Reklama

Reklama

Kocour v botách

Trailer 1

Zamilovali jste se do něj ve Shrekovi... Teď máte v šíleně zábavném animovaném filmu možnost zjistit, kde si tenhle jedinečný kočičí frajer získal svou slávu a pár ohromných bot! Milovník, bojovník a psanec Kocour v botách (Antonio Banderas) se vydává na dobrodružství svých devíti životů, když spojuje své síly s Čiči tlapičkou (Salma Hayek) a Valdou Cvaldou (Zach Galifianakis) před závěrečným soubojem s nechvalně proslulými Jackem a Jillem (Billy Bob Thornton, Amy Sedaris). Tohle je skutečný příběh nejslavnější kočky, mýtu a legendy – Kocoura v botách! (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (639)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak po štyroch týždňoch, kedy som pozeral znovu na Prima Cool všetky filmy so zeleným zlobrom "Shrekom" a uvedomil som si, že som nikdy doteraz nevidel film "Puss In Boots". Tak som sa rozhodol tento film z roku 2011 k tomu pridať a pridal som to do maratónu. A môj dojem z filmu je úplne iný než som čakal. Kým Shrek ponúka viac komédie a paródie na známe rozprávky, "Puss In Boots" je viac drámou, ktorá si do toho nejaké elementy z rozprávok pridáva. Pridáva tu postavičku Humptyho Dumptyho, ktorého som od začiatku nevedel nejako zaradiť. Nebol som si istý jeho rolou a keď som si myslel, že som sa konečne dočkal toho, čo som si myslel, tak film dokázal vytiahnuť ešte niekoľko kariet z rukáva. A to oceňujem. Nechal si nejaké dobré momentky na záver a bol som z toho úprimne prekvapený. V dobrom. Kocúr je tradične vynikajúci a aj ostatné nové postavy ma dosť zaujali. Kde film trošku kríva je jeho príbehová linka. Viac-menej vieme odhadnúť čo sa bude diať a nie je to veľmi kreatívne. V podstate to je klasické filmové dobrodružstvo. No vďaka skvelým postavám ma to bavilo sledovať. Filmu podľa mňa ale chýbal nejaký humor, ktorý by dokázal z toho urobiť väčšiu dávku zábavy. Možno to nie je najlepším animovaným filmom, no som rád, že som ho videl. A uvidíme, či sa niekedy dočkáme aj toho avizovaného pokračovania. "Puss In Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves" Hodnotenie: B+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Postava Kocoura v botách, která se poprvé objevil v pokračování hitu "Shrek" přišla někomu natolik zajímavá a zábavná, že se rozhodl o ní natočit celý film. Napsal dobrodružný příběh o ukradených kouzelných fazolích a nacpal do něj řadu méně či více zajímavých postav. Rozhodně nejsem někdo, kdo odsuzuje animáky, které nejsou tak sofistikované jako díla od Pixaru ale pokud se nudím budu tak film hodnotit. A zde jsem se nudil více než sem čekal. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No to mě podrápej... Čekal sem nevýrazného pohrobka zazděné série o zeleném zlobrovi. Kocour v botách se ale postavil na zadní s grácií sobě vlastní a vykřesal svébytný dobrodružný flák, který si vystačí s vlastní poetikou, vlastními postavami a všechno mu to šlape mnohem lépe a tak nějak samozřejměji, než vlastně libovolný Shrek, toho prvního nevyjímaje... Přepíná mezi burleskou, žánrovkou a parodií naprosto precizně a výsledný dojem tak kazí v podstatě jen absolutně nevýrazní a upozadění záporáci. Překvapení jako kráva. Chci říct - Jako obří husa... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O kočkách se říká, že mají devět životů, ale o tomhle kocourovi kolují legendy, že jich má rovnou deset. Je odvážný jako D´Artagnan, s kordem to umí jako Zorro a má slabost pro krásné a osudové kočičky, jakou je Čiči tlapička, ale od jisté doby je z něj psanec a je na něj vypsána tučná odměna. S hrdinou z příběhů o Šrekovi se setkáváme ještě před érou zeleného Zlobra a vše se točí kolem tří kouzelných fazolí, houseti snášejícím zlatá vejce, podrazáckém vajíčku Valdovi Cvaldovi a jeho pomstě a také spáse pro kocourovo rodné městečko San Ricardo, kterému bezprostředně hrozí zničení obří husou, která si jde pro své mládě. Na to, že na příběhu dělali tři scenáristé, to není žádná sláva a poněkud by ho chtělo přeleštit jako kocourovi zašpiněné holínky. Dozvíme se sice prostřednictvím flashbacku, jak kocour ke svým botám přišel, jak se z něj stal psanec a jak se zrodilo nepřátelství mezi ním a jeho kamarádem vajíčkem jménem Valda Cvalda, ale uznejte sami, co asi mohli scenáristé během psaní scénáře hulit, když do celkem nevyrovnaného příběhu zařadili mluvící nesympatické vajíčko v originále promlouvající hlasem Zacha Galifianakise a ještě téhle hrozné postavě dali takový velký prostor. Ještě štěstí že matroš jim nevzal všechny nápady z palic a film má spád a sází na solidní akci. Občas se dostaví sporné, tak trochu nelogické momenty, například když kocour v městečku zachrání život matce přísného komandanta. Ten je zprvu nadšen a posléze kocoura chce za každou cenu po jednom nezaviněném prohřešku dostat do vězení. V tom vězení se kocour následně ocitne a způsob jeho útěku z něj je spíše trapný a naprosto bez nápadu. Rovněž bych se zastavil u postav, kterými je film doslova zahlcen, ať už jsou z řad lidí nebo zvířat. Troufám si tvrdit, že kdyby tam většina z nich nebyla, film by trval sotva hodinu, nic by si nestalo a postavy by nikdo nepostrádal, jak byly zbytečné a hlavně chabě napsané. I tak má film něco málo kolem 80 minut, ale zato má desetiminutové závěrečné titulky. Banderase s Hayekovou jsem neměl možnost hodnotit, protože jsem film viděl nadabovaný a v prázdném multikině. Lidi tohle do kin moc neláká a nechápu, co na tom lákalo mě, ale nabídka ten den byla tak zoufalá, že jsem zvolil tenhle animovaný film, který má sice v detailech velmi propracovanou animaci, spád, klade důraz na akci a několik nápadů majících podíl na vymanění z tradičních schémat animovaných filmů, ale scénář zrovna poutavý není, je málo propracovaný, dětem se příběh líbit nebude, dospělý na něm bude hledat jen chyby nebo naivní vyznění. Tak či onak, jsem to zvládl bez újmy. Podle mě je tenhle příběh o jednom kocouřím hrdinovi ve výsledku poměrně snesitelný. Může ho vidět i alergik na kočičí chlupy a nehrozí, že by se v kině rozkýchal. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po mizernejch dilech Shreka jsem na tohle ani nebyl moc zvedavej, ale nakonec hodne prijemny prekvapeni. Pribeh je sice lehce prekombinovanej, ale to nevadi, jelikoz svizne odsejpa, akce i forku je dost a hlavni hrdinove jsou sympataci. Moc jsem sice nechapal to vejce, ale budiz. Animace je na standardne dobry urovni a dabing, obzvlast Banderase, je spickovej. Bez nej by byl kocour polovicni. Takze sice to neni na 5*, ale i tak skvela zabava na 90 minut, kterou si rad nekdy zopakuju. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Původně určeno pro přímé uvedení na DVD. (Taninaca)
  • Ve filmu je řečeno, že Kocour (Antonio Banderas) vyrůstal bez rodiny v sirotčinci, avšak ve snímku Shrek 2 (2004) řekl, že má otce, matku i kupu bratrů. (Zackk)

Související novinky

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

15.03.2022

Krátce před zveřejněním prvního traileru oznámili tvůrci pokračování animáku Kocour v botách kompletní hlasové obsazení nového filmu. Snímek Puss in Boots: The Last Wish tak představí kromě… (více)

Shreka čeká restart

Shreka čeká restart

07.11.2018

Je to sedm let od celovečerního filmu Kocour v botách, poslední snímku ze shrečí série, který v kinech vydělal celosvětově 555 milionů dolarů. Místo klasického pokračování se teď ale studio… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Reklama

Reklama