Reklama

Reklama

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

  • USA Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (více)
Trailer 1

Nespravedlivě odsouzenému Benjaminu Barkerovi, který musí ve vězení na druhé straně světa strávit celých 15 let se podaří uniknout do Londýna a je plně rozhodnutý pomstít svou rodinu i zmařené roky. V Londýně se setká se svou novou společnicí, paní Nellie Lovettovou, změní si identitu na Sweeneyho Todda a začne provozovat svou starou živnost - holičství. Jeho salón je těsně nad pekařským krámkem, kde paní Lovettová peče své masové bochánky. Todd se zaměří především na svého úhlavního nepřítele, soudce Turpina a jeho poskoka Bamforda, kteří jej nespravedlivě odsoudili. Když se na scéně objeví konkurenční holič, okázalý Ital Pirelli, Sweeneyho identita je zásadním způsobem ohrožena a proto se rozhodne sprovodit jej jedním řezem břitvy ze světa. Zpočátku sice netuší, jak se zbavit těla, ale tento problém záhy vyřeší paní Lovettová, která vzniklou situaci bere jako východisko ze své svízelné situace. Její obchod upadá, a proto začne masové bochánky plnit lidským masem. Masové bochánky paní Lovettové se záhy stanou londýnskou senzací, její obchody rostou a ona začne snít o životě respektované dámy. Sweeney však sní jen a jen o pomstě - ke škodě své i svého okolí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 484)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $52,898,073Tržby Celosvetovo $153,329,844Tržby za predaj DVD v USA $40,748,372 //počet predaných kusov 1,886,364║ Veľké chladné, temné a hlavne krvavé sústo priniesol Burton, keď príde na britvu tak proste fičí a strieka... Johnny Deep v asi najtemnejšie postave čo doteraz hral. Veru pre mňa na prvý krát to bolo veľké sústo, vydýcham to a potom ešte zrovnám pocity z filmu. /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

a garantuji, že další takové oholení již nezažijete.. Tak TOTO se mi nehodnotí lehce. T.Burton ve spojení s J.Deppem je pro mne kombinace přímo posvátná a proto jsem trochu na rozpacích. Jistě, samotný počin natočit ,,bizarní“ hraný muzikál je věc uznání hodná a nevím, kdo jiný by to dokázal alespoň takto i když zrovna Burton má s podobným žánrem dostatečné zkušenosti. Proto mi vychází jediné možné vysvětlení: SONGY! ORIGINAL BROADWAY PRODUCTION a STEPHEN SONDHEIM prostě nemůžou D.Elfmannovi konkurovat. Netvrdím, že se to nedá poslouchat, ale hudba je hodně fádní. Výtvarná stránka je přesně taková na jakou jsem zvyklí, stejně tak J.Depp. H.B.Carter byla možná místy i děsivější, což filmu jen prospělo. Asi 10 postav zůstane jistě v paměti, protože každá je něčím zajímavá, ale neodpustím si připomínku, že tu není nic moc nového, dříve neviděného. Proto navrhuji se pro příště držet D.Elfmanna, nebo Mrtvé nevěsty. Takže: 3a1/2 nebo horší 4. Já jsem nostalgik s přesvědčením, že SVĚT PATŘÍ ŽIVÍM. TAK HO ŽIJME! I když kolikrát nevíme, co jíme! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu paradoxne najviac ubližuje fakt, že sa okrem iného jedná aj o muzikál. Síce proti tomuto žánru osobne nič nemám, ale tentoraz sa vôbec nevydaril, väčšina pesničiek ma nezaujala, rovnako ani ich miesto v deji a tak ma to skôr rušilo. Ale to je zároveň asi aj jediný výraznejší zápor, inak ma okrem výborného obsadenia v zložení Johnny Depp, Helena Bonham Carter a Alan Rickman, tradične kvalitnej Burtonovej réžii so správne špinavou atmosférou a atraktívnej záletke s mojim obľúbeným motívom pomsty veľmi príjemne prekvapilo toto až mimoriadne drsné a perfektne morbídne prevedenie, čo som teda vo vysokorozpočtovej komerčnej produkcii ani zďaleka nečakal. Či už samotné vraždy britvou, ale aj mnoho iných morbídnych scén, hlavne v závere, to musím veľmi pochváliť. Takže keby nebolo toho muzikálu, bez váhania by som dal plné hodnotenie, takto ho dať nemôžem, ale aj tak sa mi to veľmi páčilo. 80% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dobré, velmi dobré. Ale až poslední akt je vynikající. Burton se okovů teatrálnosti zbavuje jen velmi pozvolna. Dlouhé minuty jsou nepříjemně statické a člověka, který má Burtona nakoukaného horem spodem, jen stěží osloví klasicky vyšperkovanou výpravou a přestylizovanými postavami. Ty jsou mimochodem rozestaveny podle Burtonových ohmataných návodů, v nichž už schází jakýkoliv moment překvapení. Masokombinátovým songem se naštěstí Sweeneyho podaří roztančit a film nejen nabírá na tempu, ale jeho krví promazaná kolesa roztočí i Sweeneyho příběh do vší své tragičnosti. Ve finále už Burton jen perlí ... Že se za vším tím slizem, cynismem a rádoby úchylností skrývá hodně učesaná vyprávěnka o tom, že "vraždu vraždou nepomstíš" a že "mládí kráčí vpřed", se ale setřít nepodaří. Jen Burtonova klasika, zaměnitelná s půltuctem mistrových jiných filmů. Bohužel leckdy vnitřně excentričtějších a proto i zajímavějších. A mimochodem, zpívající Johnny Depp je jako hrající Britney Spears. Má jen štěstí, že na plátně vypadá stylověji a že jej v duetech táhnou kolegové a spousta muzikální hravosti. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Muzikály nejsou zrovna můj čálek čaje, ALE tohle bylo jiné kafe (nebo spíše pirožek?:)). Burton natočil očividně svoji srdcovku, ve které se nešetří krví ani láskou. A co jiného než tyhle ingredience potřebuje kvalitní film? Johnny Depp, Helena Bonham Carter a Alan Rickman byli úžasní. Možná je těch pět hvězd trošičku nadsazených, ale mě se prostě ještě Burtonovi vize nepřejedly. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (59)

  • Režisér filmu Tim Burton je velký fanoušek původního muzikálu "Sweeney Todd" a byl na jeho 12 představeních. (LEGACY)
  • Sacha Baron Cohen se v rámci příprav pro roli holiče Adolfa Pirelliho učil holičské techniky a vychytávky přímo od svého osobního holiče. 16 hodin se učil pouze, jak se má správně držet břitva. (POMO)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

27.01.2014

Johnny Depp a Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno) už se na stříbrném plátně setkali jednou – ve Sweeneym Toddovi Tima Burtona. Spolupráce se jim očividně zalíbila, chtějí si ji tudíž zopakovat, a to v… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Alenka v říši přízraků

Alenka v říši přízraků

15.12.2007

To snad napadne každého v souvislosti s plány Tima Burtona natočit adaptaci slavné pohádkové knížky Lewise Carrolla. Za týden má světovou premiéru hororový muzikál Sweeney Todd: The Demon Barber of… (více)

Reklama

Reklama