Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před jedenašedesáti lety se na Iwo Jimě utkaly americká a japonská armáda. O několik desetiletí později bylo v lávové půdě ostrova objeveno několik stovek dopisů. Tyto dopisy pojednou dávají anonymním šikům bojujících vojáků tváře a hlasy. Japonští vojáci, kteří jsou odveleni na Iwo Jimu, si uvědomují, že pravděpodobnost návratu z bitevního pole je mizivá. Velitelem obrany je generál Tadamichi Kuribayashi, jehož cesty po Americe mu ukázaly nemilosrdnou tvář války, ale vedly jej i k pochopení toho, jak Američanům v Tichomoří zabránit v další expanzi. Díky Kuribayashiho nevídané taktice se boje, které si Američané představovali jako rychlou a krvavou porážku, protáhly na čtyřicet dní hrdinné a vynalézavé obrany. Podařilo se to i kvůli tomu, že Kuribayashiho bojovníci dokonale zvládli orientaci v prostoru vulkanického ostrova... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Předlohu jsem nečetl takže nemohu a ani nebudu srovnávat, ovšem film jako takový byl slušný, i když nedosahoval kvalit jako jiné Eastwoodovi filmy (Million Dollar Baby,Gran Torino,Výměna.) V tomhle filmu stejně jako v každém jiném od Eastwooda jde cítít kvalitní práce, nicméně tady jsem necítil něco tak silného jako něco v těch třech zminovaných které jsem uvedl pro příklad a proto dávám 4 *.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Katastrofální kandidát na největší trapnost mezi válečnými filmy. Eastwood zřejmě na zakázku nějakého vlasteneckého spolku vytvořil rádoby US doják , kdy zdecimovaní japonští vojáci jimž za pár dnů začnou američtí vojáci likvidovat jejich zem, se začnou vyznávat k obdivu k americké odvaze a americe vůbec. "Myslel jsem, že jsou hloupí , ale nejsou"- citát . Hrůza a děs. Eastwoode - tak tohle si japonci a jejich národní hrdost od tebe nezasloužili !!! 

GCS15

GCS15 (hodnocení, recenze)

Generál Kuribayashi bol fenomén ktorý malo Japonské Impérium. Tento film ho vykresľuje ako veľmi inteligentného a oddaného vojaka svojej vlasti a uctieva ho ako výborného stratéga ktorý však vie, kam speje celé toto vojenské šialenstvo. Podľa mňa výborný nápad natočiť dvojfilm s Flags of our fathers. Núti človeka zamyslieť sa, kto bol vlastne ten zlý a dobrý, a či vôbec dakto bol zlý alebo dobrý.

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

V Plzni v Levných knihách jsem v pátek narazil na předlohu k tomuhle skvělému filmu. Jmenuje se Jak smutné v bitvě padnout, autorka Kumiko Kakehaši. Přečetl jsem to za jediný den, hodně povedená záležitost. Zkuste se na LK obrátit, pokud ji budete chtít - třeba se jim ještě někde povaluje pár dalších.

TanoKaridy

TanoKaridy (hodnocení, recenze)

K filmovému zpracování nemám jedinou výhradu. Pěkné je i připomenutí, že nejen Japonci se dopouštěli válečných zločinů. Naprosto ale nevěřím shovívavosti Japonců s raněným Američanem. Skutečnost byla mnohem krutější. A to na obou stranách. Doporučuji knihu od M. Hubáčka - Válka končí v pacifiku I.

Uboot

Uboot (hodnocení, recenze)

Vynikajúci film, ktorý ukazuje podstatu vojny. Konečne sme sa dočkali vojnového žánru z pohľadu druhej strany v tomto prípade japonskej... Nebolo by možno na škodu natočiť niečo o Nemcoch...

Dasson

Dasson (hodnocení, recenze)

Tak tak, přesně takto se točí filmy. Za úvod jsem chtěl dát 5*, ale pak to malilinko opadlo ...... takže na rozdíl od Zástav dávám hodně dobrých 4* ........

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Samozřejmě že nemá dabing a je to tak správně, protože i v originále je s tituIky

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Slovenský dabing na DVD na našom trhu? Nehrozí! (chválabohu ;-) ...Tak maximálne na rozprávkach i to nie všetkých (Pixarovky, Harry Potter). --- Dopisy z Iwo Jimy ale majú len japonskú zvukovú stopu a CZ tit.ulky.

klerikus

klerikus (hodnocení, recenze)

Eastwoodovi sa podarilo zachytit sposob uvazovania a mentality ludi v Japonsku v tej dobe (hadam i v sucasnosti). Odpoveda to tomu, co som sa docital v knihach od Eidziho Josikawu. Co sa tyka kvality deja, cosi mi tam chybalo. Hodnotim to ako priemerny vojnovy film. Ken Watanabe je ako vzdy vyborny, v ziadnom filme ma este nesklamal. Ocenenie si zasluzi aj vyborna hudba.

sefrak

sefrak (hodnocení, recenze)

V mmnohém lepší a vytříbenější film než vlajky.Ubylo patosu,režisér skvěle zvládl asijské herce,kteří až na vyjímky nepřehrávali.oskarová kamera a několik bojových záběrů záměrně použitých z vlajek a hlavně notně ubylo nudy a dějové rozplizlosti.Pro mě v top5 válečných filmech.

Cival

Cival (hodnocení, recenze)

Nerad bych lezl distributorovi do hlavy, ale neprijde mi to jako spatny tah ve vztahu k Vlajkam, kdyz jsou Dopisy pry lepsi a navic je ctyri dny pred premierou alesponlehce podpori oscarovy humbuk.

Saku

Saku (hodnocení, recenze)

Pratele, trailer sem nevidel ani k jednomu filmu, mam za sebou Flags of Our Fathers (nic moc - Milion Dollar Baby, tam je latka moc vysoko) a rekl bych ze pan Eastwood si nedal ani moc prace s plakaty pro oba filmy...nepripadaji vam ty oblaka tak trochu stejne?

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Příběh o stejné události, ale zábery se krýt nebudou-minimálně-leda z opačného pohledu ten samý.
Problém je, že tu máme u Letters trailer na oba dva filmy a u Vlajek trailer jen pro ně, a proto se některé záběry slučují. Až bude samostatný trailer pro Letters, tak to bude jiná..

petero

petero (hodnocení, recenze)

prome: asi to že je to o tom istom len z iného pohľadu, ale kedy to ten Eastwood stihol natočiť keď Flags... ešte nemáme možnosť vidieť a Letters je už nominované na Zlaté Glóby.

prome

prome (hodnocení, recenze)

Tak ted nevim co si o tom mam myslet napres jsem se koukl na trailer Vlajky nasich otcu a videl jsem nejaky sceny a pak jsem je znova videl v tomlhe ?

Reklama

Reklama