Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No ježiškunakřížku-vy jste fakt másla s těma odpadama... Má to sice slabší efekty a scénář by mohl mít více dynamiky ale jinak se to svou nadsázkou, strohostí dialogů, dějem a vtipem suchým jako kýbl písku docela zdatně drží v mantinelech poetiky hvězdnopěchotního světa.... Tady k odpadování fakt není důvod.. Za mě v rámci stáršiptrůprovského světa lepší průměr a to jsem prosím rozmlsaný a rozmazlený Verhovenovskou klasikou stejně jako všichni ostatní.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Starship Troopers prodělali návrat ke kořenům a po hororovém druhém díle (který sice nebyl zrovna povedený, ale na rozdíl od ostatních jsem se na něj vydržel celkem v pohodě dívat) jsme dostali satirickou akční sci-fi. Nevěřil bych, že se tak stane, ale film mě bavil víc tehdy, když hrál na tu ironickou propagandu, než když došlo na akční řež s brouky. Pár lidí tu vytýká propagaci náboženství, ale to bych se bál říci, poněvadž když jsou záběry na modlící se dívky prokládány záběry na střílející zbraně, tak to za propagaci lze považovat jen těžko. Výprava a efekty mají sice blíž k seriálové Hvězdné bráně než filmové Hvězdné pěchotě, ale u video filmů jsem s něčím takovým smířený. Navíc ta závěrečná velká potvora byla docela pěkná. Od filmu jsem dostal asi tak to, co jsem od něj čekal - tedy průměrnou zábavu. PS: Ta písnička je docela chytlavá :D ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

A: Boh predsa len existuje, B: Je na našej strane, C: Chce, aby sme vyhrali.... Áno, musí existovať, pretože toto je skvelá ukážka military sci-fi. Film bravúrne skrýva slabší rozpočet (likvidovanie chrobákov je skôr na úrovní "jednoduchej" dvojky), ale scenár je nečakane skvelý (zábavný). Okrem toho pribudli vysielania Federal network a sú rovnako sarkastické ako vo Verhoevenovej klasike. Fanúšikom SF svitá na lepšie zajtrajšky, kedže dnes už na poriadnu výpravnu pecku netreba toľké milióny dolárov... Chceš vedieť viac??? ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

už dlouho jsem nebyl tak spokojený po tom, co jsem ohodnotil film 3 hvězdičkami.. ze subjektivního hlediska bych dal možná i 4*, ale musím být trochu objektivní, tak zůstanu u silných 3*:) ... po bombasticky béčkové jedničce (dvojku jsem přeskočil, při hodnocení 21% jsem si na ni vážně netroufl) je tohle přesně to pokračování, které jsem čekal - tzn. opět silně béčkové, parodické a tak trochu úchylné.. jasně, je tam hodně nesmyslů, nelogičností, stupidit a blbostí (proto taky ty 3*), ale já jsem to všechno čekal a dostalo se mi toho ještě spoustu navíc, takže jsem vážně spokojen :) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

O tři odhalené dámské hrudníky a jeden parádně zvrhlý náborový song (A Good Day to Die) lepší než absolutně mimózní dvojka, ale i tak pořád jen stupidní, nesmyslný a mizerně natočený direct-to-dvd blivajz. Minimum akce (ke všemu dost špatné), slabé triky a kulisy, dementní dialogy a postavy, dramaturgicky prapodivně vystavěný děj atd. Snad už žádné další díly nebudou, takové prznění si Verhoevenův kult vážně nezaslouží. 30 - 40 % ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V barové scéně na planetě Roku San, kdy ke stolu zasedají John Rico (Casper Van Dien), generál Dix Hauser (Boris Kodjoe) a kapitán Lola Becková (Jolene Blalock), přičemž poslední uvedená sejme z hlavy tzv. lodičku, kterou ovšem v následujícím záběru má opět na hlavě. Chyba se následně ještě několikráte zopakuje. (AGAMENON)
  • V českém dabingu je v souvislosti s cestováním vesmírem použito slovo „deformace“. Jedná se o velice nevhodný překlad slova „Warp“, které označuje metodu nadsvětelného pohonu pomocí deformace časoprostoru okolo lodi, ale v českých sci-fi překladech se toto slovo vždy používá pouze v původním znění (byť bylo například ve Star Trek - Nová generace z nějakého důvodu přeloženo jako „hyperpohon“). (vojtaruzek)
  • Původně měla roli Admirála Enolo Phid hrát Sarah Douglas, nakonec ji však dostala Amanda Donohoe. (Musak)

Reklama

Reklama