foto

Amanda Bynes

  • nar. 3.4.1986 (33 let)
    Thousand Oaks, California, USA

Biografie

„Jsem přímá osoba. Myslím, že by lidé měli hledat štěstí v maličkostech, jako je rodina.“ - Amanda Bynes

Amanda Laura Bynes se narodila 4. dubna 1986 v Thousand Oaks jako nejmladší ze tří dětí. Její tatínek Rick je zubař a maminka mu v ordinaci pomáhá. Malá Amanda se o hraní začala zajímat ve svých třech letech, kdy odříkávala text se sestrou Jillian, která účinkovala ve školních představeních. Již tenkrát celá rodina i všichni známí věděli, že z Chiky, jak se Amandě občas přezdívá, bude jednou hvězda.

Její herecký debut přišel se seriálem ALL THAT v roce 1996. O tři roky později si už mladá hvězda otevřela vlastní televizní varieté „The Amanda Show“. V roce 2001 si spolu s Frankiem Munizem zahrála ve VELKÉM TLUSTÉM LHÁŘI. Potom již následovaly role Holly v WHAT I LIKE ABOUT YOU (s hvězdou Jennie Garth z Beverly Hills 90210) a Daphne v CO TA HOLKA CHCE (s Colinem Firthem), za které dostala spoustu ocenění.

Amanda je skvělou studentkou, v roce 2004 promovala na Thousand Oaks High a jejím nejoblíbenějším předmětem je angličtina. Ve volném čase se ráda prohání ve své Hondě Accord a stará o dva psy, tři kočky a rybičku Bellu. Miluje kolu a růže. „Chiky“ byla v roce 2003 vyhlášena jako 3. nejkrásnější teenagerovská celebrita.

Lucie "delaware" Kalousková

Herecká filmografie

Filmy

2010 Panna nebo orel
2008 Živoucí důkaz (TV film)
2007 Hairspray
Královna ročníku
2006 Super náhradník
2005 Roboti
Ztroskotaná láska
2003 Co ta holka chce
Šarlotina pavučinka: Velké dobrodružství Wilbura
2002 Velký tlustý lhář
2001 Rock & Roll Back to School Special (TV film)

TV seriály

2008 Griffinovi (TV seriál)
Dlouhán Peter (S06E12)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
2002 Co mám na tobě ráda (TV seriál)
The Nick Cannon Show (TV seriál)
2001 Noční můry (TV seriál)
1999 The Amanda Show (TV seriál)
1996 Blue's Clues (TV seriál)
1990 Lumpíci (TV seriál)

Dokumentární

2001 Rugrats: Still Babies After All These Years (TV film)
1992 HBO First Look (TV seriál)

Host

TV pořady

2011 2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
2008 Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
Rachael Ray (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
Style Star (TV pořad)
Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2002 Caroline Rhea Show, The (TV pořad)
Jamie Kennedy Experiment, The (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Total Request Live (TV pořad)
1997 Figure It Out (TV pořad)
The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 All That (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(582)