Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

depony 

všechny recenze uživatele

Detektiv Joe Miller je na zabití. Ale jedna věc se mu musí nechat. Když začne pátrat na vlastní pěst po původu tajemného pokoje číslo 10, věcí, které se zdají být obyčejné, ale mají neobyčejné schopnosti, máte o napětí postaráno. Skoro jedním dechem jsem to shlédl a líbilo se mi to ... až na pár věcí :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborná minisérie, která přináší nebývale originální příběh. Po přečtení popisu jsem netušil, o čem to vůbec bude - ale vše je prosté. Existuje klíč, který otevírá dveře do "kouzelného" pokoje, ze kterého se dá projít kamkoliv Vás napadne - pokud na druhé straně jsou dveře. Kromě něj jsou ještě asi 100 dalších předmětů a každý má schopnost - od zdánlivě neužitečných jako vypařování mosazi přes vtipnou kartičku, která vyhodí nešťastníka někde v Novém Mexiku až po hřeben na zastavování času. Hlavní hrdina, detektiv Miller přijde díky klíči o svoji dceru a v pátrání po ní se potkává s nejrůznějšími lidmi, předměty i skupinami které po předmětech pasou. Celé to má tak akorát tempo - nespěchá ani nenudí, hrdinové a hlavně scénárista překvapuje zajímavými zvraty a řešeními situací. Hvězdičku strhávám, protože bohuže na konci není prakticky žádné vysvětlení. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase výborný tajemný sci-fi seriál. Jen škoda, že má tak málo dílů. Určitě by se jich na tohle téma dalo natočit mnohem víc. Ale jinak i těch málo dílů je famózních. Nemám slov. Vtáhne vás to do děje jako snad ještě žádný seriál ... A nevím jak vy, ale i já bych ráda takový klíč měla. Hodně se mi líbil částečně otevřený konec ... spoustu věcí si člověk mohl domyslet sám. Herecké výkony, hudba, střih, kamera ... to všechno na jedničku. Dávám 95%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Takřka typická kingovina, která paradoxně nemá se Stephenem Kingem zhola nic společného. Úžasně nosný nápad s motelovým pokojem kde se cosi stalo a obyčejné věci denní potřeby v něm získaly "divné" schopnosti. Od zcela nevyužitelných, po humorné až po vysoce užitečné... Tato třídílná minisérie má pouze tři body, které jí ubírají kredit. Ani jedna z nich však není nijak zásadní pro konečné kvality. Za prvé je děj hlavně v první polovině poněkud roztahaný. Za druhé, přestože je to plné originálních nápadů, tak přeci jen z tohoto námětu se dalo vytěžit mnohem, ale opravdu mnohem, více. A do třetice, že to výpravou vypadá hodně chudě, což v době dnešních filmově vypadajících seriálů poněkud zarazí. Tyto mušky na kráse však vyrovnávají dobří herci, perfektní scénář, celková nesporná zajímavost tématu a v neposlední řadě i velmi zdařilá hudební složka. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kým som si zvykol na (znova inú) koncepciu tejto mini-série, takmer som to nechal plávať, po dvoch 45-minútových častiach ma však film vtiahol do deja ako motelová izba priťahovala záujemcov o "predmety". Celý dej je celkom prijateľne bláznivý a seriózne šibnutý. Nápady sú niekedy naozaj strelené, ale sú divákovi podané so smrteľnou vážnosťou, dej je plný napätia, novátorských nápadov, zvratov a absolútna absencia naivných, či nelogických scén ma milo potešila. Najväčším tŕňom v oku bol však pre mňa herec Peter Krause. Ten chlap mi príde, akoby sa permanentne pri svojom hereckom výstupe podvedome uškŕňal a smial. Jednoducho taký bezstarostný chlapčenský výraz, ktorý ma neustále iritoval, pretože nezmizol z jeho tváre ani v scéne totálne tragickej, kde dokonca plakal. Ale inak takmer dokonalé. Záver som si predstavoval viac zauzlený. 85%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama