Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Paz Vega a Morgan Freeman. Skvělí herci (Morgan samozřejmě na jiný úrovni), ale čekal jsem něco lepšího. Je to určitě příjemný film, který ničím nezatěžuje, ale já jsem se vcelku nudil. Humorná složka na mě nijak nezapůsobila až na pár vyjímek jako je například scéna s Danny DeVito. Pokud si budete chtít pustit malý milý film, tak si pusťte tento. Třeba vás zaujme víc. Hodnocení: 40% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Moc nevim, jak tohle ohodnotit. Je to taková one-man show Morgana Freemana ve filmu, kterej je bohužel úplně o ničem. Úvodní část ze supermarketu vypadala docela slibně a přinesla pár vtipnejch situací, ale potom se tam akorát kecá o kravinách a jezdí autem. Na druhou stranu to má takovou pohodovou atmosféru, celkem hezky se na to kouká a Morgan Freeman tenhle nicneříkající film prostě dokázal utáhnout. Navíc je film hodně krátkej, takže jsem se u toho ani nestačil vyloženě nudit. Jinak jsem se těšil na Dannyho DeVita, ale ten se tam ukáže asi na 10 vteřin. 60% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Byla jsem mile překvapena, když tento snímek Česká televize opět vysílala v původním znění s titulky. Tak jsem si mohla, co se pamatuji, premiérově užít originální hlas Morgana Freemana při vysílání, v nabídce naší televize. Sympaťák Morgan, krasavice Paz Vega a jedno setkání, "okrášleno" nenáročnými, ale velmi příjemnými dialogy a scénami. Jen jsem po závěru měla dojem, že by snímku prospěla klidně i o trochu delší stopáž. Děj plyne svižným tempem kupředu, ale příliš brzy se zastaví, jakoby na půli cesty a místo očekávání dalšího, či o trochu více obsáhlejšího vývoje, na diváka čekají už jen závěrečné titulky. Ty jsou sice ještě prolínány dalšími pasážemi z filmu, ani ty mě však neodpoutaly od dojmu, že 10 položek a méně bylo možná až zbytečně krátkých a nevyužitých. Prospělo by těch položek více:) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Takhle otravně pozitivní film se jen tak nevidí. Je to extrémně levné a Freeman si to produkoval, takže si myslí, že si tam může dělat co chce. No je to asi pravda, ale já mu za to dobré hodnocení dávat nebudu. Všichni jsou tu na sebe hned hodní proti logice reality, přátelské vztahy jsou navázány ihned, Freeman občas mluví úplně z cesty (sebestředné macho plky o tom jak je sexy, wtf). Nedrží to pohromadě, velká část filmu jsou jen příjemnou hudbou podmalované sekvence. Vrcholem je "mile pozitvní" prozpěvování v autě. Tenhle instantní podbízivý navozovač příjemné nálady mě tedy pěkně nasral... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vynikající Morgan Freeman, který se bavil každou minutou filmu :) Bylo to tak bezprostřední a zábavné :) Nevím sice, jak to funguje v takových "dírách" na pokraji města, ale tady to bylo přesně tak zaplivané, že by z toho chtěl každý utéct. Pracovitost postavy Paz Vega je úžasná :) A její touha konečně zdrhnout pryč, aby se mohla posunout a budovat si jak svoji kariéru, tak osobní život - je to někdy těžké, ale Freeman ji v tom hodně pomohl :) Byla to velice příjemná podívaná, kdy jsem si pořád říkala, kde je ten zádrhel...A ono ne.. :) Příjemná "komedie" ze života :) ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)
  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)

Reklama

Reklama