Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (353)

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinovaně zírám, jak tvůrcům animovaných filmů docházejí nápady a berou zavděk i úplně debilními náměty. Když k nim přimíchají tradiční koktejl z pitvořících zvířátek a absolutně průměrné animace, výsledkem je šlichta, která mě zase na dlouho vyléčila z touhy koukat na animáky jiných studií, než Pixaru. Dnes mám velmi špatnou náladu, chtěl jsem si ji vylepšit zábavným animákem, ale je mi ještě huř! ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem se definitivně rozhodl, jestli Hortona miluju nebo nenávidím, ale nakonec spíš to první. Je totiž krátký a nabušený, má Kdovíky, Svěráka jako vypravěče a nejlepší mostovou scénu od prvního Shreka, takže nestíhá nudit ani na vteřinku. A pokud ho někdy uvidím dvacetkrát jako Grinche, tak tam možná přihodím i tu pátou, protože na takových věcech se dá závislost vypěstovat až nečekaně lehce. 80 % ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Úžasný film nabušený od začátku až do konce. Nádherná animace, skvělá hudba (vynikne především u honičky) a mám tak nějak úchylku na podivná zvířátka ve filmech... Nemo měl racky, Život brouka maďarské sviňky, Lovecká sezóna teplého dikobraza... Horton má psychedelickou žlutou kouli.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej animák, kterej vůbec ničim neohromí. Příběh je nic moc, zábavnej tak napůl a z druhý půlky o ničem, ještě k tomu moralizující konec, Jim Carrey tady neni skoro vůbec znát, nechal na sebe vzpomenout tak akorát názvem malých lidí Kdovíků, který už se objevili v Grinchovi a animace, ač je v některých momentech perfektní, hlavně co se týče vody a tak, tak na sebe moc neupoutává kvůli vizuálnímu nenaročnýmu pojetí všech postav. Rozhodně sem se nenudil, spíš naopak a u některých scén sem se fakt pobavil, ale už sem viděl mraky lepších animáků. 3,5* ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul .. Smutná sázka na jistotu kasovního úspěchu. Vzít slavnou knižní předlohu a přetavit ji do stylové animované podoby bez nějaké velké tvůrčí námahy. Americké peněženky se mohou zbláznit, ale ty české budou při otřásání jistě obezřetnější a ač se spousta českých recenzí nese v pozitivním (proč asi) duchu, skóre na naší db nezadržitelně míří do modrých, průměrných čísel. Tedy tam, kam Horton imho patří. ___ Snímek nabízí (obvyklý a zcela očekávaný) vytříbený vizuál, roztomilé zvířátka, skvělé hlasy dabérů. Jenže tím výčet kladů končí - nebo je vážně zábava "výpravný příběh" o záchraně civilizace ve smítku, honička se supem, umělé dýchání rybičce z plic do žáber anebo celý infantilní Kdosicov? I to, jak je na konci vše nuceně morální a dojemné? Jednu domněnku na závěr: děti, mimo pestrého, převážně do fialova laděného kabátku a roztomilé pralesní havěti, dění nejspíš příliš nezaujme ba ho nepochopí - dospělého/znalého diváka kýčovitý vizuál těžko dostatečně naplní a děj bude otravně nudit - byť k tomu John Powell tak dobře hraje a Pokemoní mezihra, jako jeden z mála momentů, loudí úsměv - na mě tak Horton působil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama