Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil... Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Chasm 

všechny recenze uživatele

Další Apatow, opěvovaná současná naděje americké komediální tvorby, a pro mě jen další průměr. Jistě je tu spousta opravdu vtipných situací díky kterým dvě hodiny filmu utečou docela rychle, ale na druhou stranu se pořád omílají staré známe klišé, i staré chyby. Každý, kdo si už zvykl na podobný humor se vší parádou si pravděpodobně další hvězdičku může přidat; já už jsem jím trochu unaven. John C. Reilly představuje muzikanta (který se dá snadno zlákat pokušeními, má ve zvyku vytrhávat umyvadla ze zdi, když je rozčílen a dokáže zapomenout, že je ženatý) dobře a zábavně. 65% ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Filmová blbinka, která chce jen pobavit a také pobaví. Na parodii slušná porce "kvalitní" zábavy. I přes pár hluchých míst si snímek drží stravitelnou koukatelnost a dokáži diváka solidně zaskočit zajímavým a vkusným vtipem. Útočných narážek na slavné hudebníky je tu požehnaně a sexu, drog a rock&rollu také. Experimentující bubeník, který "nerad" tahá své známé do světa drog, hudebník, jenž za vším hledá dobrý námět na píseň a duch mrtvého bratra, co dodává zpěvákovi kuráž (pokuď ovšem neúčinkuje po králi rock'n'rollu =) ...bavil jsem se ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, že nemám rád Johna C. Reillyho to byla docela příjemná parodie. Jasný někdy to bylo až moc a některý fórky zaváněly trapností, ale taky tady bylo plno ultimátních hlášek a scén, u kterých se prostě nedalo nesmát. Navíc taková camea Jacka Blacka nebo Jonaha Hilla byly fakt povedený. Takže vcelku příjemná a povedená komedie, která sice mohla bejt trochu kratší (viděl jsem Director´s cut), ale některý scény si opravdu užijete. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Director's cut: 90ti minutový verzi bych možná dal i 4 hvězdičky, ale tohle bylo na takový film opravdu moc. Na takový druh parodie jsem čekal. Životopisné filmy o zkažených celebritách mi už celkem lezly krkem, tak mě jejich parodování celkem potěšilo. Párkrát mi to připomnělo Zoolandera, ale s tím, že John C. Reilly nebude nikdy tak vtipný jako Ben Stiller. I tak mě ale několik vtipů dokázalo hodně rozesmát (já tě sice podvedl, ale tys mi zase vypila tenkrát v noci mlíko). Navíc většina písniček se hezky poslouchá, takže celkový zážitek dobrý, s kratší verzí ještě lepší. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem vydržel 12 minut, to není možný! Rocker Cox? Leda hovno. Kokotox, to je mnohem přesnější. Nechám to doběhnout, na to, že by se mi chtělo měnit dosavadní hodnocení (ODPAD!) v tuto chvíli nevsázím ani zlámanou grešli. Naopak mám neodbytnej pocit, že tohle bude sračka sraček. Nechtěl bych se jmenovat John C. Reilly a už vůbec ne Jake Kasdan. Že může v Hollywoodu opiglovat každou servírku? To je za tu hanbu slabá náplast. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci a producenti od filmu čekali hodně velkou pecku a před premiérou filmu uspořádali hlavnímu představiteli John C. Reillymu několik koncertů, kde vystupoval jako Dewey Cox. Bohužel, ty se nijak významně neuchytily a ani návštěvnosti nijak nepřidaly. (Rodriguez)
  • Postava Deweyho Coxe (John C. Reilly) si vzala více či méně inspiraci z Johnnyho Cashe a filmu o něm (Walk the Line, 2005). Stejně jako Cash, krom toho, že jsou oba muzikanti s výjimečným životem a nesmrtelnou hudbou, zemřeli oba v 71 letech, 4 roky po sobě. (ArsenalEagle)
  • Keď je vo filme vidieť rebríček najpredávanejších pesničiek, Deweyho fiktívna skladba Walk Hard je na štvrtom mieste. Na prvých troch boli skutočné hity: #1 You, You, You od skupiny The Ames Brothers, #2 No Other Love od speváka Perryho Coma, #3 P.S. I Love You od skupiny The Hilltoppers. (U_S_O)

Reklama

Reklama