Reklama

Reklama

Hrdinka amerického thrilleru, manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová), pracuje i na Štědrý večer, a když chce konečně odjet domů, zjistí, že hlídač Thomas (Wes Bentley) na ni v podzemí nalíčil past. Buď se jí podaří utéct, nebo přijde o život...  Je Štědrý večer, ale mladá ambiciózní manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová) je ještě stále v práci. Chce vše dodělat, než vyrazí na rodinnou večeři. Když konečně sjede do opuštěné garáže, zjistí, že nemůže nastartovat auto a nemá signál v mobilu. Pomoc jí nabídne přátelský hlídač Thomas (Wes Bentley), ale když se ani jemu nepodaří auto spravit, řekne Angele, aby s ním povečeřela. Ta se jen zasměje, jenže záhy zjistí, že se ocitla v situaci, která rozhodně úsměvná není. Probudí se totiž přivázaná k židli ve studené místnosti pro bezpečnostní službu v podlaží P2 a je si jistá, že štědrovečerní večeře je to poslední, po čem Thomas prahne. Teď záleží hlavně na její odvaze a touze žít, aby se jí odtud podařilo utéct. Americký hororový thriller režíroval Franck Khalfoun. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený ani ne tak horor, jako spíše napínavý thriller. Žádné inovace v žánru, ale napětí by se dalo krájet. Jedna krásná slečna je naháněna místním chlápkem hlídačem v podzemním parkovišti. Možná pro někoho nic světaborného, ale já za sebe musím říct, že právě prostředí je atraktivní a pro onu slečnu jak dělané, aby si nadělala do kalhotek. Mimochodem Rachel Nichols ve svých bílých uplých šatech s velkým výstřihem je opravdu k sežrání. Některé nelogické věci v takových to případech už ani neberu vážně. Prostě to k tomu patří. Pro mě lepší průměr. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si dal zase opakovanie tohto filmu a i keď to neje žiadna vianočná hororová bomba, určite film neurazí. Dobre sa hlavne pozeralo na dve hlavne postavy či ide o psychopata, ktorého verne zahral S. Reynolds alebo jeho krásna blonďavá myška, ktorú tiež ukážkovo zahrala  R.Nichols. Horšie to už bolo z logikou a krvavosťou, tu logiku by som aj oželel, ale tu krvavosť už nie. Mohlo to byt o niečo napínavejšie, ale naozaj škoda toho, že to režisér viac neroztočil čo sa týka krvavosti, veľmi sa to tam pýtalo, lebo rozhodene to malo ten nábeh, len koncovka nejako neprichádzala, škoda toho. Silne 3*. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Napínavé, ale...a to s velkým A...mám pocit, že dnešní většina filmů, aby vůbec něčím lidi zaujala, musí obsahovat násilnické scény...a to se mi právě na filmech nelíbí...Po shlédnutí v kině či doma zůstane ve vás i tak velká prázdnota, kterou buď se budete snažit zaplácnout dalším filmem tohoto typu nebo si řeknete jako já: Takové filmy nemají pro život žádný smysl... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Hezká napínavá, dramatická atmosféra. Moc dobrý výběr hlavních rolí. Rachel Nichols je sympatická a Wes Bentley zahraje svou roli na jedničku. Správný osamocený psychopat. Fakt dobrá postava ten Thomas. Scénář vcelku i mrazivě reálný, uvěřitelný, ale hrozně, hrooozně, natahovaný. Do poloviny film skvěle utíká, je pořád se na co dívat, dějí se nové a nové věci. Druhá polovina, 40 min, je jen a jen naháněčka. Uteče mu, najde jí, uteče mu, najde jí atd. A to fakt hrozně po 20ti minutách začne nudit. Nemohu upřít moc dobrou scénu ve výtahu, ale jedna vyčnívající scéna za 40min je prostě málo. Max ještě Elvis Presley pobavil. Jako jednohudba ale P2 funguje i dobře. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka, přesto však vcelku koukatelná podívaná. Na jednu stranu překvapí solidní začátek a pár překvapivě skvěle zrežírovaných scén, ale na druhou stranu snímek velice nepříjemně brzdí hromada řečí. Franck Khalfoun si nejspíše od Alexandra příliš do řemesla kecat nenechal, což je sice příjemný fakt, ale možná by dobrá rada od přítele byla dobrá. Prostředí pozemních garáží je příjemně stereotypní, chladné a pro uvězněnou jistě i velmi zdrcující. Úžasná je samozřejmě i kamera mého oblíbence Maxima Alexandry a samozřejmě i hudební doprovod. Jediné co tak tenhle příjemný snímek brzdí je nepříliš chytrý scénář (začátek), který by ovšem při lepší zpracování mohl zapůsobit. Hlavní herecká dvojice totiž není schopna rozjet ten správný psychický teror. Wes Bentley je v rámci možností slušný, ale rozhodně nemá takové charisma, aby se mu dařilo tím správným způsobem děsit. Nejhorší jsou s ním chvíle, kdy má nejspíše psyhopaticky vybuchnout a začít pořádně řvát, tedy budit hrůzu, což se mu vůbec nedaří a působí spíše legračním dojmem. Dalším problémem scénáře je jistá nevyváženost. Slušný začátek, hodně keců, příjezd do P4 (?), plno keců atd. Samotný závěr má celkem tempo, přesto je však velmi slabý. P2 je rozhodně zklamáním, sice má několik slušných scén, ale ani ty nejsou nijak úchvatné. Funguje jen v několika momentech a většina děje se jen pomalu prokecá. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo také v Cinespace Film Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (noelcoward73)
  • Rottweilera "hrali" traja rôzni psi. (ladko)
  • Film bol natáčaný počas dvoch mesiacov, výhradne v noci v existujúcej parkovacej garáži v Toronte. (ladko)

Reklama

Reklama