Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Western dle mého gusta potřebuje spoustu chlapáckých hlášek z charizmatických úst, kosmickou rychlost tasených koltů a děvu vlhnoucí v hrdinově náruči. Z Appaloosy se ke mně dostavily charizma i hlášky ve velmi slušném balení, ale s kadencí střelby by patrně nebyl spokojen ani zarytý pacifista a děva by taky nemusela padat do všech náručí, které po cestě potká. Také bych ocenil, kdyby si děj občas odskočil ze zaběhlé šablony k nějakému překvapení, ale na druhou stranu mne hrozně potěšila upřímná chvilka, kdy chlap přiznal své vyvolené, že věří spíše svému parťákovi, než jí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl rád za to, že má western v moderním Hollywoodu pořád svoje místo, ale s touhle kategorií náhodně vybraných scénářů tam moc dlouho nevydrží. Appaloosa totiž přináší jen sled epizod ze zaměnitelného městečka se šerifovou kanceláří a saloonem, ale nikam nedospěje. Celý vztahově mířený příběh usne na mrtvém bodě a zúčtování přichází za pět minut dvanáct doslova z ničeho. Není se pak čemu divit, že se láká hlavně na herce. Ed Harris je znovu tvrďákem na počkání a Viggo Mortensen s nadhledem zvládá škatulku cowboy next door, jenže Renee Zelwegger s Ironsem ukazují, že se na Divoký západ dostali opravdu jenom omylem a jejich ušvitořené, respektive pak ležérní herectví tu nemá co dělat. Za tuhle trestuhodně provařenou šanci nakonec hodně přimhouřených 50%. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný western s charizmatickým Harrisem a Mortensenem v hlavních rolích. Mezi nimi to opravdu funguje a to jejich přátelství jim člověk věří. Celé to má atmosféru starých poctivých westernů a člověka až zamrzí, že už se dnes tolik netočí. Ta komorní atmosféra to mu i docela sedla a přestřelky byly hodně fajn. Jenom ta romantická linie okolo Renée Zellweger to sráží docela dolů. Je celá taková umělá a hlavně dost zbytečná, a snímek by se bez ní v klidu obešel. A Rennée Zellweger už nehraje poslední dobou tak dobře, aby tuhle dosti blbě napsanou postavu uhrála. I tak je to ale vcelku příjemný western, který tu dlouho chyběl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Western, ktorý svojim zámerným retro štýlo, ako vystrihnutým z 50. rokov, zaujme najmä preto, že vznikol v 21. storočí a my by sme naopak očakávali zase nejaké to posúvanie hraníc a sebareflexiu. Našťastie si Harris zahral v sci-fi westerne až o pár rokov neskôr, mimochodom vo WW by ste ho od Virgila Colea sotva rozoznali. Prvé dve tretiny idú vo vyšľapaných koľajách, ale aspoň riadne namazaných, aby v posledných pasážach Appaloosa sa predsa len vydala trochu menej tradičnými cestičkami, samozrejme by tu absencia záverečného súboja bola jednoznačne chybou. Všetci do svojich úloh perfektne sadli, len Spall a Henriksen mohli dostať kľudne viac priestoru. 70% a pre westernových nostalgikov jasná lahôdka. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Podle mě opravdu zbytečný film, i když jsem se na něj těšil a to především díky hereckému obsazení. Ed Harris a Viggo Mortensen to sice táhnou, ale vypadají přitom, že jdou v teplákách koupit chleba do sámošky. Chybí tomu atmosféra a film postrádá něco, čím by uchvátil. Renée Zellweger je křečovitá, jako by se jí chtělo každou chvíli na záchod a Jeremy Irons vystupuje taky průměrně. Zápletka je nudná a dialogy jsou většinu tupé a někdy doslova stupidní. Ed Harris film natočil podle pravítka/manuálu, ale nějak zapomněl, že tohle na dobrý film nestačí. Nic zvláštního se tak nakonec nekoná a i přes herecké obsazení si na tento film už zítra nikdo nevzpomene. 3:10 to Yuma nebo The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford jsou oproti tomuto snímku nebe a dudy. Ed Harris mě tentokrát jako režisér zklamal. (6/10) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Roli Muellera hraje Daniel Parker, syn Roberta B. Parkera, autora původní novely Appaloosa. (Lichty)
  • Ed Harris původně chtěl, aby jeho postava měla vlasy. Vybral si paruku a dělal s ní kamerové zkoušky, ovšem nakonec se rozhodl raději hrát holohlavý. (HappySmile)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno