Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek prozradím, že pokud očekáváte strašidelný, atmosférický a uvěřitelný horor v tradičním slova smyslu, tohle není pro vás. The Midnight Meat Train na mě spíš působilo jako pořádně krvavá komiksovka. Zřejmě to dělaly ty, někdy až příliš okaté, počítačové záběry, možná také časté překračování fyzikálních hranic (chvílemi jak Spiderman). Na druhou stranu příznivci klišé, ale především litrů (i když jen počítačové) krve si příjdou na své. Navíc se divákovi naskytne možnost vychutnat si do detailu opravdu kuriózní scény. Ani celková pointa není nijak hloupá (když se na to pořád dívám s nadsázkou). Jako bonus se tu objeví i trocha černého humoru (viz. scéna Oko), alespoň mně to humorné připadalo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To je jak muj splněnej sen, nejenže je Vinnie Jones naprosto nemilosrdnej vrahoun, v takový roli sem si ho přál vidět už delší dobu, ale ještě tam likviduje pasažéry metra parádním kladivem a nebo hákem jak pučeným od Candymana, jedině škoda, že tam taky nesundal nějakýho revizora, to by mi udělalo radost jak nic jinýho, ale nevadí, aspoň Tedovi Raimimu tam s tim kladivem vyklepne oči. Nicméně se ale zhruba od poloviny začne do děje cpát nereálná složka a začíná to být celkem kravina a konec to jen celý završí, ale jelikož to jsou i v tu dobu fakt děsný jatka, tak se to dá překousnout ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa horror "Polnočný vlak" (The Midnight Meat Train) snaží byť originálny, nijak zvlášť ma neoslovil. Prostredie podzemnej dráhy v americkom veľkomeste ma vôbec nezaujalo. Nedokázal som sa vcítiť do atmosféry. Scenár sa mi zdal pomerne rozpačitý. A ani konečné rozuzlenie mi nevyrazilo dych. Je pravda, že je tam i niekoľko odvážnych krvavých scén a sadistických výjavov. No ani to nie je pre mňa nič šokujúce. Čo však na mňa najviac zapôsobilo, bol charizmatický mlčanlivý zabiják vo vyžehlenej bielej košeli, s kravatou a drahým oblekom. Brutálny bol i jeho vražedný nástroj - ťažké kovové mäsiarske kladivo, ktorým surovo ubíjal svoje obete. Takže najsilnejšou stránkou tohto snímku je herecký výkon Vinnieho Jonesa. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Může velmi brutální a velmi stupidní horor fungovat? Ale celkem může, pokud se režie ujme Ryuhei Kitamura, tak sice divák nebude plesat blahem, ale film koukatelný bude. Pokud se tedy rozhodnete nasednout na půlnoční metro, tak si dejte zatracený pozor, aby si k vám náhodou nepřisedl distingovaně vyhlížející Vinnie Jones, neboť za pár vteřín z vás beze slova nadělá fašírku a aby taky ne, když v tom má coby řezník v masokombinátu velkou praxi. Celé záhadě se snaží na kloub přijít senzace chtivý fotograf Bradley Cooper, který má atraktivní přítelkyni Leslie Bibb. Nakonec to dopadne tak nějak neočekávaně. A pitomě. Tento film je valnou většinu tak trochu jako nepropracovaná detektivka, ve které si daly dostaveníčko brutální scény a mírná psychologizace postav. Hororově film nejvíce vyhlíží ve své poslední čtvrtině, která je ovšem z celého filmu tou nejslabší. Dost mně vadil i fakt, že jsem se nedozvěděl zhola nic o postavě řezníka, ani proč a za jakým účelem vraždí zrovna v nočním metru a ne třeba odpoledne v parku někde ve křoví, anebo proč je jeho postava podána tak distingovaně? Odpovědí jsem se nedočkal, protože kvůli nesmyslně hloupému závěru (závěrečná pointa se sem moc nehodila a byla vůbec jednou z nejhorších, jakou jsem ve filmu viděl), ani nebyly třeba a slibné herecké obsazení nakonec nic moc ze svého hereckého rejstříku nevymáčklo. Solidní režie a drastické scény, to je hlavní náplň Půlnočního vlaku. Jenže, bohužel, tento horor vyznívá připitoměle. 60% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechutné! Někdy mi opravdu zůstává rozum stát nad tím, jaké role jsou schopni přijmout tak kvalitní a oblíbení herci. Pravda, Bradley Cooper se tu teprve nadechoval ke vstupu do první herecké ligy a Vinnie Jones má od přírody tak mírumilovný projev, že role psychopatického a mlčenlivého řezníka je pro něj jako stvořená, ale mají tihle dva zapotřebí vrážet kudly do bezvládně visících mrtvých těl a válet se ve vyhřezlých vnitřnostech? Půlnoční vlak je odpudivá podívaná, zpočátku možná pěkně atmosférická a příběhově zajímavá, ale postupně vše zastíní oblak laciných klišé, odporně digitálních a přehnaně krvavých mordů a nezávazných jatek v poslední čtvrthodince, které navíc ústí v jednu z nejvíce debilních, křečovitých a šokujících point, jakou jsem si vzhledem k průběhu vůbec mohl představit. Brutalita mi nevadí, ale to sci-fi si mohli tvůrci skutečně odpustit (byť se jím všechno krásně vysvětlilo).. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)
  • Pokud je všem zasvěceným vytrhnut jazyk, neměl by Mahogany (Vinnie Jones) v závěru pronést větu. (ČSFD)

Reklama

Reklama