Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (797)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nemastné - neslané, bez napětí, klišé nad klišé, které ani nemůžete v pořádku strávit, protože vás film prostě nenechá, Cam Gigandet neumí hrát a konec je na dvě věci. Hudba taky nezaujala. A docela lituju těch pěněz, které jsem za to dala. Akce pomálu, dobrá akce snad ani nebyla. Upíři taky nic moc. Prostě je to hodně hodně slabý snímek. Nějak si po vyspání ani nemůžu vybavit, co (a jestli vůbec) mě na tom něco bavilo... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Béčkový scenár v béčkovom prevedení s kvalitným P. Bettanym a K. Urbanom. Animovaný úvod má svoje čaro a diváka dokáže navnadiť, ale už po niekoľkých minútach je jasné, že vysoko nastavenú laťku z úvodu nedokáže udržať. Pár scén je zaujímavých, hlavne motorky v zaprášenej púšti chlapov dvihnú zo sedačiek, ale najväčší problém vidím v prílišnej nereálnosti kňazových schopností, pre ktorého neplatia zákony fyziky. Takým bojovníkom nebol ani Neo z Matrixu a cez to som sa jednoducho nedokázal prekusnúť. Po scéne, v ktorej kňaz pri letmom skoku rozreže brucho obrovskej príšere si hovorím, že na túto scénu predsa vlastní "autorské práva" jeden z hrdinov našich detských čias - Sandokan...Na jeho skok s nožom proti tigrovi som nezabudol dodnes, no na Kazateľa si už po mesiaci pravdepodobne nespomeniem. Akčná jednohubka, ktorá neurazí. Slabé tri *. 50%. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Zatraceně silný vnitřní rozpor, protože Priest rozhodně není takové zlo jako Legie a prvních dvacet minut to bylo dokonce i hodně slušně našlapané, ale co ty záchodové dialogy? ufff :) Ke konci vysává Stewart Legii a Jonáše Hexe, aby mohl uvařit hodně podivný ham and eggs. Ale ten rozjezd, jo ten se povedl. Místy to vypadalo, že se tvůrci inspirovali filmem Johna Forda Pátrači, což je luxus, který si tohle béčko možná ani nezasloužilo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Akční "béčková" parádička přímo pro mé oči. Je mi jasné, že se mnou většina lidí souhlasit nebude, ale já takové věci žeru. Pokud někoho nebaví béčkové filmy s plno přehnanými věcmi ať nechodí do kina a už vůbec se nedívá. Očekávání obrovské, zklamání naprosto žádné, poněvadž přesně toto jsem od snímku očekával. Když očekávám od filmu akční bombu, pustím si právě toto. Samozřejmě vše je předvídatelné, tak jako každý druhý snímek. Vymyslet něco originální je v dnešní době něco nemožného, a proto neřeším takové detaily. Důležité je co od Priest očekáváte a pokud to co já, nemůžete být v žádném případě zklamaný. Priest má skvělé tempo a to je to největší bomba, poněvadž vás nezačne po půl hodině nudit, což se mi u některých filmů stává velmi často. Nejvíce mě štve otevřený závěr, protože nevěřím v pokračování... 8/10 = 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $29,136,626Tržby Celosvetovo $84,248,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,637,908 //počet predaných kusov 295,828Tržby za predaj DVD v USA $6,025,396 //počet predaných kusov 344,640║ V podstate nič prekvapivé ale z tohto už prevareného žánru(Resident Evil, Underworld) dosť pozerateľné, akcia slušná, triky fajn, pokračovaniu by som sa nebránil. __ nakoniec som to videl aj v kine len 2D verziu a fakt to niečo málo do seba má, slušné /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Comics Salon 2011) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 73. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo vlakovej scéne, kde Paul Bettany kričí, mu Karl Urban skutočne stúpil na ruku, avšak nevšimol si to a myslel si, že to Bettany len tak dobre hrá a nie kričí od reálnej bolesti. (Arsenal83)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama