Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednou za deset let je vybráno sedm mágů, a právě tito „Páni“ za použití pomocníků jednotlivých řádů nazývaných „Služebníci“ se spolu střetnou o jediný Svatý Grál. Ten splní vítěznému Pánovi i jeho Služebníkovi jakékoliv přání. Služebníci jsou padlí hrdinové, kteří se po smrti stanou hrdinskými duchy. Širou Emija, jenž přežil před deseti lety velký požár, byl adoptován Kiricuguem Emijou který ho při požáru zachránil. A právě Širó se nevědomky stane jedním z Pánů tím, že si vyvolá Služebníka z řádu Saber. Spolužačka Rin Tósaková, jež si vyvolala Služebníka z řádu Archer a jež se připravovala na roli Pána plných deset let, nevidí v Širóovi soupeře, avšak zavede ho do posvátného kostela, kde Širó roli pána a všechno, co to obnáší, přijímá. Soupeřem Emiji je tím pádem i Rin… (Roby)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Jméno Shirou Emiya znamená v japonštině „samuraj/válečník“ (shi), „syn“ (rou), „ochrana“ (e) a „chrám“ (miya). (spacemaster)
  • Hra, podle které bylo anime natočeno, má tři dějové linie: „Fate“, „Unlimited Blade Works“ a „Heaven's Feel“. Anime sleduje dějovou linku „Fate“. (spacemaster)
  • Série Fate je známá mezi anime fanoušky komplikovaným příběhem s prolínajícími časovými osami a jako velmi obtížná pro nového fanouška zorientovat se v prequelech/sequelech a různých verzí postav. (spacemaster)
  • O první ze tří závěrečných písní „Anata ga Ita Mori“ (epizody 1 až 13 a 15 až 23) se postarala skupina Jyukai, která se zároveň postarala i o tu druhou „Hikari“ (epizoda 14). Tu poslední „Kimi to no Ashita“ nazpívala zpěvačka Tainaka Sachi, která se postarala i obě dvě úvodní písně. (CarnTheNunya)
  • První ze dvou úvodních písní „Disillusion“ nazpívala zpěvačka Tainaka Sachi, která zároveň nazpívala i tu druhou „Kirameku Namida wa Hoshi ni“. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama