Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Lone a John Crawford pracují pro FBI. Oba se účastní akce, při které se jim podaří zneškodnit zabijáka z organizace jakuza – Sólistu. Poté oba muži s rodinami chystají party. Někdo jim však jde po krku. Tomův dům je přepaden a Tom s celou rodinou nemilosrdně zastřelen. Nakonec je zapálen i dům. John poznává, že je to práce Sólisty, o kterém si mysleli, že ho při akci zastřelili... Po třech letech má John případ, při kterém opět narazí na tohoto zabijáka. Tentokrát Sólista navštívil přímo jakuzu a zabil spoustu jejích členů. Odešel totiž od jejich vůdce Shiroa a nyní pracuje pro jeho protivníka – mafiána Changa. Získává pro něj drahé sošky koní, které patřily právě Shiroovi. John při pátrání poznává, že šlo o loupež a určitě v ní jeli i policisté. Do města přijíždí Shiroova dcera, chce v jakuze udělat pořádek. Mezitím se John setkává přímo se Sólistou. Má sice změněný obličej, ale poznává ho. Bohužel na něj nic nemá, tak ho nemůže zatknout.... Sólista vyprovokuje rvačku a zabíjení mezi Shiroovou jakuzou a gangem Changa. Je jasné, že něco chystá. Mezi gangy dojde k velké přestřelce, které se účastní i policie. John pronásleduje Sólistu, ale ten mu uniká. Teď už je ale vše jasné: Sólista stále pracuje pro Shiroa a má za úkol úplně zlikvidovat Changovu rodinu... John se svými lidmi zatím najde plastického chirurga, který Sólistovi zhotovil poslední podobu a identifikuje ho. Sólista mezitím likviduje Changa, ale jeho ženu s dcerou zabít nedokáže. Proto musí zabít několik Shiroových mužů, aby o tom nemluvili. Do města přilétá sám Shiro. John ho navštíví a informuje ho o tom, co se stalo v Changově domě i o tom, že Sólista, který pro něj pracuje, zabil i jeho muže a nechal odejít Changovu ženu. Shiro se Sólisty hodlá zbavit... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád. Je to možná malinko moc dlouhé, ale spojení Stathama a Liho je prostě výborné. Snad kdyby toho Jeta bylo ještě o něco víc. Ta finální pointa je trochu prapodivná, ale zase má ten správný béčkový styl. Akce zde sice není tolik, ale prostě jsem si k filmu udělal nějaký ten vztah. Pro mě dobrá zábava. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $22,486,409Tržby Celosvetovo $40,452,643Tržby za predaj DVD v USA $27,091,368 //počet predaných kusov 1,435,401║ Jet Li a Jason Statham je elita v akčných súbojoch nového tisícročia, len škoda že aj tento ich spoločný projekt ich kariéru extra bijcov nikam neposúva, lebo to čo nám je ponúknuté v tomto príbehu o pomste, už je len riadne prevarená voda bez nejakého prekvapenia, samozrejme že súboje sú klasicky dobré a dej ubehne svižne, čo je výhodou u takýchto filmov, lebo nestihnú nudiť až tak aby pokazili náladu. V podstate ide len o zabijak času, čo nijak moc neobohatí. /60%/ ...konzumná akčná jednohubka ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Po zlých recenziách som tento film ani nechcel videť. Ale napokon sa stalo. A bolo to pre mňa jedno z najväčších prekvapení moderného akčného filmu... Uvedomujem si, že kamera nevyužíva pohybový talent oboch hlavných aktérov a dej trochu zmätený, ale sála z toho úžasná atmosféra 90-tych rokov (naháňačky, prestrelky, bitky, opustené sklady). Nejde o prvoligovku, ale pripomenulo mi to atmosféru SMRTONOSNÝCH ZBRANÍ či prvých policajných seagaloviek (podobne to bolo s neuznávaným Dieslovým OSAMELÝM POMSTITEĽOM...). Li je po prvý krát od LW 4 prijateľný aj ako kamenoksichtý záporák a Statham je skrátka cool vždy. Keď si spomeniem na CHAOS, kde sa stretli Snipes a Statham, toto je značne lepšie... O biednom JEDINOM či KOLÍSKE DO HROBU ani nehovorím. Takto si skrátka predstavujem normálny akčný film... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Člověk je zmlsaný všemi těmi efektivními kriminálkami a když na řadu přichází film, který je akčně vcelku na úrovni, beztak ho nedokáže nic víc zaujmout. Musím na rovinu říct, že mě autoři, když to řeknu slušně, naštvali s tím, co udělali s dvěmi hlavními hvězdami. Jet Li jde proti "Kurýrovi" a nutno podotknout, že se spolu setkají opravdu tváří tvář, jako je na plakátě, opravdu až na konci a ještě na tak krátkou chvíli, že to dokáže rozzuřit o stupínek více. Když to ale budu brát z obsáhlejšího hlediska ani tak nemůžu být spokojený v žádným případě. Akce sice je, není zas tak špatná, ale je tak efektivní, jako kdybyste koukali například na Kriminálku: Las Vegas. Diváka už nedokáže zaujmout, nerozproudí krev v žilách, prostě ačkoliv je to slušně natočené, nemá šanci bodovat. To v žádném případě. Nebo minimálně mně to tak na první pohled přijde. Když už se ale oprostím od akční jízdy, která není zkusím se poohlédnout po příběhu. Ten by možná ušel, ale co autoři udělali na konci, s tím se nevyrovná ani maškaráda, se kterou si pohráli ve filmu Next. Ne, tenhle film se opravdu nepovedl. Měl bezpočet možností a promrhal vše nač mohl. --- Žal může být zbraní, když se tak rozhodneš. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hm, je to opravdu dost hrozný. Vždyť to měla být Válka! Prostě postavím Jeta a Jasona naproti sobě, přesně jak je na plakátu, jednomu hodím železnou palici, druhému zahradnický nůžky a nechám je se 90 minut řezat. Režiséra Atwella tohle napadlo prosím pěkně až v 87. minutě! Film nemá v podstatě čím zaujmout. Na první obstojnou rubačku se čeká přesně hodinu, kdy začne konečně úřadovat Jason ve stylu Kurýr. Jinak se tu jenom střílí, vše zajímavé je v traileru, Jet se zmůže jen na jednu šermovačku s katanou a závěrečný a tolik očekáváný fight s Jasonem je sice slušný, ale pokud jste si zrovna na půl minutky odskočili, aby jste zahnali nepříjemné brnění v močovém měchýři, bitku propásnete. Je snad ještě kratší než Jasonův účes. Nebudu tu popisovat příběh, nechci znovu tlouct hlavou o stůl a proklínat scénáristy, ale neodpustím si jednu poznámku: připravte se na pointu, před kterou by si sednul na prdel i Darren Lynn Bousman (na to byste vážně nepřišli, ale celkově to působí hodně prazvlástně). No a ten konec, to jsem asi špatně viděl, jinak to nechápu. A vlastně ani nerozumím tomu, proč dávám dvě hvězdičky... 35 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Spyker C8 Spyder, který řídí Jet Li, má cenu cca 300 000 dolarů. (Nedhelborn)
  • V několika následných rozhovorech Jet Li uvedl nespokojenost s filmovým výsledkem a produkcí filmu. Zašel v kritice tak daleko, že film označil slovem „sucked“. Režisérským schopnostem Phillipa G. Atwella údajně nedůvěřoval od samotného začátku a dle svých slov mizerný výsledek předpovídal již v průběhu samotného natáčení. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Rogue (Jet Li) stoupá po schodech do Shirovi (Ryo Ishibashi) kanceláře a dveře mu otevírají dva zaměstnanci, je možné zaslechnout zřetelný kovový zvuk bezpečnostní závory. Z dalšího záběru však vyplývá, že na dveřích nic takového není. (Conspi)

Reklama

Reklama