Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (333)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verím, že Pangovci a špeciálne kameraman si prácu na tomto filme, respektíve opätovnú prácu na tom istom, poriadne užili. Podľa mňa je Bangkok Dangerous zaujímavo nakrútený, z veľkomesta máte úplne odlišný pocit, aký si vopred myslíte, že budete mať a kamera zaujíma stále nové uhly a je tu prekvapivo dosť detailov. Taktiež nie je od veci spomenúť strih. Bohužiaľ Cage je tu zle obsadený, pôsobí ako kúzeľník z Next; rovnaký účes, rovnaká naivita ohľadom žien, len s tým rozdielom, že je fakt neľútostný zabijak. Toto možno prejde pri ázijských postavách z pôvodného filmu, ale tu to skrátka pôsobí nedôveryhodne a nepresvedčivo. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Cagea do hlavnej úlohy bol obrovský omyl (wtf účes)a nebudem prehánať, ak poviem že pokazil celý film. Cage sa nielenže znova rozhodol, že nebude hrať, ale do filmu proste absolútne nezapadol. A to nieje bohužiaľ všetko. Film má strašne kolísavú kvalitu a vydarené scény sa striedajú s absolútne nepresvedčivými a nevierohodnými. Po filme vo mne zostala veĺmi nepríjemná pachuť a zmiešané pocity. (4/10) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak je to potvrzeno. Před shlédnutím filmu jsem měl mírnou obavu zda-li se konečně Nicolas vyšvihne znovu do sedla první hollywoodské ligy. Po shlédnutí filmu Bangkok Dangerous a znovu zadívání se do Nicolasova deníčku na rok 2009 u mě opadávají obavy a přímo nastává panika. Co nás vše v podání Cage bude ještě čekat. Bojím se nejhoršího a to toho že s oblíbeným hercem, kterého sme milovali v akčních peckách Skála, Con Air nebo Tváří v tvář je konec. Bangkok Dangerous je film postavený výhradně na něm a dle mého soudu to Nicolas nezvládl. Vrcholem všeho je uťatá ruka protivníka ve scéně na motorových člunech. Slabých 40 %. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pro mě 7/10. Nebezpečný cíl se řadí vedle Hitmana (a určitě by se ještě něco našlo). Nabízí technicky výbornou podívanou, která je jen lehce pitomoučká po obsahové stránce. Tempo je skvělé, film se neustále žene dopředu, Pangovi se postarali o několik výborných momentů (přepadení v parku, scéna s klikováním a výcvik obecně , nebo pálení slona)... A Nicolas imho vůbec není tak špatný, jak mnozí tvrdí. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po výborných filmech Lord of War a The Weather Man snad Cage upsal svou duši ďáblu a objevuje se v dalším filmu pochybných kvalit, ze kterého se nedostane ani skrze hlazení slona. Jestli to takhle bude pokračovat i nadále, svou celkem úspěšnou kariéru zakončil neoficiálně již v roce 2005. Na rozdíl od herců jako jsou Sean Connery nebo Christopher Lee, kteří zrají s věkem, s panem Cagem to jde od desíti k pěti. Tyler Bates se na tomto projektu sice podílel, ale hudební složka mi přišla celkem nevýrazná až průměrná. Bangkok Dangerous mi připomíná stejné fiasko jako v případě War, známá jména (Jet Li + Jason Statham), která mají přilákat diváky, ale film stojí za starou belu. Kdyby tyhle typy filmů byly alespoň označené jako video film, člověk by jim leccos odpustil, ale vydávat je za áčkové tituly, které míří do kin je troufalost. V dnešní době je špatným zvykem točit remaky naprosto všeho, ale jen málo z nich uspěje nebo dokonce překoná svého předchůdce. Toto rozhodně není jeden z těch zdárných případů a tak si můžeme jen povzdechnout nad dalším zbytečným snímkem, který spatřil světlo světla na poli filmového průmyslu. (4/10) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)
  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama