Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

imf 

všechny recenze uživatele

Film, který vás roztočí jako centrifugu v ruském kosmickém městečku. V remaku slavného muzikálu s barevnými kulisami a barevnými lidmi se Adam Shankman našel. Nemusí řešit dějovou linii, ani fakt že jeho postavy jsou jen rychle črtanými karikaturami a staví vedle sebe jednu taneční atrakci za druhou. Bezchybná choreografie, chytlavé songy, ke všemu odhodlaní herci a rozpustilá atmosféra od první do poslední minuty. S každým dalším songem navíc přetížení roste a ve chvíli, kdy hlavní hrdinka zaslechne zvony, budete chtít tancovat s ní. Neuvěřitelně neposedný hit, během kterého se zpotíte duševně i fyzicky. A bude vám táááákhle příjemně. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes samý zpěv a tanec už sice nezbyl čas na příběh, který je osekán doslova do podoby holými větami odbyté synopse, nicméně ten zpěv a tanec nejenže působí naprosto bezprostřední radostí ze života., ale jsou natolik chytlavě svižné a zabavné, že člověk prostě nedokáže nepodlehnout dobré náladě. Spíše než Travolta v roli korpulentní dány kupodivu pobavila spíš Amanda Bynes v roli Penny. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Priemerny muzikal, ktory ma nijak nenadchol, ale pribeh a myslienka filmu sa mi celkom pacili. Cely film som sa snazil pochopit, preco je Travolta prezleceny za tucnu zenu, akoby to mala byt akasi blazniva komedia, ocakaval som nejake humorne sceny, ale nic take tam nebolo a odpovede som sa ani nedockal, takze Tracyinu matku Ednu mohla hrat ktorakolvek herecka, ktora by sa naucila tancovat. Par pesniciek sa mi pacilo, ale zial drviva väcsina na mna nijak nezaposobila a mozno aj preto som sa trochu nudil. Najviac sa mi pacil prichod mojej oblubenej, ale demonickej Michelle Pfeiffer na scenu, ktoru som 4 roky v kine nevidel, okrem nedavno videneho HVIEZDNEHO PRACHU (2007). Zatial je u mna z muzikalov na vrchole rebricku jednoznacne MOULIN ROUGE (2001).... 08.10.2008 ______ Nikky Blonsky - (Tracy Turnblad) +++ John Travolta - (Edna Turnblad) +++ Michelle Pfeiffer - (Velma Von Tussle) +++ Christopher Walken - (Wilbur Turnblad) +++ Queen Latifah - (Motormouth Maybelle) +++ James Marsden - (Corny Collins) +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že mám pro malebné, veselé, pozitivní energií nabité a šťávou naplněné filmy slabost. Tento patří mezi ně. V dnešní době akčních thrilerů a psycho dramat, je Hairspray naprosto geniálně zapíchnutá barevná jehla do černobílé časové osy. Nehledě na to, že film je muzikál z roku 1962, kdy letěl Rock'n'roll, který málokoho ponechá bez hnutí sedět (pokud nepočítáme zmlsané suchary). Něžný příběh, jemná zápletka a klidné vyřešení, vše jako z pohádky. Ano, pohádka to je. Pojednává o Tracy Tunbland (Nikki Blonsky), která je přes své větší rozměry do všech stran společností poněkud opovrhována. Svému problému se postaví a čelí mnoha odporu, ale i podpůrným názorům. Vždy ale ví co je správné a za tím si jde. Silnou stránkou filmu jsou mimo spousty jiných věcí i vtipné scény. Nezřídka se člověk po čerstvě utřených vtářích z dojetí příběhem dostane do záchvatu smíchu, takže už ani nevíte po čem si ty slzy utíráte. Bravo Adame Shankmane! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ani sa mi nechce veriť, že po zhruba 10 minútach sledovania som uvažoval o najnižšom hodnotení. Hovoril som si - tu si niekto rieši komplexy a chce, aby si celá Amerika ( Svet ) myslela, že každý dokáže všetko, či máte nadváhu, inú farbu pleti, alebo spoločenské postavenie. Hnus. Lenže, následný príval životodárnej energie, v podobe extrémne dokonalých tanečných čísel, turbulentných piesní a skvelého hereckého obsadenia, mi prvotnú myšlienku vytancoval z hlavy a nechal ma uvedomiť si, že ten presladený optimizmus je predsa len fajn a keď sa to skĺby s dravým ( a naprosto neuveriteľným ) soundtrackom z ( pre mňa ) ešte obľúbenejšieho hudobného obdobia, neostáva nič iné, len sa nechať uniesť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Po té, co se do sebe Penny a Seaweed zamilují, Penny zpívá „And if they try to stop us, Seaweed/We'll call the N-double A-CP," („a pokud se nás pokusí zastavit, Seaweede, zavoláme NAACP“). To má být narážka na to, že až do roku 1967 byl v 17-ti státech, včetně Marylandu, zakázán mezirasový sňatek. Film se odehrává v Baltimore v Marylandu, proto vztah Penny a Seaweeda nebyl jen neobvyklý, ale fakticky i nelegální. (Galadriel)
  • Na soundtracku k filmu zpívají v jedné písničce, „Mama, I’m a Big Girl Now“, všechny představitelky Tray (Ricki Lake z prvního filmu, Marissa Jaret z Brodwayské verze a Nikki Blonsky z tohoto filmu). Také v ní zazpívá ke konci Harvey Fierstein, ovšem není uveden v titulkách. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama