Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Lone a John Crawford pracují pro FBI. Oba se účastní akce, při které se jim podaří zneškodnit zabijáka z organizace jakuza – Sólistu. Poté oba muži s rodinami chystají party. Někdo jim však jde po krku. Tomův dům je přepaden a Tom s celou rodinou nemilosrdně zastřelen. Nakonec je zapálen i dům. John poznává, že je to práce Sólisty, o kterém si mysleli, že ho při akci zastřelili... Po třech letech má John případ, při kterém opět narazí na tohoto zabijáka. Tentokrát Sólista navštívil přímo jakuzu a zabil spoustu jejích členů. Odešel totiž od jejich vůdce Shiroa a nyní pracuje pro jeho protivníka – mafiána Changa. Získává pro něj drahé sošky koní, které patřily právě Shiroovi. John při pátrání poznává, že šlo o loupež a určitě v ní jeli i policisté. Do města přijíždí Shiroova dcera, chce v jakuze udělat pořádek. Mezitím se John setkává přímo se Sólistou. Má sice změněný obličej, ale poznává ho. Bohužel na něj nic nemá, tak ho nemůže zatknout.... Sólista vyprovokuje rvačku a zabíjení mezi Shiroovou jakuzou a gangem Changa. Je jasné, že něco chystá. Mezi gangy dojde k velké přestřelce, které se účastní i policie. John pronásleduje Sólistu, ale ten mu uniká. Teď už je ale vše jasné: Sólista stále pracuje pro Shiroa a má za úkol úplně zlikvidovat Changovu rodinu... John se svými lidmi zatím najde plastického chirurga, který Sólistovi zhotovil poslední podobu a identifikuje ho. Sólista mezitím likviduje Changa, ale jeho ženu s dcerou zabít nedokáže. Proto musí zabít několik Shiroových mužů, aby o tom nemluvili. Do města přilétá sám Shiro. John ho navštíví a informuje ho o tom, co se stalo v Changově domě i o tom, že Sólista, který pro něj pracuje, zabil i jeho muže a nechal odejít Changovu ženu. Shiro se Sólisty hodlá zbavit... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatný jak to na první pohled tady vypadá. Trošku sem váhal zda-li na tento snímek vůbec kouknout, když sem viděl takové slabé hodnocení. Nakonec ale zvítězila zvědavost a musím říct, že sem udělal dobře. Film má spád. Akce je až hodně. Krve hektolitry. A vzájemný souboj dvou mega hvězd se koná také. Takže spokojenost s War určitě je. Přestože by to mohlo být ještě lepší. 55% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tady už neplatí Zastav a nepřežiješ, nepřežil by nikdo. Jason přesedlal na pozvolna klopýtajícího oře a ačkoliv má „čínský sajrajt“, se kterým se tentokrát potýká, podobu Jeta Liho, adrenalinovou injekci si budete muset do srdce bodnout sami. Akční scény nejsou dost dlouhé, jejich tempo bývá zbytečně narušováno „hluchými“ momenty. Slušně akční hudba hraje dost, přesto bych v některých momentech přivítal, kdyby hrála víc a hlasitěji (motorky). „Vžum, vžum“ kamera pomalu přestává být v kurzu, někdy jsem nestačil registrovat, kdo zrovna komu prohnal lebku kulkou, což akčnímu zážitku rovněž ubírá na intenzitě. Slaboučký, již poněkolikáté vylouhovaný scénář, téměř vtipuprostý, vyvrcholí idiotskou pointou, která vše neuvěřitelným způsobem překroutí a kterou se scénárista ze všeho neobratně (velice neobratně) vykroutí. Představte si, že by vám najednou někdo řekl, že vaše macecha je ve skutečnosti vaší deset let mrtvou a vámi zabitou matkou. Ehm. Válka má všechny atributy moderního akčňáku – rychlá auta, drsné týpky s „to ti nedaruji“ výrazy v padnoucích černých oblecích… přesto působí zastarale, jako cosi zažitého, přežitého a odhozeného. Tak neprogresivní, z formálního hlediska pasivní, takzvanou „tak si mě sežerte“ akci, bych nečekal. Asi to bude souviset s hereckým obsazením: dva akční polobozi a výsledkem není zázrak? Tss. A mé obavy, že podobný dojem budu mít po Bourneově ultimátu z každé akce, jsou myslím oprávněné. 50% ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Souboj akčních ikon v scénáristické frašce, za kterou by sice byli vděčni snad jen producenti "seagalovek". Jason (který je ve slušné formě) a Jet by si rozhodně zasloužili víc. Závěrečná pointa (prosil bych připsat k žánrům i sci-fi) je sice zajímavá, ale konečný dodatek pár sekund před koncem byl už naprosto zbytečný. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Asi jsem koukal na jiný film než vy ostatní nebo fakt nevím, kde se stala chyba...:)). Hodně dobře našlapaný akční filmek z ulic San Francisca o vymlácení čínské mafie. Jedna z těch lepších rolí Jet Liho v USA. Možná i kvůli tomu, že jsem osobně byl v SF, tak se mi scény ve městě opravdu líbily na maximum. Spoiler: Na konci Vás ale ten Statham pěkně vytočí... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nedívejte se na War. Nedívejte se na něj a jděte raději ven, stavte se na hlavu, cokoliv. Do deseti minut si na něj stejně nevzpomenete a navíc budete ušetřeni jedné z nejdebilnějších filmových point. War není nic jiného než špatně natočená nuda bez hlavy a paty, vykastrovaná neumětelským režisérem, co provařil úplně VŠECHNO. A Statham se s tou svou eastwoodovskou drsností a chraplavým hlasem přepracovaného telefonního operátora může jít zahrabat. Jete, je mi Tě líto. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Motocykl, který řídí Jet Li, se jmenuje Hellcat a jeho výrobcem je Confederate Motor Company. (Nedhelborn)
  • Ve scéně, kdy Rogue (Jet Li) stoupá po schodech do Shirovi (Ryo Ishibashi) kanceláře a dveře mu otevírají dva zaměstnanci, je možné zaslechnout zřetelný kovový zvuk bezpečnostní závory. Z dalšího záběru však vyplývá, že na dveřích nic takového není. (Conspi)
  • V několika následných rozhovorech Jet Li uvedl nespokojenost s filmovým výsledkem a produkcí filmu. Zašel v kritice tak daleko, že film označil slovem „sucked“. Režisérským schopnostem Phillipa G. Atwella údajně nedůvěřoval od samotného začátku a dle svých slov mizerný výsledek předpovídal již v průběhu samotného natáčení. (Conspi)

Reklama

Reklama