Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak pokud první díl na mě zapůsobil jakožto obyčejná průměrná upířina s pěknými maskami, tak tomu to pokračování zůstaly jen ty masky. Abych se přiznal očekával jsem něco ve stylu prvního dílu, kdy do ulic vyjdou stovky upírů a pro obyčejné lidi začne hotové peklo nebo-li doba temna, ale to se nestalo a místo toho sledujeme obyčejnou hon na myš , kde tu myš hrajou pro mě šokovaně upíři. On celý scénář je odpad od začátku do konce a jak plyne doba, film se mi stával odpornější a odpornější. V duchu mysli jsem si říkal, že by tu spoušť nudných akčních scén, trapných logických kiksů, šílených hereckých výkonů zachránil alespoň důstojně závěr, ale ten tomu přátelé to vám říkám upřímně nasadil teprve korunu. Finalní souboj s královnou upírů neuvěřitelná nuda a konečná scéna trapas až jsem se začervenal za scenáristu sám. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ľuďom zo Stage 6 by mi zakázať točiť sequely k filmom...pretože aj dobre rozbehnutú látku vedia zničiť svojimi "trademarkami" - nechutne digitálna krv, idickosť postáv, žiaden scenár, samozrejme hore bez musí byť...preto je 30 Dní Dlhá Noc: Doba Temna neúctou k dokonalej jednotke...až by som si prial aby to bol radšej nejaký iný céčkový horor..a nie 30 dní... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

To je jako kdybyste chtěli napsat něco o "ničem." Tohle pokračování je tak ukázkovým příkladem špatného sequelu, že snad ani není potřeba něco psát. Bohužel nemůžu odolat a přece jen si trochu rejpnu... 1) Kiele Sanchez je překvapivě (viděno po Perfect Getaway) dost hrozná a strašně nesympatická 2) Přemístění do města ochudilo film o tajemné, neokoukané lokace, ze kterých první díl hodně těžil, dost tím pádem ztrácí na významu název filmu. 3) "Herci" jsou samozřejmě sebranka dřevěných panáků, paradoxně jsou živější projevy upířích představitelů. 4) Upíří obsazení, které bylo další velkou oporou prvního filmu, stojí taky za houby. Rádoby super-cool upíří královna á la Blade krom triviální krvavé koupele nepředvede absolutně nic. 5) Ta syrovost, téměř zvířecí dravost jedničky, se tady rozmělnila mezi nudnými ocelově lesklými chodbami a visícími lidskými oběťmi, což jako by z oka vypadlo asi tak 90% upířin z poslední doby. Nekoukat, prosím. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

LEHKÝ SPOILER: Oh!!! 30 minut dlouho na tuhle krátkou, i když nepopíratelně temnou, pointu! Upíři mluví jazykem, jenž zná pouze hrstka vyvolených a ty zuby jsou tak příšerný, že z nich nejde ani strach, a zakrvácená trička si aktéři mohli asi tak 3x za film převlíct! No ono se vůbec tou krví nešetřilo, ale nevím, jestli ku prospěchu. A ten závěr? To má být jako neotřelé? To je zbytečné, zombie se dávají do béčka, ne do hororů o upírech, a to i přes echo, které na tuhle bombu dostanete v polovině filmu, abyste nakonci nebyli překapeni. Já byla, ale spíš tím, proč je hlavní hrdinka nutně v některých záběrech za zenitem a co do krásy taky moc nepobrala. Že by to nikdo hrát nechtěl? ()

Caszidy odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se vlastně točí takováhle "pokračování" úspěšných hororů? Stalo se tu u Hory mají oči, stalo se to u 30 dní dlouhá noc a u nespočtu dalších. Vždyť se i při těch minimálních nákladech nemůže rozpočet takových brakových sequelů vrátit. Nebo snad ano? Pokud to tak je, tak asi odjíždím podnikat do Hollywoodu, jelikož tohle je jinak nad moje chápání. Abych se ale vrátil k tomuhle "dílu". Tvůrci evidentně během natáčení nevěděli, jak vlastně pojmout takovou bezvýznamnou věc, jakou je hlavní postava. Jak jinak si totiž vysvětlit, že v úvodu filmu je křehká a bojácná jak princezna z pohádky(nehledě na naprosté vypuštění kontinuity s předchozím dílem, kde si přeci jen něcím prošla a pár těch úpírů už sejmula), uprostřed filmu se z ní mávnutím kouzelného proutku stane rutiní vampireslayer, typu Blade a v závěru filmu se jí tvůrci snaží vykreslit ve stylu Alice z filmových Resident Evilů. Jinak celý snímek není až taková zrůdnost. Jen je to neskutečná nuda, v níž téměř nic nefunguje. A to od zbytečné milostné scény, přes nulové charisma vedlejších postav, hlavní záporačky a vlastně i hlavní hrdinky, až po použití roztřesené kamery, nebo obřích děr ve scénáři(příběh se odehrává v Los Angeles, hrdinové si zde chodí se samopaly a c4, jako by se nechumelilo, při střelbě neexistují svědci, policii má pod palcem jediný nastrčený agent FBI atd.). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama