mi ten film pořád připomínal Interstate 60, možná to bylo tím cestováním, možná právě neobyčejnýma postavama, možná slepým hledáním přítelkyně, jen ten fantasy svět mrtvých sebevrahů tady nebyl tak propracovaný, jak by mohl být (de facto náš svět ochuzený o to dobré, ikdyž né o všechno), každopádně se mi film líbil a ráda se mezi sebevrahy ještě někdy podívám. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Že se někdy dočkám komedie o sebevraždách, to jsem fakt netušil. Ono to teda moc vtipný nebylo, ale takový jakože v pohodě. Já bych to teda natočil trochu bláznivějc, ale to bych se asi nedostal k závěrečný scéně. Shannyn Sossamon, nápad, natočení, hudba a pointa dávaj dohromady čtyři solidní hvězdy. Jinak taky už jsem párkrát nad sebevraždou uvažoval a možná by si jistý lidi uvědomili, jak moc mě ranili...no nic. Každopádně až se na onom světě ocitnu já, chci svět, kde si budu moct dát panáka a cigáro s Kurtem Cobainem a Ianem Curtisem. Tak! ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podobné Interstate 60? Jasná povinnost. Samozřejmě jsem nečekal něco tak geniálního, ale i tak to bylo lehké zklamání. Proto ta hvězdička dolů. Jinak to ale bylo úžasně zajímavé, a často dost zábavné, téma, které sice nebylo až tak objevné, ale rozhodně hodinu a půl bezvadně poutalo mojí pozornost, aniž bych se otáčel na hodiny. 90% ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý (alespoň já jsem o něm nikdy předtím neslyšela) ale výborný film. Moc se mi líbilo zaměření pohledu na prožívání pocitů postav. V tomto snímku se nedozvíme nic o tom, co dotyčného vedlo k rozhodnutí k sebevraždě, jak se na onen světa dostal, či jak tam začínal. Dozvíme se , co hrdina cítí, co ptožívá. Ne že by se o citech mluvilo (ve spoustě filmů vidíme člověka a slyšíme jeho vnitřní monolog, ale o tom to není), ale přesto je vidět, jak pocity hrdinů přirozeně proplouvají každou scénou, ať už je to při čekání na zázrak, při pohledu na noční oblohu bez hvězd, či při výměně úsměvů v závěru. Ač tento snímek zdaleka není dokonalý, je nesmírně zajímavý a originální. Zajímavé komentáře: Geminia, Davson, hirnlego ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Ten námet bol geniálny a prvých 30-40 minút maximálne fanatizujúcich keď som sa do toho zažral, postupne sa však aj toto čaro vytrácalo,herci neboli žiadne esá ale to by až tak nevadilo,podstatné bolo že väčšia časť filmu bolo tápanie občas spestrené nejakými vydarenými scénami a úletmi ako čierna diera pod sedadlom či zázračné schopnosti. Škoda,tento film chcel rozhodne niečo povedať ale ja som to posolstvo v tej zmätočnosti(hlavne záverečnej) nejak stratil. A tiež oceňujem pokus priblížiť na plátno agóniu to je to čo už chcem niekde vidieť premakané a Dukič od toho nemal ďaleko! Hodnotím ako sympatické. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Vyobrazenie postavy ruského hudobníka Eugena je inšpirované spevákom skupiny Gogol Bordello Eugenom Hutzom. Pár songov od tejto skupiny je možné si vo filme vypočuť. (toi-toi)
  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)
  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)

Reklama

Reklama