Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (353)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Niekoľko líg za Pixarom (s ktorým sa to v žiadnom prípade nedá ani len porovnávať), ale aj tak stále celkom zábavná a nenudiaca jednohubka. Dabing (Carrey, Carrell, Arnet...) je vynikajúci, len dej je až príliš riedky. Zato anime paródia je totálne geniálna. Kiežby celý film mal toľko invencie, koľko sa nachádza v tejto krátkej sekvencii. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že sa BlueSky Studios nepúšta do (trúfam si povedať vopred prehratého) boja o dospeláckeho diváka a ponúka animák, ktorý všetkými piatimi doporučím každému 10-ročnému decku. Ja som logicky nemal taký pôžitok s pastelových zvieratiek a všadeprítomných držkopádov infantilného Hortona, ale za výbornú myšlienku idúcu ruku-v-ruke s kvalitne vygradovaným finále hovorím, áno. Originálny, chytrý a náučný animák pre menších, akých je v pixelovej lavíne rovnako málo, ako kvalitných dopseláckych. 70% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neskutečně slabý animák, který nemá pořádný děj, dobré postavy, vtipné momenty ani chytré citace. Potenciál Jima Carreyho nikde, Stevea Carrella jakbysmet. Jenom několik trapných eskapád a politický podtext dobrý film neudělá. Nebýt té parádní anime sekvence, zabijáka Vlada a resuscitace Johna Powella, šel bych ještě níž, byť to už ani moc nejde. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 54%***TV/// Dabing 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Animace 5/10/// PLUS: prvek malého světa ve velkém světě, že by i naše Země byla malý svět oproti jinému? Zajímaví myšlenka MÍNUS: měl jsem především problém s tím, že tento film není pro dospělého diváka, částečně mohl za to i český dabing, který je sice kvalitní a k filmu hodící se, nicméně jsem z něho měl divný dojem, animace je průměrná, občas sice lepší, ale jinak málo detailní./// Shrnutí: Na Hortona jsem byl zvědaví. Nečekal jsem kdo ví co, ale taky jsem si řekl že před pěti lety se průměrné animáky moc nedělali. To je ovšem chyba jak slon. Horton je spíš průměrný. A nikoliv svojí velikostí, ale svým obsahem. Mladé a hlavně malé diváky zaujme, dospělé nejspíš bude nudit. Přináší sebou morální ponaučení, které pro mě jako velkého diváka nemělo význam./// PS: Není dobré si za každou cenu stát za svým, i kdyby to byla pravda, ostatní vás budou mít za blázna. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Horton šňupe koksík ne? Neustále vyvalené oči, hubne a nezastavitelný proud řeči. Chobot má na to teda pořádný. Halucinogeny mu asi tak nejsou cizí, když si povídá s nějakým smítkem a halucinace řádný, vidím to na DMT. Nějaký smysluplný děj by tu člověk asi těžko pohledal, ale pár světlých momentů v podobě vtipných scén by se tu našlo. Bohužel jsem měl možnost zhlédnout tohoto slona jen s dabingem (né, že by mi to u animáků vadilo), takže nemohu posoudit příděl Jimyho svým hlasem do Fox mlýnu na prachy. Závěr zklamal velmi. 50% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama