Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš vyhodit Cornyho Collinse ze Show Cornyho Collinse?.......... Scénář : Leslie Dixon, Thomas Meehan, John Waters a Mark O'Donnell. Kamera : Bojan Bazelli. Hudba : Marc Shaiman - Ocenění 2008 - Grammy Awards - nominace (Nejlepší soundtrack) 2008 - USA People's Choice Awards - nominace (Oblíbená píseň - "You Can't Stop The Beat") - http://www.youtube.com/watch?v=Ujs2TH7y2bg 2007 - Satellite Awards - nominace (Nejlepší originální píseň - "Come So Far") - http://www.youtube.com/watch?v=ZU6w0vjxpJI Jerry Stiller, který hraje pana Pinkyho, hrál v původní verzi Hairspraye Wilbura Turnblada. CITÁT - Jestli přijde ještě pár bílejch, tak tu z toho máme nóbl čtvrť......... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být bílý, štíhlý a bohatý, tak bych se za sebe u tohoto protirasistického muzikálu musel trošku stydět. Naštěstí jsem již úspěšně načal druhou stovku kilogramů a tak mohu s klidem prohlásit, že mě na této rozjuchané zábavě baví v podstatě všechno - Travoltovy rozvlněné špeky, Marsdenovo cenění ultrabílého chrupu, Walkenovy ptákoviny i krásná zlotřilost Michelle Pfeiffer. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Barevný muzikál pro barvoslepé lidi. Vítejte v šedesátých letech. JFK vyhlásil svůj revoluční New Frontier, desegregace postupuje napříč státy a boří černobílé předsudky. Někde. V jižanském Baltimore jsou zdi z betonu a k jejich zničení potřebujete plamenometný tank... A ten se vynoří zpoza rohu. Místo pásů úsměv od ucha k uchu, místo korby pár desítek kilo navíc, místo kanonu zpěv palebné síly a tanec, který vás v sedačce přinutí poskakovat jako Gumídka, který se přebumbal hopsinkové šťávy. A místo munice…tramtadádá….LAK NA VLASY. I slepé kuře Shankman našel mezi twistem a rhytm and blues zrno. A vytvořil z něj rozprašovač báječné nálady, ve kterém se gumový Travolta v sukních svíjí v těsném objetí s dřevěným Walkenem, roli Julie hraje lízatko Chuppa chups v podobě roztomilé Amandy Bynes, dětinská naivita sálá z každé idealistické sloky a nakažlivá radost ze života roztřásá každý špíček…A neberte se tak vážně, You can´t stop the beat…9/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S podobným nádechem jako Pomáda (asi to bude tím, že se jedná o snímek ze stejné doby), ovšem Travolta si tu tentokrát ironicky nezahrál školního drsňáka jako hlavní postavu (což by po několika desetiletích od Pomády ani nešlo), ale obtloustlou matku hlavní postavy. No což, role mu z nějakého důvodu docela sedla... Hairspray sice není nikterak uchvacující film, ale je zábavnou, barevnou a svým tancem docela chytlavou podívanou. ~(3,3)~ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ano, znovu jsem objevila Michelle Pfeiffer a maximálně propadám všemu, čeho se zúčastnila, ačkoli ty hudební věci jí nějak drhnou. Na druhou stranu takové Makin' Whoopee je senza věc. Nicméně tenhle muzikálek je celý vlastně jen parodií na sprej na vlasy a obludné kreace, které za jeho pomoci tvořila celá ta úchylná generace. Ale proboha, je nutné se tomu věnovat téměř dvě hodiny? Tak to tedy ne. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Kostymérka Rita Ryack použila pro některé scény natáčené ve škole originální oblečení z 50-tých let, které sehnala například ve vintage obchodech. (Galadriel)
  • Podle časopisu Film Journal International byla píseň „Big, Blonde and Beautiful (Reprise)“ přidána na návrh Michelle Pfeiffer, aby si mohla také ve filmu zazpívat. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama