Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V komentáři jsou možná lehké spoilery, ne však zásadní; především jsem rád, že oba hlavní hrdinové seriálu Six Feet Under (Hall a Krause) dostali příležitost v další seriálové pecce (Dexter v případě Halla). Jak je tu již podotýkáváno, námět miniseriálu má ohromný potenciál a byla škoda ho de facto promarnit jen ve třech celovečerácích, které nechutně utekly. Schopnosti desítek předmětů nebyly prozrazeny, spousta otázek zůstala nezodpovězena (vlastně se vůbec ani nedozvíme, jestli se jedná o sci-fi, fantasy, religiózní zápletku nebo všechno dohromady). Kdyby byl námět více rozveden, byl by tu prostor například pro charakterovou změnu hlavního hrdiny, to by mi přišlo zajímavější, předměty by ho zkazily stejně jako všechny ostatní. Takhle je to vlastně jen primitivní zápletka zabalená do ohromně originálního prostředí. Charaktery bych nepovažoval za úplně klišovité, alespoň některé, důkazem budiž prodavačka informací, ta spousta cvoků a náboženských cvoků a samozřejmě samotný nájemník. Konec, poněkud laciný, možná nabízí naději či obavu z pokračování, ale příliš bych na něj nesázel. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Výtečný námět, příjemní herci, minisérie navíc zbožňuju (koho taky pořád má bavit dívat se na nekonečné seriály). Přes všechen ten velký potenciál, však zůstal Pokoj č. 10 v závěru tak trochu nevyždímán do úplného konce. Příliš mnoho načrtnutých dějových linek, které pak zůstaly nedořešeny, myslím připravily nejednomu divákovi velké zklamání. Především hlavní otázka, kde se tajemný pokoj vlastně vzal a proč zůstala nezodpovězená. Škoda, i tak však Pokoj č. 10 rozhodně stojí za pozornost. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Opravdu brilantní a originální nápad s tajemným pokojem mimo realitu a předměty s různými paranormálními účinky a snad první seriál, kde jsem litoval, že má jen 6 dílů. Ten nápad má navíc. Ne, že bych chtěl, aby se to rozplizlo do několika sezón, ale takových laespoň 12 dílů by bylo lepší, jelikož je zmíněno, že v pokoji byla asi stovka předmětů, přesto blíže poznáme jen některé z nich. Navíc se nedozvíme úplně vše o pokoji a o tom, jak je to dále s Řádem a soupeřící Legií, protože zde to končilo otevřeně. opravdu by to chtělo ještě jednu sérii navíc. Proto jen 4* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

The Lost Room má díky nápaditému námětu o tajuplné místnosti č. 10 a mystických předmětech velice slušný rozjezd, avšak vysoká očekávání brzy dostanou menší ťafku za uši, když zjistíme, že celý seriál se točí pouze o vysvobození dcerky hlavního hrdiny z onoho "ztraceného pokoje". Neustálé opakování vět typu "I just need to bring my daughter back" se po chvíli stane otravným klišé, originální a zajímavý seriál jako je The Lost Room by si zaslužil trochu rozvětvenější příběhovou linii. Čtyři hvězdy však nakonec dám, přeci jen šlo o dobrou zábavu s originálními prvky i pár vtipnými momenty (použití karty) v ucházející atmosféře. 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na sci-fi chanel tak akurát, v tom čase neošúchaný námet, hoci čarovné predmety patria skôr do fantasy. Ale písal sa rok 2006, netreba očakávať zázraky a príbehovo to nesie do zaujímavej roviny, časom dostáva aj nádych takej Kingovskej atmosféry. Výhodou je, že to celé zbehne na jedno posedenie. Nevýhodou je trocha neuspokojivý záver. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama