Reklama

Reklama

Do tábora v poušti, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný a vojáci vyrážejí na záchrannou výpravu. Netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají hlad a chuť na ženy...  Wes Craven, autor hororové klasiky Hory mají oči z roku 1977, se jako spoluproducent podílel na stejnojmenném remakeu (2006), po němž následovalo toto pokračování, kde se též podílel na scénáři. Do tábora u opuštěného dolu v poušti Nového Mexika, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný, vojáci zahlédnou jen světelný signál na vysoké skále. Gardisté vyrážejí na záchrannou výpravu, netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají nejen hlad, ale také by se rádi rozmnožili. Dvě ženy v jednotce jsou pro ně tudíž obzvlášť lákavýmn soustem. Boj o přežití se přiostřuje... V režii Martina Weisze hrají Michael McMillian, Jacob Vargas, Jessica Stroupová, Daniella Alonsoová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (456)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Craven své Hory evidentně zaklel mocným kouzlem a podobně jako u původních snímků je i tady druhé pokračování nezvládnutou sračkou s demencí bez hranic. Skupinka tupých hovad navlíknutých do vojenských uniforem zmasakrována skupinkou vymaštěných mutantů v trestuhodně hororově nijak nevyužitém prostoru podzemních dolů. Přiblblá nuda je zřídka narušena nějakou tou řeznickou vsuvkou a za ně nakonec jednu ošoupanou hvězdu vyvěsím. Jinak je to úpe pff. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Parta retardovanejch vojáků-blbů je bůhví proč poslána do pouště, kde je začne masakrovat parta retardovanejch mutantů. Nechme stranou, kdo je víc retardovanej a proč na takovou akci pošlou takhle dementní tlupu nováčků, co si chytře hned na začátku omylem zastřelí vlastního velitele. Nebo když se kdosi vyklubal z hajzlíku a chytil přitom jednoho vojáka za prdel, z čehož měl málem smrt. (Přece jen to někdo na záchodě nečeká). Mezi vojáky nechybí černoch, pacifista, hláškující hispánec, velký-svalnatý-nemluvný a pár modelek. A není mutant jako mutant. V žádným případě nečekejte charizmatický radioaktivní chlapíky z jedničky, tady jsou takový komiksový a nudný (slepec orientující se podle sluchu, mutant jehož schopnost je "splynout" s pozadím.) Zbejvaj už jen nechutnosti, ale ty jsou tady vyloženě samoúčelný. Jednička je o deset tříd vejš. ()

Reklama

Kaka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad není úplně přesné hodnocení, protože přece jen po technické stránce je sem tam na co koukat. Některé gore efekty jsou zajímavé, stejně tak poměrně značná tvrdost akčních scén a minimum zpomalených záběrů. Dějově a vůbec celkovým konceptem je to ovšem natolik odporná a nechutná blitka, že si nezaslouží sebemenšího slitování. Režisér by potřeboval rovnou trojí mozkové vyšetření. První by bylo za celkovou "tvář" filmu, protože nikdo duševně v pořádku nemůže takovýhle odpad ze stoky natočit. Podruhé by to bylo za neuvěřitelně špatně zvolené herce a tunu nelogičností a do třetice by to bylo za naivitu, s kterou se pouštěl do pokračování. Proč ? Druhý díl nebyl potřeba ani v nejmenším. Jednička měla jakž takž úroveň, trochu toho sarkasmu a tvrdé akce, potažmo nějaká ta krev. Druhý díl je čistá porcovačka s brutálním množstvím tak odporných nechutností, že má člověk chuť chvílemi přetáčet. ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Wes Craven, Jonathan Craven .. Ajajaj! Film o debilech pro debily. Od začátku do konce stejnotvárná snůška scén, které ani přes pár humorných pomrknutí do řad americké armády nemohou zakrýt jejich zbytečnost, zhovadilost, hloupost a vytrvalou otravnost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvojka je podľa očakávania a celkom pochopiteľne asi o triedu horšia ako jednotka. No ale čo by sme vlastne chceli? Porovnávať Alexandre Aja (režisér jednotky) s Martinom Weiszom je asi taký nezmysel ako čakať, že nám začne citrón pred očami stepovať. Jediné čo ostalo je asi porovnateľná porcia krvi, ale napätie, atmosféra a narábanie s postavami odišlo spolu s Ajom. Pritom tu prostredie v tomto smere ponúkalo netušené možnosti. Ako hororová jednohubka síce neurazí, ale stačí to len na slabší priemer. 55/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Hory mají oči 2 se začaly natáčet v létě 2006 v Ouarzazate v Maroku, kde se točil i první díl. (WolfR)
  • Jessica Stroup (Amber) si pro tento film obarvila vlasy na blond. (ČSFD)
  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)

Reklama

Reklama