Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (797)

petero 

všechny recenze uživatele

Výborne obsadené béčko, tvorca Legion sa nezaprie, štýlové, kopírujúce, akčné scény luxus, hlášky by neboli OK ani pred štvrť storočím, svižné, krátke, Paul Bettany sem nepatrí, ostatný už hej, cool je Karl Urban i keď nemá čo hrať. Ďalší film od Stewarta si určite pozriem, ak to nebude ovšem dráma, no rozhodne do kina na to nepôjdem. Videné: 3x. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

K téhle těžce digitální - a průměrně sračkoidní záležitosti vlastně nemám co psát... snad jen, zaujal mě skrytý potenciál a zároveň tak alternativní možnost, jak dodatečně vydělat alespoň na víc než na pár psů v rohlíku. Vale Rossi se v MotoGP zřejmě bude letos zase na trápit na Dukárně, ovšem pokud by mu mechanici od Bettanyho dokázali postavit bika, který bude mít klidně jen třetinovou top speed jeho máslostroje, přitom mít hrdou a oku lahodící aerodynamiku divokého prasete Karbouse, pak je mistr světa, to je bez debat :)... Zkrátka, mohlo to dopadnout o hodně líp, ale jen o málo hůř, škoda, filmy s takovým námětem mám rád. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Béčkový scenár v béčkovom prevedení s kvalitným P. Bettanym a K. Urbanom. Animovaný úvod má svoje čaro a diváka dokáže navnadiť, ale už po niekoľkých minútach je jasné, že vysoko nastavenú laťku z úvodu nedokáže udržať. Pár scén je zaujímavých, hlavne motorky v zaprášenej púšti chlapov dvihnú zo sedačiek, ale najväčší problém vidím v prílišnej nereálnosti kňazových schopností, pre ktorého neplatia zákony fyziky. Takým bojovníkom nebol ani Neo z Matrixu a cez to som sa jednoducho nedokázal prekusnúť. Po scéne, v ktorej kňaz pri letmom skoku rozreže brucho obrovskej príšere si hovorím, že na túto scénu predsa vlastní "autorské práva" jeden z hrdinov našich detských čias - Sandokan...Na jeho skok s nožom proti tigrovi som nezabudol dodnes, no na Kazateľa si už po mesiaci pravdepodobne nespomeniem. Akčná jednohubka, ktorá neurazí. Slabé tri *. 50%. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilé spojení fantasy a sci-fi, bohužel s určitými fakty, které mi osobně nedovolí jít nad 3. Skvělý námět a výborné vtáhnutí do post apokalyptického světa, se změní v matrixovou a supermanskou záležitost. Zdařilé fight scény postrádají originalitu a jasně kopírují souboje ze zmíněného Matrixu. V podstatě nedotknutelný kazatel, Tě donutí si vytvořit podprahovou rezervu vůči celému, jinak dobrému snímku. Napoprvé je to určitě dobrá podívaná, na podruhé už to záleží na Tobě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Priesta jsem se dost tesil, obzvlast po povedeny Legii a ackoliv to je becko jak svine, Stewart me nezklamal. Film ma ubohejch 80 minut, takze neni cas na zbytecny kecy, trochu vysvetlovani na uvod a uz se de na vec a Bettany vyrazi za zachranou dcery. Sice to pusobi dojmem, ze se furt neco deje a akce stiha akci, ale kdyz se nad tim tak zamyslim, nejakejch vylozene bitek tu je jen par a jeste nemaj uplne vypilovanou choreografii. Nicmene triky se povedly, Bettany dostatecne drsnej, Urbanovo zaporak v pohode a jinak je vsechno tak, jak ve spravnym becku ma bejt, takze ja se bavil od zacatku do konce. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 73. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo vlakovej scéne, kde Paul Bettany kričí, mu Karl Urban skutočne stúpil na ruku, avšak nevšimol si to a myslel si, že to Bettany len tak dobre hrá a nie kričí od reálnej bolesti. (Arsenal83)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama